ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KAÜ'de Türk Dünyası gündemi
KAÜ'de Türk Dünyası gündemi
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Sarıyer: 3
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Sarıyer: 3
Şimşek ekonomide beklentileri paylaştı
Şimşek ekonomide beklentileri paylaştı
Tekin: 'Biz önce iyi insan yetiştirmekle mükellefiz'
Tekin: 'Biz önce iyi insan yetiştirmekle mükellefiz'
Cumhurbaşkanlığı atama kararları açıklandı
Cumhurbaşkanlığı atama kararları açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
13 Ağustos 2010 Cuma - 02:14

İstihdama önemli katkı

Aziziye-Pendik Kardeş Belediye Sanat Merkezi’nde açılan ‘İpek Halı Dokuma Kursu” Aziziye’deki hanımların umudu oldu. 25 kursiyer hem meslek öğreniyor, hem de aile ekonomilerine katkıda bulunuyor…

İstihdama önemli katkı

Aziziye – Pendik Kardeş Belediye Sanat Merkezi’nde açılan “İpek Halı Dokuma Kursu” sayesinde ilçedeki ev hanımları meslek sahibi oluyor. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da katılımıyla geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Sanat Merkezi’nde 25 kursiyer İŞKUR’dan maaş alarak, meslek sahibi almalarının yanında, aile ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, rutin hizmetlerin yanı sıra, istihdamı artırmaya yönelik projeler de ürettiklerini söyledi. Yerel kalkınmanın önemli ayaklarından birisinin de ev hanımlarını üretime kazandırmak olduğunun altını çizen Başkan Fatih Cengiz, “Aziziye Belediyesi olarak, ilçemizdeki hanımların üretime katkı sunmalarını amaçlayan sosyal ve kültürel projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

İSTİHDAMA VE ÜRETİME KATKI

Bölgenin önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğine dikkat çeken Başkan Cengiz, 25 kişiyle başlayan İpek Halı Dokuma Kursu’nun kapsamının cam füzyon ve çinicilik ile genişletileceğini, bu şekilde de istihdama ciddi katkı sunulacağını vurguladı. İpek Halı Dokuma Kursu’na katılan hanımların İŞKUR aracılığıyla günlük 15 TL aldıklarının altını çizen Başkan Cengiz, “Meslek edinme sürecinde kursiyerler maaş alıyorlar. Bu tür projeler istihdamın artırılmasında ve hanımların üretime kazandırılmasında önemli rol oynamaktadır. Amacımız bu tür sosyal projelerin sayısını artırarak, bölgemizin ve ilçemizin kanayan yarası haline gelen istihdama ve üretime katkı sunmaktır.” şeklinde konuştu.

KARDEŞ BELEDİYELERDEN ÖRNEK ÇALIŞMA

Pendik Belediyesi ile kardeş belediye olarak ortak sosyal projeler ürettiklerini vurgulayan Başkan Cengiz, bu bağlamda İpek Halı Dokuma Kursu’nun bir başlangıç olduğunu ifade etti. Kurs binasının tadilatı, uzman eğitimci ve pazarlama görevini Pendik Belediyesi’nin üstlendiğine işaret eden Başkan Cengiz, “Atıl durumda olan iki katlı garaj binasını geçici bir tadilatla Sanat Merkezi haline getirdik. Pendik Belediyesi’nin uzman eğitimci desteğiyle ilk olarak İpek Halı Dokuma kursunu hizmete açtık. Cam füzyon ve çinicilik kurslarıyla hem kurs, hem de istihdam sayısını artıracağız.” diye konuştu.

PENDİK BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin’e de teşekkür eden Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Kardeş belediyeler olarak, sosyal ve kültürel projelerin paylaşılması ve uygulanması noktasında ortak hareket ediyoruz. Yaptığı sosyal projelerle marka belediyeler arasında yer alan Pendik ile işbirliği içerisinde olmak ve onların büyük desteklerin görmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Kardeş belediyeler olarak, açtığımız sanat merkezi ve ipek halı dokuma kursunda da Pendik Belediyesi’nin büyük desteği vardır. Uzman eğitimci desteğinin yanı sıra, dokunan halıların pazarlanması noktasında da garanti verildi. Bu anlamlı jestlerinden dolayı, hemşehrilerim adına Pendik Belediyesi’ne özellikle teşekkür ediyorum.”

EĞİTİMCİ DE MUTLU, KURSİYERLER DE…

Uzman Eğitimci Zeliha Serttek, 1987 yılından beri halı dokuma öğretmenliği yaptığını belirterek, “Pendik Belediyesi’nde görev yapıyordum. Aziziye’de görevlendirildim ve son derece mutlu oldum. Hepsi birbirinden kabiliyetli 25 kursiyerimiz var ve beklentilerimin üzerinde aşama kaydettik. İnşallah güzel eserler ortaya çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

Kursa Ağören Mahallesi’nden katılan Ela Bozay, Aziziye ve Pendik Belediye başkanlarına teşekkür ederek duygularını dile getirdi. Bozay, “Böyle bir imkanı hayal bile edemiyorduk. Evde boş otururken, şimdi hem meslek edinme, hem de maaş alma imkanı bulduk. Ailemize maddi destek sunuyoruz. Şu an heyecanlı ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhale müjdesi bekliyoruz
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, Erzurum’a gelecek olan Başbakan ...
Pide tartışmasına son nokta
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nca alınan karar gereği, 500 ...
KÖYDES ödeneğine takviye
Kırsal kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak uygulanan KÖYDES programı ...
 
İşçilere ikramiye sevinci
İkramiye alacaklarını gerekçe göstererek, İl Özel İdaresi’ni mahkemeye ...
Tarımsal kredide faiz indirimi
“Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair ...
Doğuya 3 milyarlık yatırım
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından son 7 yılda Doğu Anadolu’da ...
 
Erzurumlulara Uygun Kredi
Körfez Denizbank Şubesi Önceki Akşam İlçede Bulunan Körfez Erzurumlular ...
Et ithaline bilimsel bakış
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Atasever, “Yurt dışından ...
Lokantacılara zorunlu tatil..
ERZURUM(GHA) – Erzurum Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, “Bu Ramazan ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yıldızların Kırpılanı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üç aşamalı yeni Ortadoğu… Biz hâlâ anlamadık mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Filistin’in tapusu, Nâsıra’da bozuldu…
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir zamanlar “Ağabey” bile diyemiyorduk… Şimdi ortak tatbikat konuşuyoruz.
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bölücübaşı çağrı yaptı… Ama Suriye kolu duymadı.
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva