ŞEHİTLER, GÖZYAŞLARIYLA ANILDI
Oltu Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Toplum Merkezi Sinema Salonu’nda “Çanakkale Şehitlerini Anma” programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Burak Yıldız’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı İsa Kaya, “Bu mukaddes topraklarda aziz şehitlerimizin gösterdiği kahramanlıklar tabii ki Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onun vazgeçilmez dinamiği olan Atatürk ilke ve devrimlerine yapılacak her türlü tehditle mücadelede bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.” dedi.
SLAYT GÖSTERİSİ YAPILDI
Çanakkale Şehitleri ile ilgili okunan şiirler ve slayt gösterilerinin büyük beğeni topladığı programda Ömer Raci Haşıloğlu “Şehitlik ve Şehadet” konulu bir konuşma yaptı.
Ömer Faruk Doğan isimli minik öğrencinin okuduğu “Bayrak” şiiri davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Bu arada Çanakkale Savaşı ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisinde salonda bulunanların oldukça duygulu anlar yaşadığı gözlerden kaçmadı.
Yine “Çanakkale” konulu okunan şiirlerin ardından program Kuran-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.