Palandöken Palan Otel’de başlayan programda Milli Eğitim Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi (MEBGEP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve İl teşkilatına mensup yöneticiler ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan 200 kişiye İnsan Kaynakları Gelişimi Yönetici eğitimi veriliyor. 2-3 Nisan 2009 tarihlerinde Erzurum ile birlikte Antalya, Bursa, Kırşehir ve Trabzon’da eğitimlerin devam edeceği bildirildi.
LİDER VE YÖNETİCİLİKTE SOSYAL DAVRANIŞ
Eğitimlerde, daha önce yapılan SWOT (GZFT) analizinden elde edilen bulgular çerçevesinde, “Lider ve Yöneticilikte Sosyal Davranış, Eğitimde Veri Yönetimi ve e-Devlet, İletişim Yönetimi, Yetki ve Sorumlukların Yönetimi, Zaman ve Bilgi Yönetimi” konularına yoğunluk verileceğini belirtildi.
PROJEYLE VERİMLİLİK AMAÇLANIYOR
Proje ile İlköğretimden Orta Öğretimin sonuna kadar eğitim sistemini daha verimli ve etkin hale getirmek için Bakanlığın iletişim, organizasyon ve yönetimini, finans, izleme ve değerlendirme kapasitelerini artırmayı amaçlayan yeniden yapılanma sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı’na destek olunması amaçlanıyor. Projenin süresinin 2 yıl olduğu ve bütçesinin 3.7 milyon euro olduğu kaydedildi
KURUMSAL YÖNETİŞİM ETKİNLİĞİ
Sektörün kurumsal yönetişim etkinliği ve verimliliği için MEB’in yürütme sisteminin iyileştirilmesi ve mekanizmalarının güçlendirilmesinin amaçlandığı proje Kapsamında Kurumsal yönetişimin çeşitliliklerini ilgili personele anlatmak için, kapsamlı çalıştay ve eğitim programlarının uygulanması, Yararlanıcılar ve yürütücü kurumların farklı uygulamalara dair dersler çıkartabilmesi için üç çalışma ziyareti düzenlenmesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapı ve organizasyonunun güçlü ve zayıf yönlerinin analizinin gerçekleştirilmesi, MEB’in yapılanması, yönetimi ve fonksiyonları ile ilgili merkezi ve bölgesel olarak politika ve stratejilerin geliştirilmesi, Bakanlığın merkezi ve yerel yapılanma birimlerinde rollerin, sorumlulukların ve iletişim kurallarının yeniden tanımlanması, Eğitimde ilgili taraflar için rollerin ve sorumlulukların belirlenmesi, Var olan finansman ve kaynakların verimli kullanılmasını analiz ederek alternatif modeller ve/veya hareket planlarının sunulması, Bilgi transferi ve bilgiye erişim mekanizmalarının güçlendirmesi için alternatif bir model veya faaliyet planı geliştirilmesi, İzleme ve değerlendirme mekanizmalarını güçlendirmesi için alternatif bir model veya faaliyet planı geliştirilmesi, Kurumsal yönetişim hakkında ulusal bir sempozyum düzenlenmesi, 3797 Sayılı MEB’in örgütlenmesi ve sorumlulukları hakkındaki yasa ile ilgili, stratejiler ve geliştirilen belgelere (yeşil belge) dayanarak, gerekli düzenlemeler için bir taslak hazırlanması, Kurumsal yönetişim ve proje sonuçları hakkında bir ulusal ve bir uluslar arası sempozyum düzenlenmesi gibi faaliyetlerin tertiplendiği açıklandı.
Proje kapsamında Prof. Dr. Hale Künüçen ve Öğretim Görevlisi Deniz sezgin tarafından iletişim Yönetimi konusunda katılımcılara bilgi verildi. İki gün sürecek olan eğitim çalışmasına 200 kişi katılıyor