KOBİ’LERİN GELİŞMESİ AMAÇLANIYOR
Proje konusunda bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Uçar, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) yönelik olarak uygulanmakta olan çalışmanın 2 yıllık bir proje olduğunu belirtti. Prof. Dr. Uçar, projenin amacının; nitelikli iş gücünün katılımı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimini ve rekabet edilebilirliğini teşvik etmek olduğunu söyledi.
HAYAT BOYU ÖĞRENME PERSPEKTİFİ
Prof. Dr. Uçar, projede aynı zamanda hayat boyu öğrenme perspektifinde, işgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam amaçlı birlikteliğin sağlanması yoluyla, mesleki eğitimin modernizasyonu ve kalitesinin artırılması, bu sayede insan kaynaklarının gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini kaydetti. Uçar, İKMEP'in özellikle 2002 yılından bu yana sürdürülen mesleki eğitim reform çalışmalarına paralel olarak; öğrenci merkezli eğitimi esas alan veyeterliliğe dayalı modüler müfredat geliştirilmesi konusunda çalışmalar yaptığına dikkat çekti.
PROJE 8 SEKTÖRE DESTEK ÜRETİYOR
İKMEP'in Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Van olmak üzere 8 pilot ilde uygulandığını bildiren Uçar, projenin sektör bazında da pilot çalışma yaklaşımını benimsediğini söyledi. Uçar, İKMEP'in ekonominin lokomotifi olan bilişim, elektrik-elektronik, makine, metal, otomotiv, tekstil, turizm ve gıda olmak üzere 8 sektöre yönelik hizmet verdiğini, ayrıca 5 mesleki eğitim merkezi veYÖK'e bağlı 8 Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplam 29 eğitim kurumunda yürütüldüğünü ifade etti.