ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güzel Sanatlar Müzesi ‘Özel Müze’ statüsü kazandı
Güzel Sanatlar Müzesi ‘Özel Müze’ statüsü kazandı
Büyükşehirden toplu ulaşımda düzenleme
Büyükşehirden toplu ulaşımda düzenleme
Sivas'ta 106. Yıldönümü coşkusu
Sivas'ta 106. Yıldönümü coşkusu
Konyaspor kamp için Erzurum'u seçti
Konyaspor kamp için Erzurum'u seçti
 Meteorolojiden yüksek sıcaklık uyarısı
 Meteorolojiden yüksek sıcaklık uyarısı
HABERLER>GUNCEL
12 Mayıs 2009 Salı - 04:25

Oltu’da “Namaz Gönüllüleri” etkinliği

Şefkat Eli Derneği Oltu Şubesi, daha yeni kurulmasına rağmen Oltulular ile oldukça anlamlı bir organizasyonda buluştu. Belediye Sinema Salonu’nda düzenlediği “Namazda Diriliş” konferansıyla ilk kez ilçe halkının karşısına çıkan Şefkat Eli Derneği Oltu Şubesi, “Namaz Gönüllüleri”ni bir araya topladı.

Oltu’da  “Namaz Gönüllüleri” etkinliği

TAŞÇI DERNEĞİN AMACINI ANLATTI
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta söz alan Şefkat Eli Derneği Oltu Şube Başkanı Edip Taşçı, kurulan her derneğin bir amacının olduğuna değinerek, kendi derneklerinin diğer derneklerden çok daha farklı bir amaçla kurulduğunu söyledi. Bu farkın ileri ki zamanlarda çok daha iyi görüleceğini aktaran Taşçı, dernek üyelerinin çalışma şekli ve kişilikleriyle bunu en belirgin şekilde ortaya koyacaklarını belirtti.
MÜFTÜ İMAMOĞLU NAMAZIN ÖNEMİNİ ANLATTI
Konferansın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Oltu İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu ise, imandan sonra farzların en önemlisinin namaz olduğunu anlatan kısa bir konuşma yaparak konferansın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı.
Namaz ve Namaz Gönüllüleri Platformu konulu sinevizyon gösteriminden sonra iki tur şeklinde planlanan konferansa geçildi. Türkiye geneli 336’ncı konferansa ev sahipliği yapan Oltu’da vatandaşların gösterdiği ilgi ve alâkanın beklenenin üzerinde olduğunu anlatarak konuşmasına başlayan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, konferansın camiye gelmeyenleri camiye aday yapabilmek adına düzenlendiğini kaydetti.
“NÜFUSUN SADECE YÜZDE 25’İ BEŞ VAKİT NAMAZ KILABİLİYOR”
Konuşmasına “Bu bir cemaat işi ve ticari faaliyet değildir” diyerek başlayan Bulut, namazın müminin hayatına anlam katan bir ibadet olduğunun altını çizdi. Verdiği örneklerle namazın ehemmiyetini anlatan Bulut, “Bu tür programlar, namazı ve bizi yaratanı düşünmek adına yapılan oldukça önemli organizasyonlardır. Namaz müminin miracıdır. Camiler ve ibadethaneler Allah’ın tüm kullarına açıktır. Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de beş vakit namaz kılanların oranı ancak yüzde 25’dir. Tanışma ve dayanışmanın yollarından biri olan namaz aynı zamanda arınma ve yükselmenin de tek ve en önemli unsurudur.” diyerek, verdiği örneklerle namazın müminin hayatındaki önemine işaret etti.
NAMAZI İHMAL ETMEYİN, TAVSİYESİ
Daha sonra söz alan Prof. Dr. Orhan Atalay ise, hayatın anlamının ancak Allah’ı tanıyıp kulluk etmekten geçtiğine vurgu yaparak “Sair milletlerin başlarına gelen felaketlerin temel nedeni Cenab-ı Hakk’ı unutmalarıdır. Allah, kendisini unutturmamak için bir sistem yaratmıştır. En büyük lütuf, yani mutluluğun zirve noktası Allah’ı tanımaktır. Cenab-ı Allah’ı tanımanın en iyi yolu da hiç şüphesiz namazdır.” şeklinde konuştu.
Cami ve ibadethanelerin hayatın merkezinde yer aldığını hatırlatan Atalay, “Bunun içindir ki, diğer dinlere nazaran cami ve ibadethaneler yerleşim yerlerinin merkezine kurulmuştur.” dedi.
Öte yandan Belediye Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Oltulular yoğun ilgi gösterirken başta Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan’ın yanı sıra daire müdür ve amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Değişim mi, dönüşüm mü?
Son yirmi yıllık dönemde, Erzurum’da modern vasıflı konut sayısı arttı. ...
"Sevgi Bayrağı" Sivas'ta
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkan Sevgi ...
Bu feryadı duyun artık…
Erzurum'da maaşlarını alamayan belediye işçileri eylem yaptı. Kapatılan ...
 
Okçu, Yılın annesi seçildi
Engelli bir çocuğu bulunan Tuba Okçu isimli öğrenci velisini, “Yılın Annesi” ...
Kuran Bülbülleri yarıştı
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından yurt genelinde ‘Hafızlık’, ...
İlginç Protesto
Patnos ilçesinde bazı vatandaşlar köstebek yuvası haline gelen Erzurum-Ağrı-Patnos ...
 
Anneleri için fidan diktiler
Erzurumlu izciler 'Anneler Günü'nü farklı bir şekilde kutladı. Anneleri ...
Sakatlar haftası başladı
Sakatlar, Zihinsel ve Bedensel Engelliler Dernekleri, Sakatlar Haftası ...
Aziziye logo’sunu arıyor
Aziziye Belediyesi, ‘Logo tasarım yarışması’ düzenliyor. 29 Mart yerel ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Zafer kimin?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva