ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çaldığı araçla kaçarken yakalandı
Çaldığı araçla kaçarken yakalandı
Bodrum FK’da yönetim değişti
Bodrum FK’da yönetim değişti
Erzurum’da ASELSAN Teknik Lisesi kurulması önerisi
Erzurum’da ASELSAN Teknik Lisesi kurulması önerisi
Altundağ, Din görevlileri yarışmasında 2. oldu
Altundağ, Din görevlileri yarışmasında 2. oldu
Erdoğan 9 hükümlüyü affetti
Erdoğan 9 hükümlüyü affetti
HABERLER>SİYASET
7 Mayıs 2009 Perşembe - 14:17

Meclis’te Radar Tesisi tartışması

Erzurum İl Genel Meclisi Mayıs ayı 2. oturumu Selcen Karagöl başkanlığında dün gerçekleştirildi.Toplantıda, Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak ve NATO Enfrastrüktür Bölge Başkanlığınca Pasinler Büyükdere Kargapazarı’nda yeni radar tesisinin yapılacağından dolayı mevzi imar planının yapılması konusu görüşüldü. Konu incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

Meclis’te Radar Tesisi tartışması

İl Genel Meclisinin DTP'li üyesi Ali Sincar Özbey, Tekman'da kanalizasyon yapımı için başvuran 20 köyden sadece birinin başvurusunun yatırım programına alındığını iddia ederek, ''Tekman'da 100'e yakın yerleşim birimi var. Her sene bir köyde çalışma yaparsak tüm çalışmaları ancak 100 yılda bitiririz'' dedi.
   TEKMAN’IN DURUMU
 İl Genel Meclisinin Mayıs ayı üçüncü toplantısı Meclis Başkanı Selcen Karagöl başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplantının gündem dışı bölümünde söz alan Özbey, İl Özel İdaresinin köylerde yapacağı çalışmalara Tekman'daki 20 köyden başvuru yapılmasına rağmen sadece birinin kabul edildiğini ileri sürdü. Yatırım programlarının hazırlanması sırasında daha duyarlı davranılmasını isteyen Özbey, ''Tekman'da 100'e yakın yerleşim birimi var. Her sene bir köyde çalışma yaparsak tüm çalışmaları 100 yılda bitiririz'' diye konuştu.
     Toplantıda ayrıca Milli Savunma Bakanlığı ile Nato Enfrastrüktür Bölge Başkanlığınca Pasinler ilçesine bağlı Büyükdere köyü yakınlarında kurulması planlanan yeni radar tesisi de görüşüldü.
     Konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi veren İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Ali Güngör, söz konusu bölgede bir radar tesisi olduğunu ve yenisinin yapılması planlandığını belirtti. Müteahhidin para alabilmesi için bölgenin mevzi imar planının yapılması gerektiğini ifade eden Güngör, zaman kaybı olmaması için bu konudaki kararın ilgili komisyonlara gönderilmeden kabul edilmesini istedi.
     RADAR TESİSİ TARTIŞMASI 
     Bunun üzerine meclisin AK Partili Meclis üyesi Mahmut Kişioğlu, İl Genel Meclisine ''emri vaki yapılmaması'' gerektiğini belirtti. Bir diğer AK Partili üye Tahsin Bayramoğlu ise söz konusu işletmenin dış sermaye ile yapıldığını ve zaman kaybına gerek olmadığını belirtti.
     Kararın komisyona gitmeden kabul edilmesini isteyen Bayramoğlu'na bazı üyelerin karşı çıkması üzerine Bayramoğlu, ''Bu kararın bu hafta içinde çıkması gerekiyor. O zaman komisyon üyelerine bir helikopter ayarlayalım gitsin baksınlar. Böyle olmaz zaman kaybına gerek yok'' dedi.
     İl Genel Meclisi Başkanı Karagöl'ün konuyla ilgili tartışma yapılmamasını istemesi üzerine radar tesisi ile ilgili mevzi imar planı yapımı kararı, görüşülmek üzere imar ve bayındırlık komisyonuna gönderildi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 ilçe feshedildi
AK Parti MKYK Toplantısı'nda alınan kararla, Erzurum’un üç ilçe teşkilatı görevden alındı.
Çığlık, TBMM Soruşturma Komisyonu'nda
BBP'nin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği ...
MHP’de Kongre süreci
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Teşkilatı, bu aydan itibaren ...
 
Küçükler’den Palandöken’e destek sözü
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yapacağı hizmetlerde ...
Korkut, vatandaşın nabzını tuttu
Belediye Başkanı Ali Korkut, Şükrüpaşa semtinde halk ve esnaf ziyaretinde ...
İl Genel Meclisi’nde ''tatil'' tartışması
İl Genel Meclisinin Eylül ayında tatile girmesi kısa süreli tartışmanın ...
 
Ziyrek Güven tazeledi
Oltu, İspir, Tortum ve Yusufeli havzasından toplam 21 belediyenin yer ...
“ Yüreğimiz yanıyor”
Mecliste konuşan Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, kapatılan belediye ...
Sınır kapısı tepkisi
Birinci Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerinin Katliamına Uğramış Mağdurlar ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Ruhsal körlük, dijital çağın yeni ilkel hali
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Çamur at, yanına kalsın mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva