Fırıncılara Odası Erzurum Şube Başkanı Keteci,
Organik ekmek konusunda popülizm yapılıyor
Fırıncılara Odası Erzurum Şube Başkanı Remzi Keteci, organik ekmek üretimiyle kent ekonomisinin kurtuluşa varacağı konusundaki söylentilere inanmadıkların belirterek, konuyla ilgili popülizm yapıldığını öne sürdü.
Fırıncılar Odası Erzurum Şube Başkanı Remzi Keteci, organik ekmek üretimiyle kent ekonomisinin kurtuluşa varacağı konusundaki söylentilere inanmadıklarını belirterek, konuyla ilgili olarak popülizm yapıldığını ifade etti.Kent ekonomisinin organik ekmek üretimiyle kalkınamayacağını belirten Keteci, “Organik ekmek diye bir şey yok, bu konuda popülizm yapılıyor. Durumu kent ekonomisinin kurutuluşu olarak görenlerin samimi olmasını istiyoruz” dedi.
ÜRETİM GİRDİ MALİYETİ YÜKSELİYOR
Fırıncı sayısının her geçen gün azaldığını belirten Keteci, “Üretim girdi maliyetleri oldukça yüksek, bu da fırıncılık mesleğini eski önemini kaybetmesine neden oluyor. Un ve maya fiyatları her geçen gün arttığı gibi işçilik maliyetlerinin de oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Fırıncılık mesleği eski önemini korumuyor. Önceleri istidamı artıran fırıncılık mesleği şimdilerde eski önemini korumuyor. Ekmeğe yapılan zamları sadece biz tespit etmiyor, ilgili kurumlarla birlikte karar veriyoruz” dedi.