Palandöken 3 yılda 150 km asfalt döktü
Palandöken Belediye Başkanı Birdal, “Hizmet anlayışımız, hemşerilerimizin belediyecilik hizmetlerinden en süratli ve eşit şekilde yararlandırılması esasına dayanmaktadır.” dedi.
Palandöken Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. 200 bine yaklaşan nüfusu ve her gün genişleyen hizmet alanı ile şehir hüviyetine sahip hale gelen Yenişehir’e, Palandöken Belediyesi en iyi hizmeti vermeye çalışıyor.
Başkan Cenap Köksal Birdal, hizmet anlayışlarına vatandaşların belediyecilik hizmetlerini eşit ve süratli almalarının hakim olduğunu söyledi.
Belediye gelirlerinin kısıtlı olduğunu, buna rağmen kaynakları yerinde ve iyi kullanmanın, bilgili ve tecrübeli bir kadro imkanı ile beldeye en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını anlatan Başkan Birdal, “Gelirlerimiz belli, giderlerimiz de belli. Yaptığımız hizmetlerde ortada. Şeffaf bir belediyecilik sergiliyoruz.. asfaltından karosuna bordürüne, yeşil alanına kadar beldemizdeki bütün mahallelerimize ulaşmış durumdayız. Kendimizi yeterli bulmuyoruz. Hizmette sınır yok anlayışına da sahibiz. Hizmete devam edeceğiz” dedi.
3 YILDA 93 BİN TON ASFALT
Palandöken Belediyesi beldesinde bulunan 17 mahalle ile bağlanan 9 köy mahalleye hizmet vermenin çabasını güdüyor.
2004 seçimlerinden sonra bugüne kadar üç yıl içerisinde belediye beldesine 93 bin ton asfalt dökmüş. Yaklaşık Yetkililer, 93 bin ton asfaltın yaklaşık 150 kilometre yolun asfaltlanmasına eşit olduğunu belirttiler.
2004 yılında 20 ton, 2005 yılında 36 bin ton 2006 yılında ise 37 bin ton asfalt döken Palandöken Belediyesi her geçen yıl asfalttaki performansını artırıyor.
Kayakyolu, yıldızkent, Yunusemre gibi büyük mahallelerin asfalt çalışması tamamlandı. Bird çok mahallenin de asfaltını tamamlama noktasına getiren belediye, önümüzdeki sezonda da asfaltlama çalışmasına devam edecek.
Belediye asfalt dökümü yanında karo kaplama ve trotuar çalışmalarını da aksatmadı. Üç yıl içerisinde 42 bin metrekare karo kaplaması yapan belediye, bu hizmetini asfalt gibi bütün mahallelere yayarak yaptı.
2004 yılında 11 bin, 2005 yılında 14 bin, 2006 yılında da 17 bin metrekare karo kaplaması yapan Palandöken Belediyesi, hizmetin en iyisini vermeye çalışıyor.
Palandöken Belediyesi beton bordür dizimini çalışmasını da sürdürdü. Asfalt ve karo ile birlikte yaptığı beton bordür dizimini aksatmayan belediye 2004 yılında 20 bin, 2005 yılında 36 bin 720, 2006 yılında ise 37 bin 100 metre beton bordür dizimini gerçekleştirdi.
Yenişehir kış turizmine açık bir yapı arz ettiğinden dolayı yol ve kavşak düzenine önem verilıyor, tüm yollarda kavşak ve çevre düzenleme çalışmaları yapılmak
Başkan Birdal, üç yılda yapılan çalışmaların boyutunun büyük olduğunu, yaptıkları çalışmalarla beldenin büyük bölümünü asfaltladıklarını anlattı.
Birdal şöyle dedi:
“Mahalli seçimlerde halkımızın teveccühleriyle göreve geldiğimiz günden bu yana, seçim öncesi açıkladığımız program çerçevesinde hemşerilerimize çağdaş bir belediyecilik anlayışı ile hizmet vermenin çabası içinde olduk.
Ekonomik ve sosyal göstergeler itibariyle geri kalmış iller arasında bulunan bir şehirde, yıllarca ihmale uğramış belediyecilik hizmetlerinin istenen seviyede gerçekleştirilmesi çok kolay değildir. Buna rağmen, göreve başlar başlamaz belediyeye hakim kıldığımız hizmet anlayışı sayesinde Belde sınırlarımız içinde örnek bir hizmet seferberliği gerçekleştirilmiştir.
Bu güne kadar uyguladığımız ve bundan sonra da uygulayacağımız hizmet anlayışımız, hemşerilerimizin belediyecilik hizmetlerinden en süratli ve eşit şekilde yararlandırılması esasına dayanmaktadır. Hizmetlerin adil, tarafsız ve şeffaf belediyecilik anlayışı içerisinde yürütülmesi temel anlayışımızdır.
Hükümetimizin çizdiği genel hizmet anlayışına paralel olarak yürüttüğümüz çalışmalar belde halkı tarafından da kabul görmüş, belediyemiz Erzurum kamuoyu nazarında en başarılı belediyeler arasında zikredilmeye başlamıştır.
Belediyeciliğin sosyal ve kültürel boyutlarını göz ardı etmeden başlattığımız altyapı seferberliği daha şimdiden olumlu sonuçlarını vermeye başlamıştır. Hizmet dönemi sonu itibarıyla bütün görev alanlarında en başarılı belediyelerden biri olma vasfımız daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır.”