KIŞ ÇİLESİ TRAFİĞİ ALTÜST ETTİ
Erzurum'da dün gece etkili olan kar yağışı ve şiddetli tipi sonrasında dün çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, kara saplanan otobüs ve otomobiller saplandıkları yerden bin bir güçlükle çıkarılabildi.
YOLCULAR OTOBÜSÜ KURTARDILAR
Kent merkezinde kar ve tipinin ardından buz pistine dönen yollar bir yandan belediye ve Karayolları ekipleri tarafından tuzlanırken, buna rağmen bazı semtlerde kayan çok sayıda araç, kara saplandı. Maksutefendi Mahallesi'nde kayarak kara saplanan otobüs, yolcuların yardımıyla kurtarılırken, bazı otomobiller de kaldıkları yerden çevredeki vatandaşların yardımıyla güçlükle çıkarılabildi.
KARDA ARAÇ KULLANMAK RİSKLİ
Araçları saplandıkları yerden çıkarabilmek için vatandaşlar ilginç yöntemlere başvurdular. Kimileri otomobillerin üzerine çıkarak zıplarken, bazıları da otomobilleri, iterek kaldırma gücüyle kurtardılar. Kış çilesinin yaşandığı Erzurum'da yaşamanın zor olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Kara kış bu işte. Metrelerce kar var ilimizde. Araçlar zik-zak çiziyor yollarda. Yetkililer tedbirleri biraz daha erken alırlarsa vatandaşın hali daha iyi olur" diye konuştular.