ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu'da ADEM Projesi sergisi
Oltu'da ADEM Projesi sergisi
Karayazı’da ‘Ters Lale Festivali’ günceli
Karayazı’da ‘Ters Lale Festivali’ günceli
MHP’den TFF’ye sert tepki
MHP’den TFF’ye sert tepki
Kotanlı’dan 1 Mayıs açıklaması
Kotanlı’dan 1 Mayıs açıklaması
Erzurum’dan 2 futbolcu milli takım kadrosunda
Erzurum’dan 2 futbolcu milli takım kadrosunda
HABERLER>GUNCEL
12 Mayıs 2008 Pazartesi - 00:00

MEHMETÇİK KAN BAĞIŞINDA İLK SIRADA YER ALIYOR

Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan, Erzurum'un 40 bin ünite kana ihtiyacı olduğunu ifade ederek, 2007 yılında 10 bin ünite kan verildiğini açıkladı.

MEHMETÇİK KAN BAĞIŞINDA İLK SIRADA YER ALIYOR

MEHMETÇİK KAN BAĞIŞINDA İLK SIRADA YER ALIYOR Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan, Erzurum'un 40 bin ünite kana ihtiyacı olduğunu ifade ederek, 2007 yılında 10 bin ünite kan verildiğini açıkladı. Turgutcan, Erzurum'da istenilen düzeyde kan toplayamadıklarını belirterek," Bize bu konuda en büyük desteği Türk Silahlı Kuvvetleri veriyor. Erzurum’un yıllık kan ihtiyacı 40 bin ünite civarında. Biz 2007 yılında 10 bin ünite kan toplayabildik. Bu çok az bir rakam. Vatandaşlarımıza bu konuda eğitimler ve seminerler veriyoruz. Kan vermenin faydalarından bahsediyoruz. Ancak halen daha istediğimiz düzeye ulaşmış değiliz" dedi. MEHMETÇİĞE MİNNETTARIZ Erzurum'da en çok kan bağışını askeriyenin yaptığını da ifade eden Turgutcan, " Geçen yıl topladığımız 10 bin ünite kanın bir çoğunu askeriyeden elde ettik. Bizden desteklerini esirmeyen tüm askeri personele minnettarız. Diğer kamu kurumları da bize gereken desteği veriyor. Ancak istediğimiz kadar ünite kan alamıyoruz. Kan vermek sadece kan arayan kişilerin değil, kan veren kişilerinde yararına olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Halkımız kan verme konusunda yeteri kadar bilinçli değil. Bu konuda tüm vatandaşların desteğini bekliyoruz. Kan verme bilinci artırılmalıdır. Bir damla kan hayat kurtarıyor. Vatandaşlar konuyla ilgili duyarlı olmalıdır. Geçen yıllara göre kan bağışında önemli artışlar yaşanıyor" diye konuştu. KAN VERMEK, CAN VERMEKTİR Kan bağışının hayat kurtardığını belirten Turgutcan, “Kan vererek, insanları hayata döndürebiliriz. Kan vermek sağlıktır. Bu noktada tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Kan bağışının yaygınlaşmasıyla bu alandaki sorunlar aşılacaktır. Kızılay olarak toplumdaki bu yöndeki bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önemli olan toplumun kan bağışı yönündeki bilincinin artması” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA UĞURLADIK Hakkari'de şehit olan 6 Mehmetçik ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ALPEREN OCAKLARI İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI Alperen Ocakları ...
AZMİN ELİNDEN BİRŞEY KURTULMUYOR
Zor imkanlarla okumaya çalışan , hafta sonlarında Aşkale Dershanelerinin ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
TMMOB İL TEMSİLCİLİĞİNE GAVGALI SEÇİLDİ Türkiye Makine Mühendisleri ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
DUVAĞIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI Erzurum'da bir minibüsün ...
SUNEKSPERES’E TEPKİ
Erzurum’dan İzmir’e gitmek üzere dün havalimanına gelen onlarca ...
 
REHABİLATASYON MERKEZİNE YER BULUNAMIYOR
Erzurum Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Neriman Demir, rehabilitasyon ...
DOĞU KOBİLERİNDEN 12’SİNİN BORCU YAPILANDIRILDI
Bu yılın nisan ayı itibariyle 105 KOBİ, KOBİ Finansal Yeniden Yapılandırma ...
BAHAR’A DİKKAT
Mevsim ve ısı değerlerinin değişmesi üst solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabiliyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva