“İsimlere bağlı kalmanın mantığı yok”
AK Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Muhyettin Aksak, “Erzurum’un yeni ilçeleri hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Aksak, nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin kapatılması ve 42 yeni ilçe kurulması yönündeki teklifin, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını söyleyerek, Dadaşkent’in Ilıca’ya bağlanması ve “Aziziye” adı altında yeni bir isimle şekillendirilmesinin kesinleştiğini kaydetti.
İSİMLERE KALMANIN MANTIĞI YOK
Kamuoyunda Ilıca isminin değiştirilecek olması yönündeki eleştirilere de cevap veren Muhyettin Aksak, “İsimlere takılıp kalmanın bir mantığı yok. Türkiye’de Ilıca ismiyle adlandırılan birçok yerleşim bölgesi var. Aziziye ismi bu yüzden tercih edilmiştir. Üstelik bu ismin Erzurum için tarihi bir önemi bulunmaktadır” diye konuştu.
Erzurum’daki ilk kademe ve belde belediyelerinin üzerinde ağır bir işçi külfeti bulunduğuna dikkati çeken AK Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Aksak, “Yeni yapılandırmayla birlikte hem bilinçli kaynak kullanımı sağlanmış olacak, hem de israfın önüne geçilecek. Belediyelerde istihdam edilen personeller, Valilik emrine verilecek.” dedi.
BELEDİYE BAŞKANLARI DA YENİ YAPILANMA ÜZERİNDE MUTABIK
AK Parti Erzurum Milletvekili Aksak, Erzurum’da kapatılan belde belediyeleriyle ilk kademe belediye başkanlarının da yeni düzenlemeye sıcak baktıklarını ifade ederek, “Bu konu Erzurum’da yıllardır gündemdeydi. Erzurum, Büyükşehir statüsüne kavuşturulurken uygulanması gereken bir sistemdi bu, ama olmadı. Şimdi Erzurum’da bir Büyükşehir belediyesi, üç de ilçe ihdas edilmiş oldu. Gecikti, ama iyi oldu. Vatandaşımız da bu konuda hem fikir, belediye başkanlarımız da. Çünkü bu yapılanma, yeni istihdamlar, yeni yatırımlar ve vatandaşa verilecek hizmetin daha kaliteli olması anlamına gelecek” şeklinde konuştu.
Aksak, “Yeniden yapılandırma, Erzurum başta olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.