ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaylaözü'nde 5 ev, 2 ahır ve 2 samanlık yandı
Yaylaözü'nde 5 ev, 2 ahır ve 2 samanlık yandı
İspir'de temmuz ayında kar sürprizi
İspir'de temmuz ayında kar sürprizi
Demirci gözyaşlarıyla uğurlandı
Demirci gözyaşlarıyla uğurlandı
Aydın'dan AGİT sunumu
Aydın'dan AGİT sunumu
Çiftçi'den Oltu Taş ocakları değerlendirmesi
Çiftçi'den Oltu Taş ocakları değerlendirmesi
HABERLER>GUNCEL
26 Kasım 2008 Çarşamba - 11:27

Kadına Şiddete Hayır!

‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’, Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de, kadına karşı şiddetin önüne, afiş, broşür ve kısa filmlerle geçmeye çalışacak.

Kadına Şiddete Hayır!

Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, 25 Kasım’ın, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olduğunu belirterek, bu kapsamda bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

KISA METRAJLI FİLİM GÖSTERİLERİ

Erzurum’daki sağlık ocakları, okullar, toplum merkezleri ve halk eğitim merkezleri gibi kamuoyunun dikkatini çekebilecek noktalara asılması, sergilenmesi ve dağıtılması amacıyla afiş ve broşürlerin hazırlandığını dile getiren Sultan Murat Aydın, bunun yanında yerel televizyon kanallarında yayımlanmak üzere çeşitli kısa filmlerin hazırlandığını kaydetti. Afiş ve broşürlerin 30 Kasım tarihine kadar anılan mekanlarda asılı kalacağını vurgulayan Aydın, kısa filmlerin ise, 25 Kasım ve 30 Aralık tarihleri arasında yayına gireceğini ifade etti.

Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de kadınların fiziksel, cinsel, sözel ve ekonomik şiddete maruz kaldığına dikkat çeken Sultan Murat Aydın, Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün, bu hususta çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

KADIN HAKLARI, TOPLUM HAKLARIDIR

Sultan Murat Aydın, “Kadınların ekonomik faaliyetlerinin geleneksel engellerle kısıtlandığı, kadınların eve mahkum edildiği, bu engeli aşabilen sınırlı sayıda kadının da çalışma hayatında ayrımcılık ve haksızlıklara maruz bırakıldığı bir gerçektir” diye konuştu.

Kadının, toplumsal yapının şekillenmesinde belirleyici bir role sahip olduğunu ifade eden Sultan Sultan Murat Aydın, “Kadının sosyal statüsü değiştirilmedikçe, kadının insan hakları, töresel ve yargısal kurallarla ihlal edilmeye devam ettikçe, şiddet eğilimli ve hastalıklı bir toplum olmaktan kurtulamayız. Kadınlara yönelik her türlü şiddet eyleminin sorumlularının yargılanması ve önleyici tedbirler alınması, cinsiyet ayrımcı politikalar, yasalar ve uygulamaların kaldırılması gerekmektedir. Unutmayalım ki, kadına yöneltilen şiddet, tüm topluma yöneltilmiştir” şeklinde konuştu.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GSF’de Görev Değişimi
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve Güzel Sanatlar ...
ERVAK, Eğitimcilerin Coşkusunu Paylaştı
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Kadın Komisyonu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü ...
AK Partili Kadınlardan Kızılay’a Destek
Kızılay'ın başlattığı "1 Milyon İyi insan aranıyor" kampanyasına AK Parti ...
 
Dağcılıkta Erzurum Damgası
Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 11 yıldan bu yana başkanlığını yapan ...
Termal Turizm, Erzurum’un Geleceği
Termal turizmde, ülkenin en zengin kaynaklarını elinde bulundurmasına ...
“Öğretmenlik, Sanattır”
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Ekrem Öztürk, öğretmenliğin ...
 
Tarihimizi Arıyoruz, Gören Var mı?
Erzurum’un ilk Belediye Başkanı olan Resul Paşa’nın üçüncü kuşak torunu ...
Aile, Toplumun Dinamizmi
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa ...
DAGC 30 Yaşında
1979 yılının Kasım ayında halen Kızılay Erzurum Şubesi Başkanlığı görevini ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva