ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Etkinlikler iptal edildi
Etkinlikler iptal edildi
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
HABERLER>GUNCEL
3 Mayıs 2008 Cumartesi - 00:00

ÖĞRENCİLER KANLARINI BAĞIŞLADILAR

Aşkale Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından Kızılay’a kan bağışında bulunuldu.

ÖĞRENCİLER KANLARINI BAĞIŞLADILAR

ÖĞRENCİLER KANLARINI BAĞIŞLADILAR Aşkale Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından Kızılay’a kan bağışında bulunuldu. Aşkale MYO kantininde oluşturulan ünitede kan bağışlayan öğrenciler, bu girişimleriyle diğer fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören öğrencilere de örnek teşkil ettiler. REKOR DÜZEYDE KATILIM Kızılay ve KOP Birim yöneticisi Dr. Oğuzhan Yaralı, “Aşkale Meslek Yüksekokulu’nda rekor düzeyde kan bağışında bulunulmasından son derece mutlu olduk. Yüksekokul öğrencilerinden almış olduğumuz 35 ünite kan sayısına üniversitemizin bazı fakültelerinde ve yüksekokullarında çoğu zaman ulaşamamaktayız. Aşkale Meslek Yüksekokulu için bu rakam çok güzel bir sonuçtur.” dedi. KAN BAĞIŞI, CAN BAĞIŞI Kan bağışının faydalarına da değinen Yaralı, ”Kan bağışında bulunmakla sadece ancak yaşayanların bildiği derecede kana ihtiyaç duyanların ihtiyacı giderilmiş olmamaktadır. Kan bağışının, bağışı yapan insan için de faydaları söz konusudur. Bu ruh halini yaşamanın kan veren insanın bünyesine kattığı pozitif enerjinin yanı sıra, kan bağışlamanın fizyolojik açıdan insan sağlığına katkısı inkâr edilemez boyuttadır. Kan vermekle kemik iliğinin yağlanması önlenir, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler kan dolaşımına katılır. Bu kan bağışçısının daha dinç ve canlı olmasını beraberinde getirir. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır. Kan bağışı, bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Kan bağışçısı her kan verdiğinde sağlığını da kontrol etmiş olur. AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Frengi (Sifiliz) gibi hastalıklar konusunda ücretsiz tarama yaptırmış olur.” diye konuştu. ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR Aşkale Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yücel Erkmen ise, kan bağışının bittiği saatlerde konferans salona gelerek, bağışta bulunan öğrencilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Burada kısa bir konuşma yapan Erkmen, ”Kan bağışlamak hem sağlık açısından birçok fayda sağlar, hem de insani bir görevdir. Bağışladığınız kan birçok kişinin hayata dönmesine sebep olacaktır. Unutmayalım ki bir gün bu kan bize de lazım olabilir" şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KIRSAL KALKINMAYA 'DESTEK'
Kırsal kalkınmaya teşvik kapsamında, makine ve ekipman alımlarına yüzde ...
KÖSE’YE EN İYİ SİNEMA MAKALE ÖDÜLÜ VERİLDİ
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi ...
OTOPARK ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın katılımıyla gerçekleşen Cedit otoparkı ücret tarifesi belirlendi.
 
KARMA RESİM SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Resim İş Ana Bilim ...
2 YIL ÖNCEKİ CİNAYETİN ZANLISI YAKALANDI
Erzurum'un Karayazı ilçesinde 2 yıl önce işlenen cinayetin zanlısı yakalandı.
DEREDE BOĞULARAK YAŞAMINI YİTİRDİ
Tortum ilçesi Serdarlı beldesinde dengesini kaybederek dereye düştüğü ...
 
DEDEMAN, 6. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ
Erzurum Dedeman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 2007-2008 Eğitim ...
ERZURUM BAHARA’A HASRET
Bahar mevsimiyle bu yıl geçen yıllara oranla çok daha erken tanışan Erzurum’da, ...
UZMANLARDAN KENE UYARISI
İlk ve sonbahar mevsimlerinde sıklıkla karşılaşılan kene vakaları açısından ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva