ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Karaz Kültürü, sergi ve konferans ile anlatılacak
Karaz Kültürü, sergi ve konferans ile anlatılacak
Bakan Yerlikaya Erzurum'da
Bakan Yerlikaya Erzurum'da
Erzurumspor Pendikspor maçını Olcar yönetecek
Erzurumspor Pendikspor maçını Olcar yönetecek
İspir'de heyelan: 70 ev boşaltıldı
İspir'de heyelan: 70 ev boşaltıldı
ATAUNİV GSF başvuruları devam ediyor
ATAUNİV GSF başvuruları devam ediyor
HABERLER>GUNCEL
18 Nisan 2009 Cumartesi - 05:39

Kutlu Doğum ikramı

Kutlu Doğum Haftası, Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Erzurum Müftülüğü’nün organize ettiği panel ve konferansların yanında, ilçe müftülükleri de, haftayı çeşitli etkinliklerle geçiriyor. Palandöken İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Solakzade Camii önünde dün 3 bin kişiye etli pilav ikramında bulundu.

Kutlu Doğum ikramı

HALKA KUTLU AŞ DAĞITILDI
Palandöken Müftülüğü, Cuma Namazı sonrasında Yenişehir Solakzade Camii bahçesinde kurduğu iki ayrı çadırda 3 bin vatandaşa kutlu doğum pilavı dağıttı. Havanın yağışlı olmasına rağmen vatandaşlar pirinç pilavı, haşlanmış sığır eti ve ayrandan almak için dakikalarca sıra bekledi.
KUTLU DOĞUM İKRAMI
İzdihamın yaşanmaması, aksine sıradakilerin birbirlerine nezaketle yaklaşıp, yaşlılara ön taraflardan sıra verilmesi dikkat çekerken, yaklaşık 500 kilogram pirinç ve bir ton etin kullanıldığı kutlu doğum ikramında, vatandaşlara ayran ile tandır ekmeği de dağıtıldı. Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenledikleri yemek programına katılımın yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
YÜKSEK KATILIM
 Mütfü Baytar, Kutlu Doğum etkinliklerine ilginin her geçen gün arttığına vurgu yaparak, “Yüce Peygamberimiz’e olan sevgi ve özlem her gün artıyor. Günümüz insanı birlik, beraberlik ve hoşgörü ortamında yaşamak için Hazreti Peygamber’in örnek yaşamına muhtaç. Düzenlediğimiz yemek programına ve etkinliklere katılımın yüksek olması memnunluk verici” diye konuştu.
TOPLUM PEYGAMBERİ ANMAYA MUHTAÇ
Yemek programı öncesinde Solakzade Camii’nde Erzurum Müftüsü Yakup Arslan’ın katılımıyla, okutulan Hatm-i Şerif’in duası da yapıldı. Müftü Arslan, Kutlu Doğum Haftası’nın güzel etkinliklerle dolu dolu kutlandığını ifade etti. Müftü Arslan, düzenlenen programlara vatandaşların katılımının ve ilgisinin yüksek olmasının ise sevindirici olduğunu dile getirdi. Toplumun İslam Peygamberi’ni anlama ve anmaya ihtiyacının olduğuna vurgu yapan Müftü Arslan, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz’i daha çok anmaya ve anlamaya ihtiyacımız var.” dedi.
Bu arada, Cumartesi günü de Öğle Namazı sonrasında Çifte Minareli Medrese önünde etli pilav ikramında bulunulacağını bildiren Müftü Arslan, Kutlu Doğum ikramına herkesin davetli olduğunu sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Önce aile’
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Müftülükçe “Ailenin korunmasında ...
Telekom, emeklilerini uğurladı
Türk Telekom geçmişte hizmetleri bulunan emekli personelleri için bir ...
“Turizm Erzurum’un geleceği”
GHA/15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’nın, Erzurum’un ...
 
Yoksullar için çalışıyorlar
Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, hayırsever vatandaşlardan aldığı ...
Doğu’da Kutlu Doğum Sevinci
O, yaratılmışların en şereflisi.. O, insanlığın önderi.. O, alemlere rahmet ...
Baro’dan sert tepki
GHA/Baro Başkanı Turan, Ermenistan sınır kapısının açılması tartışmaları ...
 
Et teşvik primleri artırıldı
GHA/TAR-ET adıyla yürütülen “Sözleşmeli Besi Sığırı Yetiştiriciliği” projesi ...
35 milyon kar’a gömüldü
GHA/Erzurum, 2008-2009 kış sezonuna, 42 bin 73 kilometrelik yolda yapılan ...
Yüksek duyarlılık
ERZURUM gazetesi, internet sitesinde günlük yayımlanan onlarca haber ve ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Savaşın Paylaşımı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva