ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum trafiğine 1 ayda bin 92 yeni taşıt eklendi
Erzurum trafiğine 1 ayda bin 92 yeni taşıt eklendi
Erzurum’un payı yüzde 14.7’ye yükseldi
Erzurum’un payı yüzde 14.7’ye yükseldi
Çiftçi  KOSGEB desteklerini değerlendirdi
Çiftçi  KOSGEB desteklerini değerlendirdi
DAP BKİ’den tarımsal sulamaya destek
DAP BKİ’den tarımsal sulamaya destek
ATAUNİV’de çevre gündemi
ATAUNİV’de çevre gündemi
HABERLER>GUNCEL
18 Ocak 2010 Pazartesi - 04:35

Nüfusta meraklı bekleyiş

GHA/Türkiye İstatistik Kurumu, 2009 yılına ait nüfus sayım sonuçlarını, bu hafta içerisinde açıklayacak. 21 Ocak 2010 Perşembe günü açıklanması beklenen nüfus sayımı sonuçları, Erzurum’da merakla bekleniyor.

Nüfusta meraklı bekleyiş

 Türkiye İstatistik Kurumu, 2009 yılına ait nüfus sayım sonuçlarını, bu hafta içerisinde açıklayacak. 21 Ocak 2010 Perşembe günü açıklanması beklenen nüfus sayımı sonuçları, Erzurum’da merakla bekleniyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) üzerinden yapılan nüfus sayımı çerçevesinde, 2008 yılına ait Erzurum nüfusu 774 bin 967 olarak açıklanmıştı. 2007 ile 2008 yılları arasında eksilen nüfusun 10 bin kişiyi bulduğu Erzurum’da, sayım sonuçları yüzünden bazı belediyeler kapanmanın eşiğine gelmiş, ADNKS sonuçları, toplumun hemen her kesiminden büyük tepki toplamıştı.
//2009 SONUÇLARI 21 OCAK’TA AÇIKLANACAK
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürü Adnan Karaibrahimoğlu, 2009 yılına ait nüfus sayım sonuçlarının, 21 Ocak 2010 Perşembe günü açıklanacağını bildirdi. Türkiye genelinde eşzamanlı olarak yapılacak açıklamanın ardından, hem illerin, hem de Türkiye’nin 2009 yılı nüfusunun güncellenmiş olacağını kaydeden Karaibrahimoğlu, 2011 yılında yapılması tasarlanan kapsamlı nüfus sayımını da hatırlatarak, “2011’de yapılacak olan nüfus sayımı, sayesinde kapsamı itibariyle çok önemli bilgiler elde etmiş olacağız.” dedi.  
//GÖÇ GERÇEĞİMİZ
Öte yandan son 10 yıl içerisinde yapılan nüfus sayımlarının sonuçları itibariyle, Erzurum’da devamlı gerileme gözlendi. Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) tarafından 2000 yılında yapılan genel nüfus sayımı sonuçlarına göre, merkez nüfusu 560 bin 551 olan Erzurum’un, toplamda 937 bin 389 kişilik bir nüfusu barındırdığı tespit edildi. 2000 yılından 2007 yılına kadar geçen süre zarfında, merkez nüfusundaki ciddi azalma dikkatlerden kaçmazken, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) kapsamında gerçekleştirilen 2007 yılı sayımlarına göre, ilin toplam nüfusu 784 bin 941’e geriledi. Bir önceki sayımda 560 bin 551 olan merkez nüfusu, 2007 yılında 361 bin 160’a düşerken, yine 2000 yılında 376 bin 838 olan kırsal kesim nüfusu ise, 423 bin 781’e yükseldi. Bu durum, Erzurum’un hem başka şehirlere, hem de kent merkezinden kırsal kesime doğru göç verdiğini ortaya koyarken, nüfus hareketlerindeki kan kaybı, 2008 yılında da kendisini gösterdi.  Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 2008 yılı nüfus sayım sonuçları, Erzurum nüfusundaki hızlı düşüşün, bu dönemde de devam ettiğini gözler önüne sererken, bir önceki yıl 784 bin 941 olan ilin toplam nüfusu, 2008 yılında 774 bin 967’ye geriledi.
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK önünde bordo yaktılar
cihan/Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi ve bağlı sendika şube başkanları ...
Muhtarlar sözlerini tuttu
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA)-Narman merkez mahalle muhtarları 25 öğrenciye öğle yemeği verdi.
Memurlar SGK’lı oldu
Devlet memurları da, bugünden itibaren SGK’lı oldu. 5510 Sayılı Kanun’un ...
 
Palandöken'de fırtına
Erzurum Palandöken'de etkili olan yoğun tipi kayakçıları zor durumda bırakırken, ...
2010 tarımda atılım yılı olacak
Gamze İSPİRLİ- Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği yetkilileri, ...
2009’u zararla kapattık
2009 yılının Ocak-Aralık ayları arasında vergide tahsilatın tahakkuka ...
 
Erzurum’a dua yağdı
Erzurum’dan asırlardır devam eden “Binbir Hatim” geleneği kapsamında okutulan ...
Kalkınmada gelenek dışı yaklaşım
CİHAN/Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Altan, kalkınma ...
Oltu SYDV’dan canlı hayvan projesi
İHA/Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kâbusun Büyüğü
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva