ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Canpolat yaşamını yitirdi
Canpolat yaşamını yitirdi
Kutlu, Erzurumspor’a veda etti
Kutlu, Erzurumspor’a veda etti
Gülcü uyardı
Gülcü uyardı
Emniyet imdada yetişti
Emniyet imdada yetişti
Hedef: Tütünsüz Erzurum
Hedef: Tütünsüz Erzurum
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
18 Haziran 2009 Perşembe - 05:29

Yardım Vakıflarında kış hazırlığı

Ebu İshak Vakfı, önümüzdeki kış mevsimi için şimdiden harekete geçti. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak yürütülen yakacak yardımları, bu yıl da devam ediyor. Merkezi Erzurum’da bulunan Ebu İshak Vakfı, yakacak yardımlarının ilk etabına hızlı başladı. Günde 8 aileye 400 kilogram odun yardımı yapan Vakıf, toplam 120 tonluk yakacak dağıtımı yapmayı planlıyor.

Yardım Vakıflarında kış hazırlığı

EBU İSHAK’TAN YAKACAK YARDIMI SEFERBERLİĞİ
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ebu İshak Vakfı Müdür Yardımcısı Fatih Aksoy, Erzurum’daki ihtiyaç sahibi ailelere, her yıl olduğu gibi bu yıl da yakacak yardımı yapacaklarını söyledi. İki etaptan oluşacak yardım dağıtımlarının ilkine başladıklarını bildiren Aksoy, her gün 8 aileye 400 kilogram odun ulaştırdıklarını kaydetti. İlk etap dağıtımların sonunda, 120 ton yakacak odunu,hak sahiplerine ulaştırmayı hedeflediklerini aktaran Aksoy, önümüzdeki ay da, ikinci etap dağıtımlara başlayacaklarını bildirdi.
Ebu İshak Vakfı Müdür Yardımcısı Fatih Aksoy, 2008 yılında yaptıkları yakacak yardımlarına ilişkin olarak, bilgiler de verdi. Geçtiğimiz yıl dağıttıkları toplam yakacak odun miktarının 180 ton olduğunu hatırlatarak, “Bu yıl yapacağımız yardımların, geçen yıldan aşağı kalır yanı olmayacak. Hatta imkanlarımız ölçüsünde yardım miktarlarını artırmaya çalışacağız.” dedi.
HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR
Ebu İshak Vakfı’nın, sosyal dayanışma esası üzerine kurulmuş bir yapılanma olduğuna vurgu yapan Müdür Yardımcısı Fatih Aksoy, vakıf kurumlarının, Türk tarihinde çok ayrı bir yerinin olduğunu dile getirdi. Aksoy, “Yüzyıllar öncesinden günümüze kadar uzanmış bir sosyal dayanışma aracı olan vakıflar, bugün de, ihtiyaç sahibi binlerce insan için can simidi konumundalar. Biz de bu bağlamda, Erzurum’daki yardıma muhtaç ailelerimize ulaşmaya çalışıyor, hayırsever vatandaşlarımızın bağış ve teberrularını onlara teslim etmeye uğraşıyoruz. Bu anlamda vakfımıza destek olan kişi ya da kurum herkese teşekkür ediyoruz. Ebu İshak Vakfı olarak yiyecekten giyeceği, kışlık yakacaktan okul ve kırtasiye yardımlarına varıncaya kadar hemen her alanda yoksul ailelerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Faaliyetlerimiz, hayırseverlerimizin de desteğiyle devam edecek” diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çobandede kurtarılıyor
Bosna’daki Mostar Köprüsü’nün onarımını gerçekleştiren firma, Erzurum-Kars ...
Tandır Kültürümüz nostalji oldu
Erzurum’un şehir merkezine uzak olan bazı ilçelerindeki köylerde tandır ...
Çiftelerde “Tel Kırma Sergisi”
Erzurum Halk Eğitim Merkezi, sezonun son sergisini Çifte Minareli Medrese’de ...
 
Palandöken uluslararası fuarlara çıkıyor
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Palandöken Kayak Merkezi için tanıtım atağı başlatıyor.
Bir zamanlar “su şehriydik”
Samet ÖZÜNAL/Sahip olduğu zenginliklerin başında “suları” gelen Erzurum’da, ...
Oltu Havzası, Mizah Edebiyatı’na girdi
GHA/ Edebiyat Öğretmeni ve araştırmacı Temel Vural’ın “Oltu Havzası Kültür ...
 
Tiyatro Şenliği’nin en iyilerine ödül
Erzurum'da düzenlenen Liselerarası Tiyatro Şenliği'nde en iyiler seçildi. ...
Tarihimizde “Vani Efendi” damgası
GHA/Erzurum, “Hünkar Şeyhi” olarak ün yapmış olan Vani Mehmed Efendi’nin, ...
Erzincan’a geçildik
Erzurum Basın Müzesi konusunda olduğu gibi Çocuk Müzesi atılımında da ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yirmi Yolun Hikâyesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva