Erzurum, Malatya, Bayburt, Iğdır, Ardahan, Ağrı ve Bingöl’ün il ve ilçe belediyelerinin katılımıyla kurulan Doğu Anadolu Belediyeler Birliği, bugün toplandı. Bölge illerinden gelen belediye başkanı ve meclis üyelerini, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Ahmet Küçükler, birlik üyeleriyle hem tanıştı, hem de görüş alışverişinde bulundu.
DOĞU ANADOLU BELEDİYELER BİRLİĞİ TOPLANDI
Toplantıda, birlik üyelerince aday gösterilen Başkan Küçükler, Doğu Anadolu Belediyeler Birliği’nin Başkanlığı’na seçilirken, 1’inci Başkan Vekilliği’ne Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, 2’inci Başkan Vekilliği görevine ise, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut getirildi.
Birliğin Meclisi Katip Üyelikleri’ne Sevgi Acar ve Mehmet Yaşar Mert seçilirken, Encümen Üyelikleri’ne ise, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz getirildi.
Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat, Ferkan Akbulut, Recep Kaplan ve Zihni Tekman ise, Doğu Anadolu Belediyeler Birliği’nin Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine seçildiler.
BELEDİYELER ARASINDA İŞBİRLİĞİ
Oturum sonunda bir konuşma yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Küçükler, bu birliğin bölge ve illeri açısından önemini anlattı. Birliğin, bölgedeki illerin çoğunluğunu kapsadığını belirten Küçükler, kısa vadedeki hedefin, bölgenin tamamına hitap etmek olduğunu dile getirdi.
BELEDİYELER BİRBİRİNE DESTEK VERECEK
Başkan Küçükler, “Bildiğiniz üzere Türkiye Belediyeler Birliği var, bütün belediyeler, o birliğin doğal birer üyesi durumundalar. DABB, Bölgesel bir birlik olduğundan yöresel ittifakla çalışması faydalı olur. Birliğimizin amacı, bölge insanına daha aktif hizmet yapmak ve yöresel sıkıntılara daha çabuk çözüm bulabilmektir. Bu açıdan birlikteliği çok faydalı buluyorum. Bunun için işbirliği içinde olacağız.” diye konuştu.
DOĞU BELEDİYELERİNİN SORUNLARI AYNI
Bölge illerinin, genel anlamda aynı özellikleri taşıdıklarını ve hemen hemen aynı kaderi yaşadıklarını vurgulayan Küçükler, daha çok tarım ve hayvancılıkla uğraşılması ve iklim şartlarının ağır olmasının, Doğu Anadolu Bölgesi’nde, daha çok sıkıntı çeken, kaynak ve şehirleşme ihtiyacı duyan belediyelerin bulunmasına neden olduğunu kaydetti. Küçükler, “Bunun için DABB’nin hizmetlerimiz açısından aktif olması gerekir. Şuan yasalaşmayı bekleyen tasarılar var; gerek DABB olarak, gerek TBB olarak, bu tasarılara aktif olarak görüş bildiriyoruz. Belediyelere daha fazla hakların tanınabilmesinin yanında, hakkımız olanı da kaybetmemek için çalışmalar yürütüyoruz. Mesela Belediyelerin lehine olacak payların dağıtımı ile ilgili bir çalışma var. Bizi yakından ilgilendiriyor. Nüfusu 2 binin altında olan beldelerde nüfusa göre değil de, mutlaka rakam esas alınarak payların verilmesi şeklinde bir çalışma var. Bu da önemli bir gelişme. Üzerinde duruyoruz, kısmet olursa bu düzenlemeden çok sayıda belediyemiz müspet anlamda istifade edebilecek.” şeklinde konuştu.