ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplandı
Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplandı
ATAUNİV ADEB'den 'Helezon: Karmaşık Duygular' projesi
ATAUNİV ADEB'den 'Helezon: Karmaşık Duygular' projesi
DAGC'de Basın Meslek Yasası gündemi
DAGC'de Basın Meslek Yasası gündemi
Bakan Çiftçi'ye sportif vefa
Bakan Çiftçi'ye sportif vefa
12 ilde 14 ayrı organize suç örgütüne operasyon
12 ilde 14 ayrı organize suç örgütüne operasyon
HABERLER>EĞİTİM
23 Kasım 2010 Salı - 06:47

İnternet bağımlılığı artıyor

İnternetin oluşturduğu bağımlılığın tedavisi hala belirsizliğini korurken, bir hastalık olarak belirtileri netleşiyor: İnternet bağımlıları internet yoksunluğunda aşırı sinirli, gergin ve huzursuz oluyor, depresyona giriyor.

İnternet bağımlılığı artıyor

İnternetin oluşturduğu bağımlılığın tedavisi hala belirsizliğini korurken, bir hastalık olarak belirtileri netleşiyor: İnternet bağımlıları internet yoksunluğunda aşırı sinirli, gergin ve huzursuz oluyor, depresyona giriyor.
İnternet bağımlılarının, internete ulaşamadıkları zaman tıpkı sigara, alkol bağımlılıklarında olduğu gibi “yoksunluk” belirtiler gösterdiğini belirten uzmanlar, “Bu bağımlılık, öğrencinin okulunu, yetişkinin de işini etkilemeye başlıyor. Kullanıcı, internet kullanım süresi ve amacı hakkında yalan söyleyebiliyor. İnternet bağımlıları, internette olmadıkları zamanlarda da yarım kalan sohbetleriyle veya oyunda geldiği seviyeyle zihinlerini meşgul ediyor ve internete ulaşamadıkları zaman tıpkı sigara, alkol bağımlılıklarında olduğu gibi aşırı sinirlilik, gerginlik ve huzursuzluk gibi belirtiler gösterebiliyorlar” dediler.
//YA CHAT, YA OYUN
İnternet ortamının erişkinlerin ve üniversite öğrencilerinin kimlik denemeleri yapmak, yaşıtları ile yakın ilişkiler kurmak için uygun bir yer olduğunu ifade eden uzmanlar, “Özellikle içine kapanık, çevredekilerle kolay iletişim kuramayan bireyler için internet tam bir kurtarıcı görevi görüyor. Ancak, internetin aşırı derecede kullanılması, internet bağımlılığıyla sonuçlanabiliyor. Kimi internet bağımlıları sanal dünyadaki kimliklerini gerçek yaşamdaki kimliklerine aktaramıyor. Sanal ilişkiler kurmayı alışkanlık haline getiren bireyler, zamanla yalnızlaşıp, sosyal fobi, depresyon gibi bazı ruhsal bozukluklar yaşayabiliyor. Her yaş grubunun kendi gelişim ihtiyacı doğrultusunda internetin belli etkinliklerine bağımlılığı var. Erişkin ve gençlerde daha çoğunlukla chat bağımlılığı, çocuklarda oyun bağımlılığı daha yaygın görülüyor” diye görüşlerini belirttiler.
//AİLE KONTROLÜ GEREKLİ
Çocuklarda internetin aşırı kullanımının fiziksel, bilişsel ve psikososyal gelişimlerini olumsuz yönde etkilediğini anlatan uzmanlar şu görüşlere yer verdiler; “Uzun süre bilgisayar başında oturmaya bağlı olarak, çocuklarda iskelet ve görme bozuklukları da oluşabilir”
Özellikle şiddet içerikli oyunların çocuklarda saldırganlığa ve şiddete karşı duyarsızlaşmalarına yol açabildiğini vurgulayan uzmanlar, ailelerin, çocuklarının internet başında geçirdikleri zamanı ve hangi amaçla kullandıklarını sürekli olarak denetlemeleri gerektiğini kaydettiler.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarih yıkılıyor, Erzurum seyrediyor
Selçuklu ve Osmanlı döneminin özellikleriyle kentin kültürünü yansıtan ...
Hizmet İş’ten 50 TL’lik eğitim yardımı
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Cevdet Tamgaç, üyelerinin yüksek ...
TDP’den örnek uygulama
Erzurum Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli Polis memuru ...
 
Goethe Enstitüsü’nden Vatansızlar” Sergisi
II.Dünya Savaşı döneminde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dehası ...
TÜİK’ten düşündürücü araştırma
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı bir çalışmaya göre Erzurum’da ...
Oltu, yeni bir yurda kavuşuyor
Oltu ilçesinde, yüksek okulda okuyan öğrenciler için yaptırılan yurt inşaatında ...
 
“Alo Fetva Hattı”na soru yağmuru
Kurbanla ilgili yanlış bilinenler“Alo Fetva Hattı”nı arayan vatandaşların ...
Güneş Vakfı bir ilki başardı
Güneş Vakfı ve Manchester Dil Okulları işbirliğiyle yüksek lisans öğrencileri ...
‘Temizlik ibadetini unutmayın’
İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gücün Direnişi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva