ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ekstrem sporların yeni adresi: Çoruh vadisi
Ekstrem sporların yeni adresi: Çoruh vadisi
ETB’den Karayazı’da üreticiye tam destek
ETB’den Karayazı’da üreticiye tam destek
Teknik Meslek Yüksekokulundan aşure ikramı
Teknik Meslek Yüksekokulundan aşure ikramı
Konyaspor Erzurum'da yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor
Konyaspor Erzurum'da yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor
Jandarma’dan kenevir operasyonu
Jandarma’dan kenevir operasyonu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
18 Haziran 2009 Perşembe - 05:36

Kitapçılar dertlerini Bulut'a anlattılar

Erzurum’daki kitapçılar, korsan yayınlara karşı tedbir alınmasını istedi. Erzurum’da hizmet veren kitapçılar, korsan ürünlerden dolayı mağdur olduklarını bu sorunlarının giderilmesini istediler.

Kitapçılar dertlerini Bulut a anlattılar

 Kitabevi temsilcileri ‘Korsan kitap satan ya da bir şeyin mevcudu varken onu çoğaltanlar hem emek hırsızlığı yapmakta hem de kazancımıza engel olmaktalar. Getirdiğimiz orijinal kitapların korsanları çok daha ucuz bir fiyattan satılınca iş yapamaz duruma düşmekteyiz. Aynı zamanda okuyucunun gözünde de sanki kitaptan çok para kazanan, kitabı pahalı satan bir duruma düşüyoruz.” İfadeleriyle sorunlarını aktardılar
KİTAPÇI ESNAFI ZORDA
Son yıllarda açılan alışveriş merkezlerinde öğrencilere yönelik bütün ürünlerin satılması ve ders kitaplarının ücretsiz dağıtılmasının beraberinde kitap satıcılarını zor durumda bıraktığını belirten kitapçı esnafı temsilcileri,” Bunun için kitap fuarı ve kültürel etkinliklerle kitabın gündeme gelmesini öneriyoruz. Bu konuda Erzurum Valiliğinin birçok şey yapacağını düşünüyoruz. Bu amaçla Vali beyi ziyaret ettik. Sorunlarımızla ilgilenme sözü verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yayıncıların da okuyucunun alım gücünü dikkate alarak fiyat belirlemelerini öneriyoruz.’ dediler.
VALİ BULUT’A BRİFİNG
Sorunlarıyla ilgili olarak Erzurum Valisi Sami Bulut’a brifing veren kitapçılar, sorunlarının çözümü için destek istediler.Korsana karşı alınacak tedbirler konusunda da taleplerini sıralayan kitabevi temsilcileri, korsan ürün alımının bir hak ihlali olduğu konusunda afiş ve duyurular hazırlanmasını istediler.
KİTAPÇILARIN ÖNERİLERİ
Korsanla mücadele için halkın bilinçlendirilmesinin önemine işaret eden kitabevi temsilcileri, taleplerini şöyle sıraladılar:“Korsan ürün satan ve benzeri faaliyetlerde bulunan yerlerin denetlenmesi, tüm kitap, kırtasiye, ikinci el kitap satan ve üniversite kampüsünde fotokopi çeken yerlerde mevcudu olan ürünlerin kopyalarının yapılmaması için birer taahhütname imzalatılması, kitap fuarlarının düzenlenmesine ev sahipliğinin yapılması, ünlü yazar ve akademisyenlerin Erzurum’a davet edilmesi, Erzurum’u Türkiye’nin gündemine taşıyacak kültür sanat etkinliklerinin yapılması için koordinasyon çalışmalarına ev sahipliğinin yapılması, Türkiye Okuyor Kampanyası için düşünülen çalışmalara devam edilmesi, mülkü amirlerin ve yöneticilerin kültürel etkinliklere ve kitap okuma kültürünü yayınlaştıracak çalışmalara katılmaları, kitapçı ve kütüphaneleri ziyaret etmelerini birer alışkanlık haline getirilmeleri, resmi kurumların bünyelerinde kütüphane ve okuma salonları oluşturulmasına çalışılması, kültür sanat etkinliklerinin rahatça ve en ekonomik şekilde yapılabilecek şehir merkezinde ve ilçelerde kültür merkezlerinin kurulması gerekiyor.”
KORSAN KİTAP SATICILARINA UYARI
Korsan yayınla mücadele için daha önce de Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret ettiklerini belirten kitabevi temsilcileri, görüşmelere rağmen korsan kitap satışları devam ettiğini iddia ettiler. Kitabevi temsilcileri, “Bazı kişilerin elden bile bu işi yaptıklarına dair duyumlar almaktayız. Korsandan ikinci el kitap satan esnafının da şikayetçi olduğunu biliyoruz. Bu işi yapan bir kaç kişinin bütün Erzurum’a zarar vermesini istemiyoruz. Bunu engellemek için Erzurum’daki kitapçılar olarak korsana karşı ortak bir metne imza attık. Aramızda bu işi yapanları uyarıyoruz. Önümüzdeki sezonda bu konuda daha hassas olmaya çalışacağız. Biz hem yayıncıların hem kitapçıların hem de okuyucuların haklarının korunmasını talep ediyoruz.”dediler.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yardım Vakıflarında kış hazırlığı
Ebu İshak Vakfı, önümüzdeki kış mevsimi için şimdiden harekete geçti. ...
Çobandede kurtarılıyor
Bosna’daki Mostar Köprüsü’nün onarımını gerçekleştiren firma, Erzurum-Kars ...
Tandır Kültürümüz nostalji oldu
Erzurum’un şehir merkezine uzak olan bazı ilçelerindeki köylerde tandır ...
 
Çiftelerde “Tel Kırma Sergisi”
Erzurum Halk Eğitim Merkezi, sezonun son sergisini Çifte Minareli Medrese’de ...
Palandöken uluslararası fuarlara çıkıyor
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Palandöken Kayak Merkezi için tanıtım atağı başlatıyor.
Bir zamanlar “su şehriydik”
Samet ÖZÜNAL/Sahip olduğu zenginliklerin başında “suları” gelen Erzurum’da, ...
 
Oltu Havzası, Mizah Edebiyatı’na girdi
GHA/ Edebiyat Öğretmeni ve araştırmacı Temel Vural’ın “Oltu Havzası Kültür ...
Tiyatro Şenliği’nin en iyilerine ödül
Erzurum'da düzenlenen Liselerarası Tiyatro Şenliği'nde en iyiler seçildi. ...
Tarihimizde “Vani Efendi” damgası
GHA/Erzurum, “Hünkar Şeyhi” olarak ün yapmış olan Vani Mehmed Efendi’nin, ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva