ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Demirdöğen: 'Kırsalda refahı yükseltmek önceliğimiz'
Demirdöğen: 'Kırsalda refahı yükseltmek önceliğimiz'
KUDAKA personel alımı yapacak
KUDAKA personel alımı yapacak
Eylül ayında en çok külçe altın kazandırdı
Eylül ayında en çok külçe altın kazandırdı
GSMH 44.4 trilyon oldu
GSMH 44.4 trilyon oldu
Sanayi üretim endeksi açıklandı
Sanayi üretim endeksi açıklandı
HABERLER>GUNCEL
12 Ağustos 2006 Cumartesi - 00:00

Ne yatırım var, ne de yatırımcıya destek..Yetkiler ise arazi tahsisleri konusundaki iddialara açıklık getirmiyor.

BU SUSKUNLUK NİYE? Yatırım için yer talebinde bulunan ve talep ettikleri hazine arazilerinin tahsisi noktasında karşılaştıkları sorunlar yüzünden yatırımlarını gerçekleştiremediklerini öne süren yatırımcılar ve Teşvik uygulamalarından iş kapısı bekleyen Erzurum halkı, hazine arazileri tahsisi konusundaki iddiaların açıklığa kavuşturulmasını bekliyorlar.

Ne yatırım var, ne de yatırımcıya destek..Yetkiler ise arazi tahsisleri konusundaki iddialara açıklık getirmiyor.

Ne yatırım var, ne de yatırımcıya destek..Yetkiler ise arazi tahsisleri konusundaki iddialara açıklık getirmiyor. BU SUSKUNLUK NİYE? Yatırım için yer talebinde bulunan ve talep ettikleri hazine arazilerinin tahsisi noktasında karşılaştıkları sorunlar yüzünden yatırımlarını gerçekleştiremediklerini öne süren yatırımcılar ve Teşvik uygulamalarından iş kapısı bekleyen Erzurum halkı, hazine arazileri tahsisi konusundaki iddiaların açıklığa kavuşturulmasını bekliyorlar. YAŞANILIR İL OLMAKTAN ÇIKIYORUZ Kamu’da istihdama yönelik yatırımların olmaması yüzünden istihdam beklentilerinin özel sektöre yoğunlaştığı Erzurum’da, girişimcilerin arsa tahsisi sorunları sebebiyle yatırım gerçekleştirmemeleri, il ekonomisini olumsuz etkilediği gibi, Erzurum’un da yaşanılır bir il olma vasfının zayıflamasına yol açıyor. 2 YILDA BİR ARPA BOYU YOL ALINMADI Teşvik yasası uygulamalarının start aldığı tarihten bugüne tam iki yıllık süre geçti Erzurum’da yasa kapsamında gerçekleştirilerek ekonomiye kazındırılmış hiçbir işletme yok. Ekonomik Sivil inisiyatif gurupları ve STK’lar Teşvik yasası uygulamalarının Erzurum gerçeğiyle uyuşmadığını vurguluyorlar. Yatırıma yönelenler ise arsa bulamıyorlar. Yetkililer ise hala suskun.. TUNCELİ BİLE ERZURUM’DAN İLERDE Teşvik yasası kapsamına sonradan alınmalarına rağmen Rize, Trabzon başta olmak üzere Kilis, Tunceli, Kastamonu, Niğde, Kahramanmaraş, Çorum, Artvin, Kütahya, Elazığ, Karaman ve Nevşehir’de özel teşebbüs yatırımları büyük hızla sürüyor. Bu illerde arsa tahsisi konusunda hiçbir olumsuzluk yaşanmıyor. Erzurum’da ise ne yatırım var, ne de yatırıma yönelene destek.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
Milyarder dilenci Erzurum'da üzerinden 172 bin YTL'lik banka ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
KORGENERAL HAYRİ KIVRIKOĞLU, 9. KOLORDU KOMUTANLIĞI GÖREVİNİ TÜMGENERAL ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
HAVAALANI'NDA GENİŞ GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI İngiltere'de uçaklara ...
 
ERZURUM-ÇAT KARAYOLU'NDA 2 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ TRAFİK KAZASINDA AĞIR YARALI HAMİLE KADIN, BUGÜN HAYATINI KAYBETTİ
ÇAT YOLU KAZASINDA YAŞAMANI YİTİRENLER ÜÇE YÜKSELDİ Erzurum-Çat Karayolu'nda ...
Palandöken Belediye Meclisi toplandı
Meclis, Belediyenin Stratejik Plana aldığı 5 yıllık çalışma programını ...
Köyler alt yapıya kavuşuyor
İl Genel Sekreteri Ramazan Sodan, 2006 yılında yaptıkları çalışmalarla ...
 
İKLİM ŞARTLARINA GÖRE ÖZEL ASFALT DÖKÜLECEK
Erzurum'da, laboratuvar ortamında hazırlanan katkı maddeli asfaltın yol ...
DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ ÖDEMELERİ BAŞLIYOR
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 2005 yılı Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemelerinin ...
ÇED toplantısı yapıldı
Erzurum'da işletme sahiplerine yönelik ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üç aşamalı yeni Ortadoğu… Biz hâlâ anlamadık mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Filistin’in tapusu, Nâsıra’da bozuldu…
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir zamanlar “Ağabey” bile diyemiyorduk… Şimdi ortak tatbikat konuşuyoruz.
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bölücübaşı çağrı yaptı… Ama Suriye kolu duymadı.
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Huylunun Huysuzu
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva