ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum MEM’den 19 Mayıs mesajı
Erzurum MEM’den 19 Mayıs mesajı
‘19 Mayıs Bağımsızlık ruhunun yeniden dirildiği gün’
‘19 Mayıs Bağımsızlık ruhunun yeniden dirildiği gün’
Bak ve Gençler Anıtkabir’de buluştu
Bak ve Gençler Anıtkabir’de buluştu
‘Milli Mücadele ruhunu yaşatmak görevimiz’
‘Milli Mücadele ruhunu yaşatmak görevimiz’
ETB: ‘Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz’
ETB: ‘Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz’
HABERLER>GUNCEL
19 Mart 2008 Çarşamba - 00:00

Memur-Sen'in yaptığı araştırmada

Açlık sınırı 775 YTL'ye yükseldi Memur-Sen AR-GE'nin araştırmasına göre, Ocak ayında 4 kişilik bir ailenin tüketmesi zorunlu gıdalar için harcaması gereken ve açlık sınırı olarak belirlenen tutar 775 YTL 53 YKr oldu.

Memur-Sen in yaptığı araştırmada

Memur-Sen'in yaptığı araştırmada Açlık sınırı 775 YTL'ye yükseldi Memur-Sen AR-GE'nin araştırmasına göre, Ocak ayında 4 kişilik bir ailenin tüketmesi zorunlu gıdalar için harcaması gereken ve açlık sınırı olarak belirlenen tutar 775 YTL 53 YKr oldu. Gıda, giyim, sağlık, barınma ve eğitim başta olmak üzere, "vazgeçilmesi mümkün olmayan" 14 zorunlu harcama kalıbı esas alınarak belirlenen 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise 2 bin YTL 67 YKr olarak hesaplandı. Araştırmaya göre, ortalama yüzde 5,94 artış gerçekleşen gıda maddelerinin bazılarının fiyatlarındaki artış oranı şöyle oldu: "Salatalığın fiyatı yüzde 62,69, sivri biberin fiyatı yüzde 51,61, marulun fiyatı yüzde 36,39, havucun fiyatı yüzde 25,64, kabağın fiyatı yüzde 23,27, tavuk etinin fiyatı yüzde 19,20, ıspanağın fiyatı yüzde 18,51, mandalinanın fiyatı yüzde 17,90, mercimeğin fiyatı yüzde 8,62, bulgurun fiyatı yüzde 8,40 arttı. Buna karşın yumurtanın fiyatı yüzde 2,85, sütün fiyatı yüzde 0,7 azaldı." Araştırmada, madde fiyatlarında ısınmada ortalama yüzde 0,17, barınmada yüzde 0,97, sağlıkta yüzde 0,24, ulaşımda yüzde 0,45, temizlikte 1,20, çevre ve suda 0,36 artış oldu. Buna karşın, madde fiyatları giyimde ortalama yüzde 4,66, aydınlanmada 0,10, haberleşmede 0,05, eğitim-kültürde yüzde 0,36 azaldı. DİSK ARAŞTIRMASI Öte yandan, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Araştırma Dairesi'nce yapılan araştırmada, geçen yılın Şubat ayından bu yana enflasyonun en yoksul yüzde 20'lik kesim için yüzde 11,36, en zengin yüzde 20'lik kesim için yüzde 9,16 oranında gerçekleştiği ifade edildi. Araştırmada, kira, ekmek ve toplu taşıma fiyatları üzerinden, harcama kalıbı ağırlıkları da dikkate alınarak hazırlanan Temel Harcama İndeksi'nin de yıllık yüzde 16,72 oranında artış gösterdiği kaydedildi. Araştırmaya göre, kiralardaki yıllık fiyat artışı yüzde 15,79, ekmekte yüzde 18,68, toplu taşımada yüzde 13,71 oldu. En fazla fiyat artışının gıda ürünlerinde gerçekleştiği belirtilen araştırmada, "Temel gıda ürünleri için enflasyon yüzde 15 ile 40 oranlarında gerçekleşti" denildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YAŞLILAR HAFTASI KUTLAMASI
Milletvekili ve belediye başkanları yayınladıkları mesajlarla ve Yaşlılar ...
TİCARETTE İYİMSER GELİŞME
Erzurum’da Şubat ayında 3 milyon 260 bin 366 YTL tutarında 768 senet protesto edildi.
Erzurum Gazetesi Arşiv
ERZURUM, AKTİF İSTİHDAM TEDBİRLERİ PAKETİ’NİN DIŞINDA KALDI Gerek ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
EKMEK’TE ZAM SİNYALİ Fırıncılar yurt genelinde ekmek fiyatlarına ...
Dadaş zirveyi alt üst ediyor
TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Erzurumspor'un, sahasında ...
İLETİŞİM HATLARI YERALTINA ALINIYOR
Türk Telekom’a ait iletişim ağlarının yeraltına alınması yönünde ...
 
‘Sağlık’ dergisi çıktı
Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü'nce " Erzurum'da Sağlık" isimli dergi çıkarıldı.
Cindilli Kars’ta konferans verdi
İlim Yayma Cemiyeti Ömer Nasuhi Bilmen Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, ...
Çanakkale Zaferi’nin futbolcu kahramanları
ÇANAKKALE CEPHESİ'NDE GALATASARAY 23, FENERBAHÇE 5, BEŞİKTAŞ 2 FUTBOLCUSUNU ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva