Türk Telekom'un "Türkiye'ye Değer" kapsamında destek verdiği genç sporculardan biri olan Nurcan, milli takımdaki bu başarısı ile gurur kaynağı oldu.
Türk Telekom'un sponsor olduğu Nurcan Yılmaz, Mısır'da düzenlenen Büyükler Judo Dünya Kupası'nda Türkiye'yi başarıyla temsil etti. Milli sporcu şampiyona sonucunda, judo dalında 63 kiloda dünyanın ilk yedi sporcusu arasında yer aldı. Kupada 8 ülkeden 81 bayan, 142 erkek olmak üzere toplamda 223 sporcu mücadele verdi.
//YILMAZ: DESTEK , ELDE ETTİĞİMİZ BAŞARILARDA EN ÖNEMLİ FAKTÖR
Türk Telekom Spor Kulübü'nde gördükleri desteğin başarılarında önemli rol üstlendiğini belirten Nurcan Yılmaz, daha büyük hedefleri olduğunu söyledi.
Judoda Türkiye'yi başarı ile temsil etmek amacıyla Mısır'da düzenlenen Büyükler Judo Dünya Kupası'na katıldığını belirterek, ''200'ü aşkın sporcu arasında elde ettiğimiz yedincilik, ülkemiz için büyük önem taşıyor. Bu başarıyı Türk Telekom Spor Kulübü'nde sahip olduğumuz olanaklarla ve gördüğümüz destekle elde ettik. Şimdi daha büyük başarılar hedefliyoruz. Bunun için antrenörlerimle çalışmalarımı yoğun bir şekilde sürdüreceğim." dedi.
//TÜRK TELEKOM BAŞARISI
Türk Telekom Spor Kulüpleri'nde 22 branşta yaklaşık 28 bin genç sporcu yetiştiği de belirtilirken, ''Türk Telekom, "Türkiye'ye Değer" çatı markası altında 5.438 sporcusu, 41 spor kulübüyle ülkemizde sporun gelişmesine katkıda bulunuyor, genç ve yetenekli sporculara çalışma olanağı sunuyor.'' denildi.
//28 BİN SPORCU
Gençlerin çevreleriyle iletişim becerilerini geliştirmede sporun büyük etkisi olduğuna da dikkat çekilirken, ''Geçtiğimiz 10 yılda 41 ilde yaptığı altyapı yatırımlarıyla, basketboldan eskrime, badmingtondan kayak ve tenise 22 branşta 28 bin genç sporcunun yetişmesini sağladı. 22 farklı branşta eğitim veren Türk Telekom Spor Okulları'ndan yetişen sporcular, ulusal ve uluslararası müsabakalarda 10'dan fazla branşta derece aldı ve birçok kez milli takım kadrolarına davet edildi.
2009 yılında Türk Telekom Spor Kulüplerindeki sporcular toplam 10 branşta 30 ulusal 5 uluslararası şampiyonada başarı elde etti. Türk Telekom Spor Kulüplerinde 2010 yılında 6 branşta (eskrim, atletizm, judo, taekwondo, güreş, wushu) 20'nin üzerinde sporcu, yaklaşık 20 uluslararası müsabakada Türkiye'yi temsil edecek.'' ifadelerine yer verildi.
//ÇEÇEN’İN BAŞARISI
2010 yılında Erzurum Türk Telekom Spor Kulübü atletlerinden Hakan Çeçen, Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası'nda ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Antalya'da yapılan 13. Avrupa Wu-Shu Şampiyonası'nda Sivas Türk Telekomspor sporcularından Emrullah Gül büyüklerde üçüncü, Furkan Şener ise yıldızlarda ikinci olarak Türkiye'yi gururlandırdılar.
Trabzon Türk Telekom Spor Kulübü eskrimcilerinden Aybüke Öztürkmen ise 7. Uluslararası Eskrim Çocuk Kupası'nda önemli bir başarı elde ederek kupada Minik Kızlar Epe kategorisinde birinci oldu.