ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Atatürk’ün Erzurum’u teşrifinin 106. yıl dönümü 
 Atatürk’ün Erzurum’u teşrifinin 106. yıl dönümü 
'Erzurum böyle de güzel'
'Erzurum böyle de güzel'
ETSO'da TESK gündemi
ETSO'da TESK gündemi
Başbağlar şehitleri törenle anılacak
Başbağlar şehitleri törenle anılacak
32 yıldır dinmeyen acı: Başbağlar
32 yıldır dinmeyen acı: Başbağlar
HABERLER>GUNCEL
26 Eylül 2008 Cuma - 01:47

Kitap Fuarı’na İhtiyaç Var

Eğitimci - Yazar ve birey yayıncılık kurucusu Mahmut Balcı, Erzurum Üniversite Kitabevi Ramazan Sohbetlerinde Ramazan ve Kitap’ konusunu ele aldı.

Kitap Fuarı’na İhtiyaç Var

Balcı,“Aslında Ramazan Kur’an yani kitap ayıdır. Çünkü insanlığa yol gösteren, kitapların anası olan kutsal kitap Kur’an bu ayda indirilmiştir. Bu açıdan bu ayı kitapla içi içe değerlendirmek gerekir. Bu bağlamda Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı vakıf fuarcılık tarafından her yıl Ramazan’da Ankara Kocatape ve İstanbul Sultanahmet Camii avlusunda düzenlenen kitap fuarlarını çok önemsiyorum” dedi.

RAMAZAN VE KİTAP

İnsanların Ramazan'da iftar ve teravihten sonra bu güzel mekanları gezerken hem ibadetlerini yerine getirmekte, hem de gezerken gördükleri kitaplarla ilgilenmekte olduğunu dile getiren Balcı, “Bu tür fuarların Anadolu şehirlerinde de düzenlenmesi gerekir. Çünkü kitap insanları birleştiriyor. Yıllarca birbirini göremeyenler fuar alanında buluşuyor. Bu fuarlarda aile boyu gezerken kitap alan, hatta yılda bir kez fuarlar vesilesiyle kitap alan insanlara rastlamak mümkündür” diye konuştu.

KİTAP FUARLARININ ÖNEMİ

Mahmut Balcı, kitap fuarlarının önemiyle ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: “'Kitap fuarları okuma oranını arttırmaktadır. Kitap fuarlarını gezen insanlar yüzlerce yayınevi ve binlerce kitapla karşılaşınca kitaplardan ne kadar uzak bir hayat yaşadıklarını, evlerinde televizyona yer verirken kitaba ise ne kadar az yer verildiğini anlıyorlar. Kitap fuarlarını sadece kitabın satıldığı yerler olarak görmemeli. Yıllardır katıldığım bu fuarlarda yayıncıların yayıncılarla, okuyucuların yazarlarla görüştüğü, okuyucuların okuyucularla dostluklar kurduklarına, birbirine kitap hediye edenlere şahit oldum. Bu fuarlarda birçok ilginç diyaloga da şahit olmak mümkündür. Örneğin çocuk gördüğü kitabı almak isterken anne ve baba müdahale ederek 'evde birçok kitap var önce onları oku'. Halbuki çocuğun tercihine saygılı olmalı, hatta çocuğun kitaplarla ilgilenmemesine anne ve babalar tam tersine üzülmeli. Markette bir ürün alırken fiyatlara itiraz etmeyen insanların kitap alırken sıkı pazarlık yapmaları, bazen muhabbete dönüşebiliyor. Ne yazık ki son zamanlarda kitap okuyanların sayısındaki düşüşten dolayı yayıncılar pazarlık yapan okuyuculara da hasret kaldı”

Mahmut Balcı, kitaba bir tüketim aracı olarak bakmamak gerektiğini belirterek “Kitabı, insanı hak ve hakikate götüren güzel bir vasıta olarak görmeliyiz” dedi.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EKTUD’dan Kültürel Girişim
Erzurum Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 4 ayrı dalda kurs açtı. ...
Yardım Dediğin Böyle Olur İşte
Ne yoksul rencide ediliyor, ne hayırsever afişe ediliyor. Gerçek ihtiyaç ...
“Sevgi ve Hoşgörü İçin Dua Edelim”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kuran-ı Kerim’de bin aydan ...
 
Hasankaleliler İftar’da Buluştu
Üyelerine iftar yemeği veren dernekler kervanına, Hasankaleliler Sosyal ...
Hastanede Düello Heyecanı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup ...
Erzurum’da İtfaiye Haftası Kutlandı
İtfaiye Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde tatbikat yapan Erzurum ...
 
Bİrdal: “Sevgi ve Hoşgörü’de birleşelim”
Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Kadir Gecesi'nin sevgi ...
Kadir Gecesi Huzur İklimi
Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, bin aydan daha hayırlı Kadir ...
“Kadir Gecesi, barış ve hoşgörü iklimi”
Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, "İnsanlık alemi için birer ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gazze Sınavı ve Tarihin Suskun Ortakları
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva