ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Atatürk’ün Erzurum’u teşrifinin 106. yıl dönümü 
 Atatürk’ün Erzurum’u teşrifinin 106. yıl dönümü 
'Erzurum böyle de güzel'
'Erzurum böyle de güzel'
ETSO'da TESK gündemi
ETSO'da TESK gündemi
Başbağlar şehitleri törenle anılacak
Başbağlar şehitleri törenle anılacak
32 yıldır dinmeyen acı: Başbağlar
32 yıldır dinmeyen acı: Başbağlar
HABERLER>EĞİTİM
23 Ekim 2010 Cumartesi - 06:40

“Kız öğrenciler için eğitim kolaylaştırılmalı”

Anadolu Eğitimciler Derneği (ANADER) Başkanı Naci Haliloğlu, “İlköğretimden ortaöğretime geçişte kız çocuklarının okullaşma oranı düşüyor.” dedi. Anadolu Eğitimciler Derneği (ANADER) Başkanı Naci Haliloğlu, kız çocuklarının eğitim konusunda yaşanan bazı sıkıntılara değindi.

“Kız öğrenciler için eğitim kolaylaştırılmalı”

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Anadolu Eğitimciler Derneği (ANADER) Başkanı Naci Haliloğlu, “İlköğretimden ortaöğretime geçişte kız çocuklarının okullaşma oranı düşüyor.” dedi. Anadolu Eğitimciler Derneği (ANADER) Başkanı Naci Haliloğlu, kız çocuklarının eğitim konusunda yaşanan bazı sıkıntılara değindi.
//KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİM HAKKI VE ORTAÖĞRETİM
Mecburi olduğu için kız çocuklarının ilköğretim okullarına gönderildiklerini, ancak ortaöğretime geçişte çeşitli sorunlarla karşılaşıldığını kaydeden Haliloğlu, Erzurum’un ve bölgenin kırsal kesimlerinde bu problemin çok daha belirgin bir biçimde görüldüğünü dile getirdi. Velilerin, kız çocuklarını ortaöğretim kurumlarına göndermeme nedenlerinin başında fiziki imkansızlıkların geldiğini kaydeden Haliloğlu, “Özellikle kız öğrencilere yönelik olarak ortaöğretim kurumu sayısının yetersizliği nedeniyle kız çocukları okula gönderilmiyor. Bu konuda yapılan araştırmalardan hep bu yönde sonuçlar alındı. Okul yetersizliği, pansiyon sıkıntısı ve yerleşim yeri uzaklıkları yüzünden ilimizde ve bölgemizde kız çocukları ortaöğretim imkanı bulamıyor.” diye konuştu.
//PANSİYONLU KIZ LİSELERİNE İHTİYAÇ VAR
Bu bakımdan şehir merkezi de dahil olmak üzere, kız çocuklarının okullaşma oranının düşük olduğu bölgelerde pansiyonlu kız liseleri açılması gerektiğini vurgulayan ANEDER Başkanı Naci Haliloğlu, kısa vadede sorunun çözümüne yönelik olarak atılması gereken en önemli adımın bu olduğunu dile getirdi.
//VELİLER KIZ ÇOCUKLARINI OKUTMAK İSTİYORLAR, ANCAK…
Anadolu Liseleri ve Kız Meslek Liselerinin, hemen her yıl kayıt rekoru kırdığını, fakat fiziki imkansızlıklar yüzünden çok sayıda kız çocuğunun okuma fırsatı bulamadığını dile getiren Haliloğlu, “Bu okullara yapılan kayıt başvurularının fazlılığı gösteriyor ki, velilerimiz kız çocuklarını okutmak istiyor. Ancak okul yetersizliği yüzünden çok sayıda kız çocuğu bu şansı elde edemiyor. Biz velilerle de sık sık görüşüyoruz. Her biri, bahsini ettiğimiz sıkıntının çözümüne yönelik olarak adım atılmasını istiyor. Veliler, pansiyonlu kız liselerinin açılması halinde, çocuklarını gönül rahatlığı içerisinde okula gönderebileceklerini ifade ediyorlar.” şeklinde konuştu.  
Türkiye’de kız çocuklarının okula gönderilmesini teşvik amacıyla çeşitli kampanya, organizasyon, etkinlik ve projenin yürütüldüğünü anımsatan ANADER Başkanı Naci Haliloğlu, “Yürütülen bu çalışmaların amacına ulaşabilmesi için bize göre en başta fiziki şartlar yerine getirilmelidir. Eğer kız çocuklarının öğrenim görebilecekleri okulları yapmamışsak, onların okullaşma oranını artırmak için kampanyalar ve etkinlikler düzenlememizin bir anlamı da yok. Bu bakımdan bölgemizde ve özellikle de Erzurum’da, bu alandaki ihtiyacın giderilmesine yönelik gerekli adımlar en kısa sürede atılmalıdır.” diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kütüphanecilikte yeni atılım
Erzurum, artık yeni bir gezici kütüphaneye kavuşuyor. Uzun yıllar gezici ...
Sınav korkusuna ‘Kariyer’ çözümü
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Kariyer Topluluğu ...
Pasinler HEM kurs dönemini başlattı
Erzurum’un Pasinler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce, önceden açılan ...
 
Doğu Anadolu’ya sivil havacılık yatırımı
Erzincan Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Sivil Havacılık Yüksekokulu ...
DİLMER, A.Ü’nin uluslararası penceresi
Atatürk Üniversitesi Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİLMER) ...
Öğrenciler demokrasi sınavı verdi
Erzurum’un Pasinler İlçesi Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.
 
A.Ü. ‘2. Erzurum Piano Günleri’ne hazırlanıyor
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde 3- 6 Kasım 2010 tarihleri arasında “2. ...
Avusturya’dan A.Ü’ye kütüphane desteği
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından Avusturya Kültür Ofisi ...
“Azerbaycan’la tek yumurta ikiziyiz”
A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Koçak, Türkiye ile Azerbaycan’ın sadece tek millet ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gazze Sınavı ve Tarihin Suskun Ortakları
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva