ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Ardahan TSO'dan tel peynir açıklaması
Ardahan TSO'dan tel peynir açıklaması
Şenkaya doğasında bir dostluk hikayesi
Şenkaya doğasında bir dostluk hikayesi
Erzurum MEM'de Ortak Yazılı Sınav gündemi
Erzurum MEM'de Ortak Yazılı Sınav gündemi
Kadıoğlu 1048 Pasinler Zaferini paylaştı
Kadıoğlu 1048 Pasinler Zaferini paylaştı
Başkan Kınalı'dan Demirdağ Tüneli talebi
Başkan Kınalı'dan Demirdağ Tüneli talebi
HABERLER>ASAYİŞ
7 Mayıs 2024 Salı - 02:21

KAAN, ikinci kez gökyüzü ile buluştu

İkinci kez gök yüzü ile buluşan Milli Muharip Uçak KAAN 14 dakika havada kaldı ve 10 bin feet irtifaya ulaştı. Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), Milli Muharip Uçak KAAN’ın ikinci uçuşunda 14 dakika havada kalarak 10 bin feet irtifada 230 knot hıza ulaştığını duyurdu.

KAAN, ikinci kez gökyüzü ile buluştu

İkinci kez gök yüzü ile buluşan Milli Muharip Uçak KAAN 14 dakika havada kaldı ve 10 bin feet irtifaya ulaştı.
Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), Milli Muharip Uçak KAAN’ın ikinci uçuşunda 14 dakika havada kalarak 10 bin feet irtifada 230 knot hıza ulaştığını duyurdu.
SSB’den yapılan yazılı açıklamada, KAAN’ın ikinci uçuşu dolayısıyla şunlar kaydedildi:
“Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın muharip uçak ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Millî Muharip Uçak KAAN Projesi kapsamında, ikinci uçuş başarıyla gerçekleştirildi.”
KAAN’ın gerçekleştirdiği ikinci uçuş sonrası test pilotları ve proje ekibi ile bir araya gelen SSB Başkanı Haluk Görgün, “Heyecanlıyız, aynı zamanda gururluyuz. Türk havacılık tarihinin Türk savunma tarihinin önemli günlerinden bir tanesine daha şahitlik ettik. İnsanlı savaş uçağımız bugün ikinci uçuşunu yaptı, ilk uçuşunu 21 Şubat‘ta tamamlamıştı. İlk uçuşta uçuş öncesi planlanan uçuşu başarıyla gerçekleştirmişti. Bugün yine o ilk uçuş sonrası elde edilen veriler değerlendirildikten, analiz edildikten sonra ikinci uçuş hazırlıkları tamamlandı ve bu sabah da ikinci uçuşumuzu gerçekleştirdik. Yine ilk uçuş gibi çok başarılı bir uçuş oldu. Bu uçuşta da alınan veriler tüm ekip tarafından değerlendirilecek ve sonraki uçuşlar için hazırlıklar devam edecek. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, emeği geçen tüm çalışanlarımıza mühendislerimize, pilotlarımıza, test pilotlarımıza teşekkür ediyoruz, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Tabii herkes inanılmaz bir heyecan içindeydi sabahın ilk saatlerinde itibaren, bu uçuşun gerçekleşmesi için herkes bir taraftan dua ediyor, bir taraftan umutla o ilk kalkışı ve inişi bekliyordu. Çok şükür güzel bir atmosfer vardı, tüm çalışanlar tüm emek verenler burada olmaya gayret gösterdiler, hep beraber bu anı yaşadık, hayırlı, uğurlu olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

 
 Gazze’de can kaybı 34 bin 735’e yükseldi
 
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 Gazze’de can kaybı 34 bin 735’e yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin ...
Oltu’da uyuşturucu operasyonu
Oltu ilçesinde polis, asayiş uygulamasında iki araçta yaptığı denetim ...
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan’da meydana gelen trafik kazasında can pazarı yaşandı. Devrilen ...
 
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl’ün Sancak beldesinde meydana gelen trafik kazasında otomobil başıboş ...
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Suriye’nin kuzeyindeki ...
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Erzurum’da Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınları, sağlık personeline ...
 
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Erzurum’un da yer aldığı 21 kentte yasa dışı bahis sitesi işletenlere ...
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
İsrail’in 210 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde hayatını ...
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği ...
 
YAZARLAR
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Bütçedeki rakamdan vatandaşın hayatına
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir şelalenin ötesindeki zenginlik
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sütün kıymeti, emeğin hakkı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
103. Onur Yılımız
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva