ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Malatya ve Van’ı geçti!...
Erzurum Malatya ve Van’ı geçti!...
Erzurum bölgesel ortalamaları geride bıraktı!
Erzurum bölgesel ortalamaları geride bıraktı!
Erzurum’da Baba Ocağında ikamet tarih oldu!
Erzurum’da Baba Ocağında ikamet tarih oldu!
Erzurum’da her iki haneden birinde çocuk yok !
Erzurum’da her iki haneden birinde çocuk yok !
Erzurum’da her dört evden birinde yaşlı var
Erzurum’da her dört evden birinde yaşlı var
HABERLER>SİYASET
9 Eylül 2009 Çarşamba - 02:19

Kavaz'dan ‘Teşvik Turu’

AK Parti milletvekili Kavaz, Erzurum’u kalkındırma yolunda öncelikli olarak Ticaret, Eğitim ve Turizm alanında büyük reformlar yapılması gerektiği vurguladı. Ticari anlamda kalkınma için öncelikli olarak nakliyede toplama merkezi yapmanın öncelikli hedef olması gerektiğini vurgulayan Kavaz, bunu harekete geçirecek olan yapının Teşvik Yasası olduğunu belirtti.

Kavaz dan ‘Teşvik Turu’

 AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kavaz, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret kapsamında yeni Teşvik Yasası, Erzurum’u kalkındırma yolunda neler yapılabileceği ve şu anda Erzurum’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
REFORM ÖNGÖRÜSÜ
AK Parti Erzurum milletvekili İbrahim Kavaz, burada yaptığı açıklamada Erzurum’u kalkındırma yolunda öncelikli olarak Ticaret, Eğitim ve Turizm alanında büyük reformlar yapılması gerektiği vurgulandı.
Tarım ve Hayvancılığın Erzurum’un can damarı olduğuna vurgu yapan Kavaz, Turizm’den elde edilen kazancın yaklaşık yüzde 25 oranında, Hayvancılıktan elde edilen kazancın ise yüzde 50 civarında olduğunu belirtti.
NAKLİYEDE TOPLAMA MERKEZİ OLMA ÖNERİSİ
Ticari anlamda Erzurum’un kalkınması için öncelikli olarak Erzurum’u nakliyede toplama merkezi yapmanın öncelikli hedef olması gerektiğini vurgulayan Kavaz, bunu harekete geçirecek olan yapının Teşvik Yasası olduğunu belirtti. Burada devletin de kendi üzerine düşeni yapıp, yatırım yapmak isteyenlere çeşitli imkânlar sunduğunu belirtti.
MÜSİAD Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güvenli ise Erzurum’u öncelikli olarak Ticaret, Eğitim, Sağlık, Turizm (Kaplıca-Kış Turizmi) ve Tarım ve Hayvancılık merkezi haline getirmenin öncelikli hedef olması gerektiği vurgularken, özellikle Ticaret alanında atılacak adımların çok önemli olduğunu belirtti.
ULAŞIM’DA CAZİBE OLUŞTURMA
Güvenli, “Erzurum’u ticari anlamda kalkındırmak için Ticaretin en önemli çıkış noktası olarak Erzurum- İran Demiryolu Hattı Projesini görüyoruz” diye konuştu.
Erzurum-Rize veya Erzurum-Trabzon demiryolu hattı projesinin tamamlanması ve bir yıl önce onayı çıkmış olan lojistik merkezinin bir an önce yapılması gerektiğini dile getiren güvenli, eğitim alanında MÜSİAD olarak taleplerinde öncelikli konunun Erzurum’da ikinci bir devlet üniversitesi kurulması olduğunu kaydetti.
Güvenli, “Erzurum bin yılık bir üniversite şehri. Ve bu anlamda Erzurum büyük bir önem arz etmektedir. Rektörümüzün başlattığı, Erzurum’un çevre ülkelerin eğitim ve sağlık merkezi haline getirilmesi şeklindeki projesi desteklenmelidir” dedi.
SPOR KAMPI
Erzurum’un güzel bir spor kampı şehri olabileceğini de vurgulayan Güvenli, Erzurum’un rakımının yüksekliğinin fırsat olarak değerlendirilip, gerekli altyapının sağlanarak futbol takımlarının ve sporcuların Erzurum’da kampa girmelerinin sağlanması gerektiğini söyledi.
AK Parti Erzurum milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kavaz tarafından Erzurum’da yapılan çalışmalar hakkında verilen sunumda, “20 yıl önce çizilmiş olan, Trabzon Limanı’ndan diğer yerlere lojistik desteği Erzurum’un sağlamasını öngören projeyi tozlu raflardan indirerek hayata geçirmek için çalışmalar yapıyoruz” denildi.
Ayrıca Kavaz; “Erzurum; ticaret, doğalgaz, lojistik ve daha birçok alanda geçiş noktasını teşkil etmektedir” diyerek, bunu biran önce fırsata dönüştürmenin yolunu bulmak gerektiğini söyledi.
Son günlerde Türkiye’nin gündemini oluşturan “açılım” meseleleri hakkında da görülerini ifade eden Kavaz; “Bu ülkede Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle herkes kardeştir. Bu sınırlar içerisinde kim kendini Türk Vatandaşı kabul ediyorsa kardeşimizdir” dedi.
Sıcak atmosferde geçen bu anlamlı görüşmede MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, görüşmeden memnun kaldıklarını belirterek en kısa zamanda Erzurum’u kalkındırma yolunda somut adımların atılması gerektiğini söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erzurumlu 9 Eylül 2009 Çarşamba 10:18

BU VEKİLLER KENDİLERİNİN NEYİN VEKİLİ OLDUKLARINDAN HABERLARİ YOK KENDİLERİNİN VEKİL OLDUKLARINDAN HABERLERİ YOK NE YAPTIKLARININ DAN HABERLERİ YOK GELDİLER VE GİDİYORLAR ERZURUMLUNUN KUL HAKLARIYLA BAŞBAŞA KALACAKLAR HABERLERİ YOK

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ’dan “Demokratik açılım"
Akdağ, hükümet olarak ülkenin vatandaşlarına, onların bireysel varlıklarına, ...
Aziziye’de sosyal atılım
Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, başlattıkları hizmet seferberliğiyle ...
İftar sofrasını yoksullarla paylaştılar
AK Parti Palandöken İlçe Kadın Kolları Başkanlığınca Ramazan ayı dolayısıyla ...
 
ETSO’dan MHP ziyareti
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, ...
Yakutiye’ye destek sözü
AK Parti Milletvekili Çığlık, Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Korkut ‘u ...
DSP’den zam eleştirisi
DSP İl Başkanı Suer, elektriğe yapılan elektriğe yapılan yüzde 10 oranındaki ...
 
“Kaçak yapılaşmanın önüne geçeceğiz”
Palandöken Belediyesi İmar ve Fen İşleri Ekipleri, kaçak ve ruhsatsız inşaatlara göz açtırmıyor.
MHP'den Açılım Tepkisi
MHP İl Başkanı Kaya, ilk basın toplantısını dün düzenledi. Parti binasında ...
Kaya, gündemi değerlendirecek
GHA/Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin bir süre önce gerçekleştirilen ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva