Medrese nihayet onarılıyor
Onarımı sürekli ertelenen ve gazetemiz ERZURUM’un sürekli olarak gündeme getirdiği, Çifte Minareli Medresenin onarımı çalışmalarına nihayet başlandı. 700 milyar liralık kaynakla onarımına başlanan Medresenin onarımı önümüzdeki yılda devam edecek.
Rölöve ve Anıtlar Müdürü Fatma Mergan, Çifte Minareli Medrese’nin onarımına başlandığını belirterek, 700 milyar liralık kaynak ayrıldığını ifade etti.
Tarihi eserlerle ilgili olarak yaptıkları çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Mergan, “ Erzurumla özdeşleşen çifte minareli medresenin onarımı için 700 milyar liralık kaynak ayrıldı. Çifte minareli medresenin onarımı konusunda Vali Güvenç’ten büyük destek alıyoruz. Medresenin onarımı konusundaki girişimlerimiz sonuçsuz kalmadı ve onarım işlemlerine başlandı” diye konuştu.
SADECE BİZ DEĞİL VATANDAŞTA DUYARLI OLMALI
Bazı tarihi eserlerde tahribatlar yapıldığını ve temizliğine dikkat edilmediğini belirten Mergan, “ Tarihi eserler konusunda gereken duyarlılık gösterilmelidir. Bazı tarihi eserlerde tahribatlar yapıldığına tanık oluyoruz. Örneğin Çifte Minareli Medrese’nin kubbe kısmında yazılar ve tahribatlar var. Bu konuda insanların duyarlı ve bilinçli olması gerekiyor. Ayını şekilde tarihi eserlerin temizliğine de dikkat edilmelidir” şeklinde konuştu.
Tarihi eserlerin, gelecek nesillere aktarılmasının kültürel açıdan önemli bir yere sahip olduğunu belirten Mergan, “ Tarihi eserler hepimizin ortak değerleri, kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için hepimize, tarihi eserleri yaşatmak ve korumak adına önemli görevler düşüyor” diye konuştu.