ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Vatandaş sordu, başkan cevapladı
Vatandaş sordu, başkan cevapladı
Ülke Genelinde Göçmen Kaçakçılığı operasyonu
Ülke Genelinde Göçmen Kaçakçılığı operasyonu
Tabyalarda çevre seferberliği
Tabyalarda çevre seferberliği
Erzurum İçin Sarı Kodlu Sağanak Uyarısı
Erzurum İçin Sarı Kodlu Sağanak Uyarısı
Erzurum ekonomi dengesinde 3’üncü sırada
Erzurum ekonomi dengesinde 3’üncü sırada
HABERLER>GUNCEL
26 Temmuz 2006 Çarşamba - 00:00

İşçi emeklileri mağdur durumda

Erzurum işçi emeklileri Derneği 2. Başkanı Hikmet Ateş, işçi emeklilerinin mağdur durumda bulunduğunu, verilen yüzde 3’lük zammın yeterli olmadığını, çoğu işçi emeklisinin icralık durumda bulunduğunu açıkladı.

İşçi emeklileri mağdur durumda

İşçi emeklileri mağdur durumda Erzurum işçi emeklileri Derneği 2. Başkanı Hikmet Ateş, işçi emeklilerinin mağdur durumda bulunduğunu, verilen yüzde 3’lük zammın yeterli olmadığını, çoğu işçi emeklisinin icralık durumda bulunduğunu açıkladı. Dernek binasında bir açıklama yapan Ateş, Erzurum’da işçi emeklisi sayısının memur emeklisi sayısından fazla olduğunu, işçi emeklilerinin aldıkları ücretle emekli kesimin en mağdur tarafında bulunduğunu söyleyen ateş, bu durumun kent ekonomisini de olumsuz etkilediğini ifade etti. VERİLEN ZAM ENFLASYONUN ALTINDA Mayıs ayı itibariyle hesaplanan beş aylık TÜFE artışının yüzde 5 olduğunu, ama emekliye verilen zammın yüzde üç gibi komik bir rakamda kaldığını anlatan ateş, işçi ve bağkur emeklilerin enflasyon karşısında yüzde 1.46 oranında reel kayba uğradıklarını bildirdi. Siyasilerin emeklilerle ilgilenmediğini, Erzurum’da hiçbir milletvekilinin derneklerine gelmeyerek emeklilerin sorunlarını dinlemeye çalışmadığını, bunun da üzüntü verici olduğunu söyleyen ateş: “emeklisine değer vermeyen siyasi anlayışlar kaybetmeye mahkumdur.” şeklinde konuştu. İŞSİZLİK ARTINCA EMEKLİNİN YÜKÜ AĞIRLAŞIYOR Erzurum’da hane giderlerinin diğer illere göre yüksek olduğunu, işsizlik oranının artması yüzünden çoğu emeklinin çalışabilir fakat işsiz gençleri ve eşlerine baktığını söyleyen Ateş:” emekliler ailelerin ekonomik dinamizmini oluşturur hale geldiler. Açlık sınırının 569 YTL olduğu ülkemizde işçi emeklisi 570 YTL ile aile geçindiriyor. Emeklilerin yüzde 81.9’u açlık sınırı altında yaşıyor. “ şeklinde konuştu. EMEKLİ ÇOCUKLARINA DERSANE YARDIMI YAPILMALI Erzurum’da işçi emeklileri çocuklarına yönelik olarak indirimli dersane hizmeti verilmesi için Valiliğin bir çalışma başlatması gerektiğini kaydeden Ateş, “emeklilerin geçim konusundaki mağdur durumları, çocuklarının geleceğini de karartıyor. Çocuklarımıza dersaneye gitmeleri konusunda yardım edilmesini istiyoruz” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Telekom'dan yeni bir indirim
Türk Telekom'un yeni ara bağlantı tarifesiyle sabit hatlardan GSM mobil ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
BÖLGE EKONOMİSİ ÇIKMAZDA Doğuanadolu’nun bölgelerarası ...
Çiftçi DGD ödemelerini bekliyor
Çiftçiler Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin biran önce yapılmasın istiyorlar. ...
 
GÖZGÖRE GÖRE ENERJİ İSRAFI YAPILIYOR
Enerji tasarrufuna ihtiyaç duyulan şu günlerde sokak lambalarının gündüzleride ...
POLİS AİLELERİ YOKSULLARI SEVİNDİRDİ
İl Emniyet Müdürlüğü Lojmanları'nda ikamet eden polis aileleri, kendi ...
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Karabulut,
DOĞU ANADOLU'DA İŞSİZ SAYISI ARTIYOR Atatürk Üniversitesi İktisadi İdari ...
 
'KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI'NDA
PROJE BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI Erzurum'da başlatılan "Kırsal Kalkınma ...
TSO, ''ÜYELER WEB PORTALI'' PROJESİ BAŞLATTI
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ''Üyeler Web Portalı'' projesi başlatıldı.
Otomobil silindire çarptı: 2 ÖLÜ
Köprüköy'de, otomobilin silindir makinasına çarpmasıyla meydana gelen ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva