ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Yusufeli Merkez Viyadüğüne ödül
Yusufeli Merkez Viyadüğüne ödül
Doğu Karadeniz yaylaları beyaza büründü
Doğu Karadeniz yaylaları beyaza büründü
EBYÜ Hukukta Baygın dönemi
EBYÜ Hukukta Baygın dönemi
ETÜ'de inovasyon gündemi
ETÜ'de inovasyon gündemi
Emirhan Acar Milli Takım aday kadrosunda
Emirhan Acar Milli Takım aday kadrosunda
HABERLER>EKONOMİ
18 Aralık 2004 Cumartesi - 00:00

İtalya ve Yunanistan doğalgazı

Erzurum üzerinden alacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin dünyadaki petrol ve doğalgazın yüzde 60-65'ini üreten bölgesiyle, tüketim bölgesi olan batı arasında bir köprü olduğunu, bunun bilinciyle en az 20 yıl sonranın hesaplarını ve projelerini yaptıklarını belirtti.

İtalya ve Yunanistan doğalgazı

İtalya ve Yunanistan doğalgazı Erzurum üzerinden alacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin dünyadaki petrol ve doğalgazın yüzde 60-65'ini üreten bölgesiyle, tüketim bölgesi olan batı arasında bir köprü olduğunu, bunun bilinciyle en az 20 yıl sonranın hesaplarını ve projelerini yaptıklarını belirtti. Bakan Güler, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Geleneksel Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni''nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerji kaynakları ile enerji tüketen bölgeler arasında olduğuna dikkat çekti. Bunu dikkate alarak, ürettikleri projeler hakkında bilgi veren Güler, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol hattı projesini uygulamaya koymaya çalıştıklarını belirtti. Güler, Hazar Denizi'nden doğalgazın getirilmesi için de ''Şahdeniz Projesi''ni geliştirdiklerini ifade etti. Bakü-Tiflis-Erzurum hattından da gelecek doğalgazın Yunanistan ve İtalya'ya geçirileceğini, bununla ilgili anlaşmaları yaptıklarını belirten Güler, Türkiye'nin enerji bakımından ''çeşmenin başında'' olması gerektiğini bunu sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Güler, kayıp kaçak elektrikle de yoğun mücadele verdiklerini enerji fiyatının düşmesi için yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu, 20 yıllık bir perspektifi düşünerek bu konuda yasal değişiklikleri yaptıklarını anlattı. Bakanlığın bundan sonra politika ve strateji üreteceğini yatırımları özel sektörün yapacağını dile getiren Güler, Beydağ Barajı'nın da gündemlerinde olduğunu bununla ilgili proje değişikliğine gittiklerini kaydetti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşyeri kurmak isteyenlere yeni düzenleme
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş yeri kurmak isteyenlerden işyeri ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
2. OSB hem var, hem yok! Erzurum’da mevcut olan 1.Organize ...
İMALATÇILAR 2.OSB’Yİ BEKLİYOR
2. OSB’yi tartışan Küçük Sanayi Sitesi esnafının tamamı, yeni bölgeye ...
 
2.OSB’NİN NİÇİN AÇILMADIĞI SORUSUNA ETSO BAŞKANINDAN CEVAP:
“OSB FONU BEKLENİYOR” Erzurum Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı ...
ERGİAD:
“NENEHATUN BÖLGESİ 2.OSB İÇİN UYGUN DEĞİL” 2. OSB Projesi’nin ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
DÜNYACA ÜNLÜ OLTU TAŞI DENİNCE AKLA GELEN TEK ÇARŞI RÜSTEM PAŞA ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
Marangozluk zanaatı tükeniyor Erzurum’da marangozluk ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
KARAYOLLARI 2006’DA BİTİRİLECEK YOLLARI, 2004’DE TAMAMLADI İşte ...
ERZURUM'DA 24 SAAT AÇIK CAFE
Erzurum'da ,cafe, lokanta, ve restaurant hizmetlerinin bir arada yürütüldüğü ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyuncakcının Oyunları
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Bütçedeki rakamdan vatandaşın hayatına
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir şelalenin ötesindeki zenginlik
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sütün kıymeti, emeğin hakkı
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva