ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tarım - GFE yıllık yüzde 30,59 arttı
Tarım - GFE yıllık yüzde 30,59 arttı
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
5. Bölge 2025 Teşvik verileri açıklandı
5. Bölge 2025 Teşvik verileri açıklandı
Çanakkale ruhu Erzurum’da sahneye taşındı
Çanakkale ruhu Erzurum’da sahneye taşındı
Özden: Şühedayı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz
Özden: Şühedayı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz
HABERLER>GUNCEL
26 Ocak 2008 Cumartesi - 00:00

Kış aylarında özürlülerin ulaşım sorunu artıyor

Özürlüler Derneği Başkanı Sadullah Efe, engelli vatandaşların kış aylarında ulaşım sorunu çektikleri belirterek, Efe,” Kış aylarında engelli vatandaşlar daha çok ulaşım sorunu yaşıyorlar. Özürlü yurttaşlarımızın istediği onlara acımak değil, sadece insan gibi yaşamak, okumak yaşamın tüm nimetlerinden faydalanmak çabasıdır.” dedi.

Kış aylarında özürlülerin ulaşım sorunu artıyor

Kış aylarında özürlülerin ulaşım sorunu artıyor Özürlüler Derneği Başkanı Sadullah Efe, engelli vatandaşların kış aylarında ulaşım sorunu çektikleri belirterek, Efe,” Kış aylarında engelli vatandaşlar daha çok ulaşım sorunu yaşıyorlar. Özürlü yurttaşlarımızın istediği onlara acımak değil, sadece insan gibi yaşamak, okumak yaşamın tüm nimetlerinden faydalanmak çabasıdır.” dedi. Özürlülerin günlük yaşamda karşılaştığı sorunların çözümü için kent planlamaları özürlüler de düşünülerek tasarlanmasını isteyen Başkan Efe. Tüm bina, yapı ve konutlarda özürlülerin erişimini sağlayacak tedbirlerin alınması için yetkililerden bu konuda yardım istediklerini söyledi. ENGELLİLERDEN KÜÇÜKLER’E OTOBÜS TALEBİ Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’den özürlüler için otobüs talebinde bulunan Başkan Sadulah Efe, Erzurum’da 14 bin 862 engelli vatandaşın olduğunu belirterek ulaşımda yaşanan sıkıntıların çözülme talebinde bulundu. Otobüslere binerken yaşanan sıkıntıların çok meşakkatli olduğunu anlatan Başkan Efe, vatandaşların sıkıntılarının Başkan Küçüklerin destekleriyle son bulacağını söyledi. SAYI ÇOK HAK AZ Engelli sayısının fazla olmasına karşın, haklarının yeterli olmadığını belirten Efe, “Dünya nüfusunun yüzde 10`u, Türkiye nüfusunun ise yüzde 12`si özürlü, yani ülkemizde yaklaşık olarak çeşitli özürleri olan yaklaşık 7.5 milyon yurttaşımız var. 7.5 milyon özürlü yurttaşımızın 2 milyon 230 bininin konuşma, bir milyon 274 bin 900`ünün eğitilebilir zeka geriliği, 127 bininin görme özürlü, 382 bininin işitme özürlü, 892 bininin ortopedik özürlü, 637 bininin sürekli hastalığı var. 1,5 milyon özürlü çocuğumuzdan da yalnızca 45 bini özel eğitim imkânlarından yararlanabiliyor” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soğuk, hamamlara ilgiyi artırdı
Sibirya soğukları ve yağışlı havanın etkisini sürdürdüğü Erzurum’da, ...
Tohumluk patates ekim alanı genişletiliyor
Sertifikalı tohumluk patates ekimi, Oltu ve Olur’dan sonra bu yıl ...
TÜRK-İŞ TEMSİLCİSİ GÖZGEÇ:
ÜRETİM YAPAN ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLMELİ Türk-İş 9. Bölge Temsilcisi Orhan ...
 
Vatandaş kent trafiğinden şikayetçi
Erzurum'da yaşayan 500 kişiyle yapılan ankete katılanların yüzde 69'nun ...
SOĞUKLAR SU TESİSATLARINI DONDURDU
Erzurum'da etkili olan aşırı soğuklar nedeniyle gece kondu evlerinde su ...
GÖZ NURLARIYLA KATMA DEĞER ÜRETİYORLAR
Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı ...
 
ESKOMB başkanı Akal:
Esnaf için 2007 kayıp yıl Erzurum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet ...
19 MAYIS HAZIRLIKLARI BAŞLADI
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları hazırlık ...
Sokakta çalışan çocuklar için proje üretiliyor
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Başaran ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Savaşın Tamtamları
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva