ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tortum'da imece usulü festival
Tortum'da imece usulü festival
Koşapınar'da festival coşkusu yaşandı
Koşapınar'da festival coşkusu yaşandı
Aziziye'den 15 Temmuz'a iki yiğit Dadaş
Aziziye'den 15 Temmuz'a iki yiğit Dadaş
Manisa Demirci'de Erzurum hatırası
Manisa Demirci'de Erzurum hatırası
Bayburt Demirözü'nde trafik kazası: 2 ölü, 6 yaralı
Bayburt Demirözü'nde trafik kazası: 2 ölü, 6 yaralı
HABERLER>EKONOMİ
8 Kasım 2008 Cumartesi - 05:21

Katı Atığa 16 Milyon Euro Harcandı

Erzurum’da yaklaşık 3 yıldır Türk-Alman teknik işbirliği Bürosu tarafından yürütülen Katı Atık Genel Projesi ile şehrin 50 yıllık çöp sorunu giderildi. 16 milyon euro harcanan proje belediyelerin çöp giderlerini önemli ölçüde düşürdü.

Katı Atığa 16 Milyon Euro Harcandı

Erzurum’da yaklaşık 3 yıldır Türk-Alman teknik işbirliği Bürosu tarafından yürütülen Katı Atık Genel Projesi ile şehrin 50 yıllık çöp sorunu giderildi. 16 milyon euro harcanan proje belediyelerin çöp giderlerini önemli ölçüde düşürdü.

Büyükşehir Belediyesi, tesisin kurulacağı Süngeriç köyü yakınlarında toplam 2 trilyon lirayı bulan 550 dönüm arsayı istimlak ederek gerekli şartları yerine getirdi. Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı Katı Atık Projesi ile çöp araçları ve konteynırları yenilendi.

ÇÖP’ÜN YER ALTI SULARINA ETKİSİ ÖNLENDİ

Türkiye’nin en modern ve en kapsamlı projesi olarak gösterilen çöp alanı 50 yıla hitap eder şekilde düzenlendi. 5 futbol sahası büyüklüğündeki çöp alanı sahasının altı su geçirmez madde ile kaplandı. Bu sayede çöp suyu ise tahliye boruları ile yine yalıtımı yapılan havuzlara taşındı. Projedeki su arıtma tesisi sayesinde yer altı su kaynaklarının kirlenmesi de önlendi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Vahşi depolama alanına dökülen çöpteki su yer altına inerek su kaynaklarımızın kirlenmesine yol açıyordu. Erzurum’a kazandırdığımız tesis ile yer altı su kaynaklarımızın kirlenmesini de önlemiş olduk” dedi.

TEMİZ ÇEVRE HEDEFİ

Erzurum’da belediyelerin çöp için yılda 3.7 milyon euro harcadığını anlatan Başkan Küçükler, tesis sayesinde önemli ölçüde tasarruf sağlandığına dikkat çekti. Erzurum’da yılda ortalama 70 bin ton çöp toplandığını kaydeden Başkan Küçükler, “Katı atık tesislerimiz sayesinde temiz bir çevreye kavuştuk. Bu tesis sayesinde çöpe harcanan kaynaklarda önemli düşüşler oldu” diye konuştu.

YENİ DEPOLAMA TESİSİ

Başkan Küçükler, şehrin yıllardır kullandığı vahşi depolamanın yapıldığı şehrin yerleşim yerlerine çok yakın olan çöp sahasının yerine, yerleşim yerinden uzak düzenli depolama tesisi ve tıbbi atık sterilizasyon tesisi inşa edildiğini belirterek, “Alman hükümeti mali işbirliği çerçevesinde 8 milyon 600 bin euro Almanya tarafından, 7 milyon 400 bin euro ise Büyükşehir Belediyemiz imkanları ile sağlandı. Tesis Büyükşehir Belediyesi ile bağlı ilçe belediyelere hizmet verecek Tıbbi atık sterilizasyon tesisi ise hem Erzurum ve hem de bölge illere hizmet verecek şekilde inşa edildi” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Mobilya Ürünleri Irak Pazarında
Atölye bazında başladığı mobilya imalatçılığını bir süre sonra bölge illeriyle ...
Şirketleşme’de Durgun Dönem
TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Ticaret Sicili verilerine ...
TÜRK-İŞ’ten Sendikacılık Değerlendirmesi
Türk- İş Erzurum 9.Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, sendika il binasında ...
 
EESOB Üyelerini Bilgilendiriyor
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Rasim Fırat, ...
Doğu Anadolu Yeni Bir Baraja Kavuştu
Kars'ın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Bayburt Barajı su tutmaya ...
“Erzurum İstihdama Yönelik Yatırıma muhtaç”
Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Hamza Akyüz, Başbakan R. Tayyip ...
 
Elektrikte İndirim Geliyor
TETAŞ Ocak'tan itibaren elektrikte indirim yapmak için EPDK'ya başvurdu. ...
Pirim Borcu Spekülasyonlarına Açıklık Getirildi
Sigortalıların, prim borcu bulunması durumunda hastanelerde tedavi olamayacakları ...
KOBİ’ler Çıkış Arıyor
Teşvikli yatırım sayısı bakımından bölge sıralamasında üçüncü olan Erzurum, ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva