ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten halka uygulamalı bilgilendirme
Emniyetten halka uygulamalı bilgilendirme
İbrahim Selamet dualarla uğurlandı
İbrahim Selamet dualarla uğurlandı
Alvarlı Efe’ye vefa
Alvarlı Efe’ye vefa
Hınıs’ta terör operasyonu
Hınıs’ta terör operasyonu
Oltu'da Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Oltu'da Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
21 Aralık 2009 Pazartesi - 00:01

İzcilerden örnek çalışma

GHA/Bölgede ve yurdun çeşitli yerlerinde yaşayan çocuklar, olmadık eylemlere sokulurken, Erzurum’daki gençler ise, örnek çalışmalara imza atıyorlar. Türkiye İzcilik Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği’ne üye olan yaklaşık 300 genç, alkışlanacak bir etkinliğe imza attı.

İzcilerden örnek çalışma

//ATIL KAYAKEVİNİ ONARDILAR
Türkiye İzcilik Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle atıl durumda olan Kayak Evi, artık gençlerin eğitim merkezi oldu.
Köşk Mahallesi’nde bulunan ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait olan Kayak Evi, izci, izci liderleri ve ailelerinin gönüllü çalışmaları neticesinde adeta bir kültür merkezi haline getirildi. Aileler ve gönüllü kişilerin çalışmasıyla yeniden faal duruma getirilen binada, izciler ve sokakta çalışmak zorunda kalan çocuklar, bir araya gelip, her türlü eğitim imkanından yararlandırıyor. İçerisinde kütüphane, çalışma odaları, toplantı salonu, sportif faaliyet alanları, sinema salonu gibi birçok aktiviteyi barındıran Kayak Evi, önümüzdeki günlerde kapılarını gençlere açıyor. Yine bahçesinde sportif çalışmaların sürdürülebilmesi için tesislerin de yapılacağı alan, çocukları kötü alışkanlıklardan da korumuş olacak.
//AİLELERİYLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORLAR
Yaşları 7 ila 18 arasında bulunan izciler, Kayak Evi’nin yenilenmesinde aileleriyle birlikte fedakarca çalışıyorlar. Çocuklarının geleceği için çalışan meslek sahibi veliler, parke çakıyor, bulaşık yıkıyor, elektrik tesisatı döşüyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle çocuklara yeni bir eğitim merkezi oluşturduklarını söyleyen Türkiye İzcilik Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Özcan Işık, “Çocuklarımız ve velilerinin gönüllü çalışmaları neticesinde ortaya güzel bir çalışma çıkmıştır. Herkes uzman olduğu konuda canla başla çalışmıştır. Kamu kurumlardan da almış olduğum destekle eksikliklerimizi tamamladık. Şimdi faaliyet zamanıdır.” dedi.
//KAYAKEVİNE KÜTÜPHANE
Gençleri sosyal hayata alıştırmak adına çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Işık, “Kayak Evi’nin kütüphanesinde çocuklarımıza sürekli dersler verip, öğretmenleriyle görüşüyor, durumlarını gözlem altında tutuyoruz.” şeklinde konuştu. Şehir dışındaki kamplara da çocukların gönderildiğini belirten Türkiye İzcilik Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Özcan Işık, “SYDV’den yardım alan ailelerin çocuklarını da alıp, kamplara dahil ediyoruz. Eğitim çalışmalarımızla çocuklarımızın bir meşguliyeti oluyor. Böylelikle çocuklarımız vatanına, milletine, bayrağına, ailesine ve kendine faydalı bireyler olarak yetişiyor. Bu da bize en büyük gurur ve mutluluğu veriyor.” dedi.
Bu arada Türkiye İzcilik Federasyonu 23 ile 25 Aralık tarihleri arasında 5. Allahü Ekber Şehitleri Kampı adı altında bazı etkinlikler düzenleyecek. 3 gün sürecek olan programa, Erzurum’dan 100, diğer illerden de yaklaşık 150 kişi katılacak.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir, meslek edindirmeye yoğunlaştı
GHA/Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye İş Kurumu ile Yakutiye ...
A.Ü.’den YÖK’e Fakülte talebi
CİHAN/Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmetler Fakültesi kurulması amacıyla ...
Memur-Sen’den eğitim seferberliği
GHA/Memur-Sen Konfederasyonu tarafından il temsilcilikleri ve şube başkanlarına ...
 
A.Ü’de öğrencilere ulaşım desteği
GHA/Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi ile Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin ...
Pasinler MYO meslek edindiriyor
İHA/Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Milli ...
Yeni "katsayı" uygulaması açıklandı
İHA/Üniversiteye girişte katsayılar, öğrencinin alanı dışında bir bölümü ...
 
Veliler grip tatili istiyor
Erzurum’da grip endişesi sebebiyle okullarda devamsızlık oranının arttığı ...
“Soruşturma ile Erzurum’un ilgisi yok”
Erzurum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Uğur Elmas, Malatya’da ...
Canan, rahmetle anıldı
Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Marmara Üniversitesi İlahiyat ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kör ölür badem gözlü olur!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva