ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kurbanlıklar sadece seyirlik
Kurbanlıklar sadece seyirlik
Peçeteye emdirilmiş uyuşturucu ele geçirildi
Peçeteye emdirilmiş uyuşturucu ele geçirildi
ATAUNİV’den liselilere farmakoloji bilgilendirmesi
ATAUNİV’den liselilere farmakoloji bilgilendirmesi
ATAUNİV’den bilgi üretiminde küresel vizyon
ATAUNİV’den bilgi üretiminde küresel vizyon
Erzurum'da 318 gıda işletmesi denetlendi
Erzurum'da 318 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>EKONOMİ
7 Ekim 2010 Perşembe - 04:21

Keresteciler iflasın eşiğinde

İnşaat sektöründeki durgunluktan yakınan kerestecilik sektörü, 2010 yılından da umduğunu bulamadı. İnşaat sezonunun sona ermesine günler kala, çarkların bir türlü dönmediği sektörde, keresteye olan talepte azalmaya başladı.

Keresteciler iflasın eşiğinde

Erzurum’da 15 yıldır kereste imalatçılığı yapan Ahmet Topçuoğlu isimli esnaf, son yıllarda inşaat sektöründeki durgunluktan olumsuz yönde etkilendiklerini söyledi. Özellikle son 3 yılı ticari hareketlilik açısından kayıp yıl ilan ettiklerini söyleyen Topçuoğlu, 2010 yılına umutlu girdiklerini, ancak hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.
//2010’U KAYIP YIL İLAN ETTİLER
Mayıs ayında inşaat sektörüne yönelik olarak üretime başladıklarını, ancak talep noktasında sıkıntı yaşadıklarını anlatan Topçuoğlu, “Daha Haziran ayında, inşaat sektöründeki durgunluk yüzünden keresteciliğin de tat vermeyeceğini anladık. Son 5 yıldır ve özellikle de geçen yıl, sektöre yönelik olarak üretim yapan ne kadar sektör varsa, adeta sinek avladı. Bu yılı da kaybettik, umuyoruz bir dahaki yıl aynı tabloyla karşılaşmayız.” diye konuştu. Kereste fiyatlarının, talepteki azalma nedeniyle artış yaşamadığını ve günün şartlarına göre normal seviyelerde seyrettiğini aktaran Topçuoğlu, ilerleyen dönemlerde herhangi bir fiyat artışı yaşanması ihtimalinin çok zayıf olduğunu ifade etti.
//KERESTECİLİK SEKTÖRÜNÜN DURUMU
Öte yandan TOKİ’nin yaptırmış olduğu konutların dışarıdan müteahhitlere verilmesinden dolayı inşaat sektörüyle ilgili iş yapan esnafa katkı sağlamadığını, kerestecilerin de bu durumdan etkilendiğini kaydeden Ahmet Topçuoğlu, “Olayın keresteci esnafına zararı olmuştur. Kooperatiflerin faaliyetlerine ara vermesiyle keresteci esnafı da iş yapamaz hale geldi. Erzurum’da kereste imalatı yapan işletmeciler iş yapamadıklarından dolayı işçi çıkartmak zorunda kaldı. Kereste işlerinde her geçen gün düşüklük yaşanırken, birçok kereste işletmeciliği yapan firmalar da, iflasın eşiğine geldi. İşyerimizde çalıştırdığımız elemanları iş yapamadığımızdan ötürü çıkartmak zorunda kaldık. Bunun nedeni artık eskisi gibi iş yapamıyoruz. Piyasada artık sıcak para olmadığından dolayı işlerimiz bitme noktasına geldi. Her geçen yıl bir önceki yılı aratıyor. Burada birçok kereste imalatı yapan firma sahipleri borçlarını ödeyemediğinden dolayı icarlık oldu. Bu sezon iş yapamadan kapatmak zorunda kaldık.” şeklinde konuştu.
Kerestelerin Artvin başta olmak üzere Sarıkamış ve Erzurum ilçelerinden Oltu ve Şenkaya’dan geldiğini söyleyen Topçuoğlu, Erzurum’da üretilen malların ekonomik kriz öncesi Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere tüm bölgelere pazarlandığını, ancak şimdi ise il sınırları içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan, Japonlara yatırım çağrısı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
Şap, Doğu tarımının kabusu
Erzurum’da Şap hastalığı ve buna bağlı hayvan ölümlerinde artış olduğunu, ...
Kurban Bayramına “Şap”lı giriyoruz..
Erzurum Ziraat Odası (EZO) Başkanı Mücahit Harmandar, hükümetin hayvan ...
 
TKDK Erzurum’a personel alacak
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 6'sı merkez, 20'si ...
Ödenek payımız geriledi..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin eylül 2009 döneminde aldığı pay geçen ...
Tarım sektörü küçülüyor
A.Ü. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslantaş, “Üretim istatistikleri ...
 
EBK’dan kararlı adım
Et ve Balık Kurumunun (EBK) et fiyatlarındaki artışı dengelemek için kasaplık ...
HSBC Bank’tan Eğitime katkı
Erzurum’un Aziziye ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Okulunun Bakım ...
Vakıflardan Doğu KOBİ’lerine TAM destek
VakıfBank, şubelerinde oluşturduğu Ticari Atılım Merkezleri (TAM) ile ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva