ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Karadeniz'de arıcılık alarm veriyor
Doğu Karadeniz'de arıcılık alarm veriyor
Yürek burkan hayata devlet eli
Yürek burkan hayata devlet eli
Küçükbaş hayvanlar kayıt altına alınıyor
Küçükbaş hayvanlar kayıt altına alınıyor
İspir'de yürekleri ağza getiren kaza!
İspir'de yürekleri ağza getiren kaza!
Oltu Taşı ocaklarında yeni dönem
Oltu Taşı ocaklarında yeni dönem
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
26 Ağustos 2008 Salı - 08:28

Kızılay’da Ramazan Kampanyası

Kızılay kan bağış oranını artırmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kızılay vakfı hazırladığı afişler bilboardlarda yer almaya başladı. Ramazan ayı süresince fazla mesai yapacak olan Kan Merkezi, kan bağışlarını artırmak için çalışmalarını yoğunlaştıracak. Yaz aylarında kan bağışının kısmi düzeyde arttığını belirten Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, Erzurum’da kan bağış oranının geçmişe göre arttığını ancak oranının yeterli olmadığını belirterek, ramazan ayında düşen kan bağış oranını artırmak için kampanya başlattıklarını ifade ettiler.

Kızılay’da  Ramazan Kampanyası

HALK BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Halkın kan bağışı konusunda bilinçlendirdiğini belirten Kan Merkezi Müdürü Dr. Hafize Temurok, Erzurum da kan bağış oranının düşük olduğunu belirterek, kan bağışını artırmak için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade etti.

Erzurum da kan bağış oranın ülke geneline oranla oldukça düşük olduğunu belirten Temurok, “Erzurum da kan bağış oranının nüfusa oranı yüzde 1.16, bu oran oldukça düşük. Bu oranın artırılması için yoğun gayret içerisindeyiz. Ramazan ayında çalışmalarımıza hız vereceğiz amacımız; hastanelerde kan ihtiyacı olan vatandaşlarımıza anında kan verebilmek. Kan alma konusundaki en büyük destekçimiz askeri birlikler. Onun dışında Erzurum ve ilçelerinde gönüllü kan bağışçıların sayısının çok çok düşük olması bizi düşündürüyor. Erzurum ve ilçelerinde nüfusa göre kan verme oranı yüzde 1.16 seviyesinde. Bu da çok düşük bir oran. Bu oranı artırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Kan alma standlarımızı vatandaşlarımızın ayağına kadar götürüyoruz. Böyle olduğu halde yine kan verme oranı çok düşük. Kanın yapılamayan tek ilaç olduğunu düşündüğümüzde ve bu ilaca ihtiyacı olan hastalarımızı düşündüğümüzde bu durum bizleri fevkalede üzüyor." dedi.

YENİ KAN MERKEZİ KURULACAK
Kanın alınma saati çok önemli olduğunu kaydeden Dr. Hafize Temurok, "Bu anlamda kaliteli kan elimizde bulundurmak ve sağlamak mecburiyetindeyiz. Erzurum'da, Avrupa standartlarına uygun bir kan merkezi yapılıyor 2009 yılında faaliyete geçirilmesine çalışılıyor. Elimizdeki makinelerimiz ve kitlerimiz son sistem. Bu yönde herhangi bir sıkıntımız yok. Muş, Erzincan ve Van illeri de bize bağlı. Bu illerle sürekli kan alma verme durumumuz söz konusu. Sosyal güvencesi olan herkesin tedavi gördüğü sağlık kuruluşu aracılıyla Kızılaydan kan alabilir." diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gıda’da hijyene dikkat
Pişirilmiş gıdaların oda sıcaklığında 1,5 saatten fazla bekletilmesinin, ...
Bakan Akdağ'dan ''112'yi Arayın'' Çağrısı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşların, acil ve ağır vakalar için mutlaka ...
Tortum şelalesi mahkemelik
Erzurum'un Uzundere ilçesindeki 48 metre yükseklikten çağlayan Tortum ...
 
"Sağlık Kentleri" projesi hayata geçiriliyor
Bilkent ve Etlik (Ankara), İkitelli (İstanbul), Erzurum, Adana ve Kayseri'de ...
VİP PAL Tours sünnet şöleni yaptı
VİP PAL Tours Tarafından maddi durumu iyi olmayan 35 çocuk Erzurum'da ...
Doğduğu sağlık ocağına doktor oldu -
Erzurum'un Ilıca ilçesindeki merkez 2 nolu sağlık ocağında çalışan Dr. ...
 
Elektronik haberleşmede yenilik ''Telefon numarası değiştirilmeden farklı bir işletme kullanılabilecek. ''
Aboneler, telefon numaralarını değiştirmeden farklı bir işletmeden hizmet alabilecek.
''Erzurum Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eminoğlu''Diş beyazlatıcılar bilinçsiz kullanılmamalı
Erzurum Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Eminoğlu, diş ...
Sigara iş verimini düşürüyor
Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Bölge Müdürü Mustafa Balaban, tiryakilerin ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Haritanın Yenilenmesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir yalnızca bir isim yahut soyisim midir?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Artık verilerle dövüşen adamlar var!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yıkılsın, yok olsun böylesi bir dünya
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva