ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özbalta: 1 puanı kurtardık !
Özbalta: 1 puanı kurtardık !
Yılmaz: Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz
Yılmaz: Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz
Tokuş’a Mavikuş Edebiyat Ödülü
Tokuş’a Mavikuş Edebiyat Ödülü
Erzurum ZMO sandığa gitti
Erzurum ZMO sandığa gitti
Tekman Yalımca'da karla mücadele seferberliği
Tekman Yalımca'da karla mücadele seferberliği
HABERLER>GUNCEL
14 Ocak 2010 Perşembe - 04:15

Hem mideyi hem ruhu doyuruyorlar

GHA/Erzurum’da açılan bir lokantada, müşterilere hem yemek, hem de şiir ziyafeti çekiliyor. Çaykara Caddesi üzerinde hizmet veren lokantaya giden vatandaşlar, yemeğin ardından kendilerine uzatılan kağıt ve kalemle, duygu ve düşüncelerini dile getiriyorlar. Kimi vatandaşların şiir ve özlü sözleri, kimilerinin de, aşk mesajlarını paylaştığı lokantaya, en büyük ilgiyi ise, üniversiteli gençler gösteriyor.

Hem mideyi hem ruhu  doyuruyorlar

//ŞİİR ZİYAFETİ
Binlerce yazılı mesajın bırakıldığı lokantanın işletmecisi olan Talat Sarıaslan, lokantada böyle bir uygulama başlatmaya, izlediği bir televizyon filminin ardından karar verdiğini söyledi. Lokantaya gelen her müşterisine, yemeğin ardından kağıt ve kalem götürdüklerini söyleyen Sarıaslan, “Lokantamıza gelerek karnını doyuran her müşterimiz, şiir, özlü söz, atasözü ya da birine ulaşmasını amaçladığı bir mesajı, kağıda yazarak bize teslim ediyor. Biz de, müşterimizin karaladıkları bu notları, lokantamızın duvarında diğer müşterilerimizle paylaşıyoruz.” diye konuştu. Genellikle üniversiteli gençlerin ilgi gösterdiği lokantanın, duygu ve düşüncelerin paylaşıldığı, herkesin şiir diliyle konuştuğu bir mekan halini aldığını anlatan Talat Sarıaslan, “Birbirlerini hiç tanımayan müşterilerimiz, burada birbirlerinin şiirlerine karşılık bile yazıyorlar. Kimisi atışıyor, kimisi fikir belirtiyor, kimi de soru soruyor. Bunların hepsi bir araya gelince,   lokantanın duvarlarında yer kalmıyor.” diye konuştu. 
//MÜŞTERİLER MEMNUN
Öte yandan küçük kağıtlara bir şeyler karalamanın, psikolojik açıdan da bir rahatlama metodu olduğunu, sonradan öğrendiğini belirten Sarıaslan, “Farklılık olsun diye başlattığımız bu uygulamayla, aynı zamanda müşterilerimizi de rahatlattığımızı öğrenince, çok sevindim. Erzurum’da şimdilik bu yöntemle çalıştırılan bir lokanta yok, ama gösterilen ilgi göz önünde bulundurulursa, insanların psikolojik olarak rahatlamaya duydukları ihtiyaç, kendini hemen belli ediyor.” dedi.
//ÖĞRENCİLER İÇİN TUTKU OLDU
Sarıaslan’ın işletmeciliğini yaptığı lokantanın müdavimi olan öğrenciler ise, lokantanın duvarlarındaki yazılı mesajları ilk gördüklerinde çok şaşırdıklarını belirterek, “Yemeğimizi yedik, tam çayımızı yudumlarken, garson elinde kağıt kalemle geldi. Aklımızdan neyi geçiriyorsak, bu not kağıtlarına yazmamızı ve bırakmamızı istedi. Lokantanın duvarlarında asılı binlerce yüzlerce mesaja, işte ondan sonra bir anlam verebildik. Güzel bir uygulama; hem müşteri çekiyor, hem de işyerinde romantik bir hava estiriyor. İşletmeciyi tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yedisu-Erzurum Yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde ...
Çalkavur minnetle anılacak
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan ve bazı emniyet müdürlerinin ...
Çaykur’dan 2011 tanıtımı
GHA/ÇAYKUR, 2011 Kış Oyunları’nın gerçekleştirileceği Erzurum’a, “hediyelik ...
 
Yavi katliamının acısı dinmiyor
GHA/Çat ilçesine bağlı Yavi Beldesi’nin Belediye Başkanı Yılmaz, “Yavi’de ...
Türkler, Yahudiler için süper kahraman
CİHAN/ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, Türklerin tarihte birçok kez Yahudilerin ...
Bilişim’de gerideyiz
CİHAN/İnternet kullanımında Doğu Anadolu'da en iyi durumda olan Erzurum'un, ...
 
Özcan, Vali Öztürk’ü ziyaret etti
Atatürk Üniversitesinde yapılacak olan rektörler toplantısına katılmak ...
Ovit Tüneli yeniden gündemde
İHA/Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, ...
Arkadaşları için yas tuttular
İHA/Erzurum’un Narman ilçesinde soba zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Dönemin Yenisi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva