ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 9’uncu sıraya indi
Erzurum 9’uncu sıraya indi
ETÜ'de Akademik Giysi ve ödül töreni
ETÜ'de Akademik Giysi ve ödül töreni
4. Tarım Orman Şurasıyla 86 yeni hedef
4. Tarım Orman Şurasıyla 86 yeni hedef
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 0,6 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 0,6 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 27,50 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 27,50 arttı
HABERLER>GUNCEL
13 Ağustos 2005 Cumartesi - 00:00

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ANADOLU TÜRK BAŞKENTLERİNİN BELGESEL ÇEKİMİNİ YAPTIRIYOR. ERZURUM’UN TÜRK MEDENİYET TARİHİNDE KÖKLÜ BİR İMAJI VAR. MİLLİ MÜCADELEDE İSE ERZURUM BİR MARKA İL. AMA BELGESELDE:

Nedense Erzurum yok! Kültür Bakanlığı başkanlığında yapılan bir projeyle bir çok medeniyetlere başkentlik yapan yerleşim birimlerinin tanıtımının yapılması için 'Anadolu'da Türk Başkentleri' adlı belgesel çekimlerine Sivas'tan başlandı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ANADOLU TÜRK BAŞKENTLERİNİN BELGESEL ÇEKİMİNİ YAPTIRIYOR. ERZURUM’UN TÜRK MEDENİYET TARİHİNDE KÖKLÜ BİR İMAJI VAR. MİLLİ MÜCADELEDE İSE ERZURUM BİR MARKA İL. AMA BELGESELDE:

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ANADOLU TÜRK BAŞKENTLERİNİN BELGESEL ÇEKİMİNİ YAPTIRIYOR. ERZURUM’UN TÜRK MEDENİYET TARİHİNDE KÖKLÜ BİR İMAJI VAR. MİLLİ MÜCADELEDE İSE ERZURUM BİR MARKA İL. AMA BELGESELDE: Nedense Erzurum yok! Kültür Bakanlığı başkanlığında yapılan bir projeyle bir çok medeniyetlere başkentlik yapan yerleşim birimlerinin tanıtımının yapılması için 'Anadolu'da Türk Başkentleri' adlı belgesel çekimlerine Sivas'tan başlandı. Çekim yapılacak belgesel içinde Sivas, Kayseri, Erzincan ve Konya ve hatta Divriği ilçesinin bulunmasına rağmen Erzurum’un belgesel dışı kalması dikkat çekti. BÜROKRATLARIN DALGINLIĞINA MI GELDİ? Türklerin Anadolu’ya geçişlerinde kilit konumu bulunan, İlhanlı, Saltuklu, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Asya ile Anadolu bağlantısında köprü başı olan; tarihi İpekyolu güzergahına merkezlik eden Erzurum’un Kültür ve Turizm bakanlığı “Anadolu Türk Başkentleri Belgeselinde yer almamasına anlam vermek mümkün değil. ERZURUM’UN TANITIMA İHTİYACI VAR Kalkınma ve gelişme problemleri içinde bulunan Erzurum’un, içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik sorunları aşmasında tanıtımının iyi yapılması büyük ve hayati önem taşıyor. Tarih Kültür ve Kış Turizminin Erzurum’a fayda getirecek boyutlara varmasının yolu, kentin görkemli tarihinin aktarılmasına bağlı. Anadolu Başkentleri Belgeseli iyi bir fırsat olmasına rağmen, belgesel içinde nedense Erzurum yer almıyor. ERZURUM BÜTÜN TÜRK MEDENİYETLERİNDE MERKEZ İL KONUMDA Erzurum’un Anadoluya hakim olmuş bütün Türk Medeniyetlerindeki merkezi rolünün yanı sıra, diğer Anadolu kentlerine önderlik edecek boyutta Milli Mücadele Merkezi ünvanı bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kaynaklık eden 23 Temmuz 1919 Kongresi’nin Erzurum’da yapılması bile, belgesel içinde Erzurum’un yer alması için yeterli sebep. YÖNETMENİN AÇIKLAMASINDA ERZURUM’A YER VERİLMEDİ Konuyla ilgili olarak açıklama yapan yönetmen Alparslan Bozkurt, tarihin bir çok döneminde başkentlik yapan yerleşim birimlerinin ve buralarda bulunan tarihi eserlerin tanıtımı için Kültür Bakanlığı tarafından 'Anadolu'da Türk Başkentleri' adli belgeselin çekimlerine başlanıldığını söyledi. Selçuklular döneminde başkent olan Sivas'tan çekimlere başladıklarını söyleyen Bozkurt, "Sivas'tan sonra Mengücekler döneminde önemli bir yeri bulunan Divriği İlçesi'ne gideceğiz. Buradan sonra da Kayseri, Erzincan, Konya, Bursa, İznik ve İstanbul'da çekimlerimizi yapacağız. 7 bölüm halinde tamamlanacak olan belgeselimiz, yıl sonunda montaj ve kurgu çalışmaları ile tamamlanacak" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
SELİN YARALARI SARILIYOR Erzurum'da yaşanan sel afetinin ardından, ...
Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği halk gün toplantısında vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Ahmet Küçükler, iş talebinden bunaldı.
Vatandaşın önceliği ekmek parası Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ...
Otomobil traktöre çarptı: 6 YARALI
Erzincan-Erzurum Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında, aynı aileden 6 kişi yaralandı.
 
MAKSUT EFENDİ DERESİ ISLAH EDİLİYOR
Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Yaşar Güvenç, selden zarar gören yerleşim ...
ZABITALAR NEREDE?
Şarbon gibi bulaşıcı hayvan hastalığı riskine rağmen, Semt pazarları ve ...
SARALI AKIL HASTASININ DRAMI
Erzurum'da, ellerini ve ayaklarını iple bağlayan aklı dengesi bozuk genç, ...
 
Hedef 45 bin SKK’lı
SSK İl Müdürü Hulusi Bumin, Erzurum’da 38 bin 488 SSK’lı bulunduğunu belirterek, ...
DOĞALGAZ YETKİLİ TESİSATÇILIK KURSUNDA 2.ETAP TAMAM
31 KURSİYERE SERTİFİKA VERİLDİ Erzurum'da "2. Doğalgaz Yetkili Tesisatçılık ...
Azerbaycan BTEçalışmalarından memnun
Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Genel Başkanı Natik Aliyev, Bakü-Tiflis-Ceyhan ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva