ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum'da dolandırıcılık operasyonu
Erzurum'da dolandırıcılık operasyonu
'ATAUNİV Türkiye’nin akademik yüzü'
'ATAUNİV Türkiye’nin akademik yüzü'
Küçük mevlidle anıldı
Küçük mevlidle anıldı
Erzurum Nüfus müdürlüklerinde YKS mesaisi
Erzurum Nüfus müdürlüklerinde YKS mesaisi
Özakalın TOBB sektörel istişaresine başkanlık yaptı
Özakalın TOBB sektörel istişaresine başkanlık yaptı
HABERLER>GUNCEL
16 Ocak 2010 Cumartesi - 03:11

Kalkınmada gelenek dışı yaklaşım

CİHAN/Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Altan, kalkınma ajanslarının Türkiye'deki kalkınma anlayışının değişmesiyle ortaya çıktığını ifade etti.

Kalkınmada gelenek dışı yaklaşım

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, kalkınma ajanslarının Türkiye'deki kalkınma anlayışının değişmesiyle ortaya çıktığını ifade etti.
KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) ile Erzurum Genç İşadamları Derneği (ERGİAD) üyelerine kalkınma ajanslarıyla ilgili bilgi verdi.
//ALTAN’DAN DEĞERLENDİRME
Kalkınma ajanslarının kurulmasının Türkiye'deki kalkınma anlayışının değişmesinden kaynaklandığını dile getiren Altan, şimdiye kadar geleneksel kalkınma anlayışıyla ilerlemeye çalışıldığına vurgu yaptı.
Önceki anlayışa göre dışardan sermaye ve teşvik çekilmeye çalışıldığının altını çizen Altan, ulusal kalkınma düşüncesinin ön planda olduğuna, bölgesel kalkınmada dışardan bir kurtarıcı beklendiğine dikkat çekti. Her bölgenin kendine özgü şartları bulunduğuna işaret eden Altan, artık bölgesel olarak ele alınma anlayışının bulunduğunu belirtti.
//GELİŞMEDE BÖLGESEL AKTÖRLER
Bir bölgenin gelişmesinin, o bölgenin aktörleriyle mümkün olduğunun üzerinde duran Altan, ajansların bölgelerdeki aktörleri harekete geçirme özelliğinin olduğunu ifade etti. Ajansların genel ve yerel kaynaklı gelirlerinin olduğunu belirten Altan, 2010 yılı için kendilerine genel bütçeden ayrılan miktarın 19 milyon TL olduğunu söyledi.
Kalkınma ajansının yapacakları işi bir takvime bağladıklarını anlatan Altan, bu doğrultuda takip edecekleri yöntemleri dile getirdi.
//AJANS TAKVİMİ
Bölgenin avantaj, dezavantaj, fırsat ve tehditlerinin belirlendiğini kaydeden Altan, "Üç ilin birbirine yakınlığı, ortak tarihi değerler, tarım hayvancılık potansiyeli, geniş çayır-meranın oluşu, kış turizmi, ucuz ve bol arsa varlığı, Kafkas ve Orta Asya ülkelerine yakınlığı bölgede geliştirilebilir sektördür. Bölgede yaşanan göç, kış mevsiminin uzun ve sert geçmesi, inşaat sezonunun kısa sürmesi, üniversitelerin diğer kurumlarla ilişkilerinin zayıf olması, tanıtım eksikliği, girişimcilik ruhunun yetersiz olması, ihracat kültürünün, işbirliği kültürünün zayıf olması, bölgesel geri kalmışlık rekabet gücünün düşük olması olumsuzluklar olarak önümüze çıkıyor." şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu SYDV’dan canlı hayvan projesi
İHA/Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ...
Yol gecekonduya takıldı
İHA/Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi tarafından yapılan ve 4 milyon ...
Erzurum KAYM muhtarları eğitti
Trabzon'un Sürmene ilçesinde Erzurum 'Kuzeydoğu afet yönetim merkezi ...
 
'Kar komandoları' iş başında
Kars'ın Sarıkamış İlçe Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan 'Kar ...
Doğu’ya çelik konstrüksiyonlu ilk minare
İHA/Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Merkez Bekir Efendi Camii'ne, hayırsever ...
Gökten çamur yağdı
Bingöl ve Bitlis'te karla birlikte çamur yağışı görüldü.
 
Erzurum’a 130’da bir düştü
GHA/Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün istihdam edeceği 130 sözleşmeli ...
Karakış etkisini artırdı
Kış, doğuda etkisini artarak sürdürüyor.
Hem mideyi hem ruhu doyuruyorlar
GHA/Erzurum’da açılan bir lokantada, müşterilere hem yemek, hem de şiir ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yirmi Yolun Hikâyesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva