ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
7 bölge için teklifler belli oldu
7 bölge için teklifler belli oldu
KUDAKA'dan süre uzatımı duyurusu
KUDAKA'dan süre uzatımı duyurusu
Tır dorsesinde 21 düzensiz göçmen yakalandı
Tır dorsesinde 21 düzensiz göçmen yakalandı
50 yıllık iyilik geleneği
50 yıllık iyilik geleneği
Erzurumspor için hayal kırıklığı haftası
Erzurumspor için hayal kırıklığı haftası
HABERLER>EKONOMİ
18 Eylül 2008 Perşembe - 01:56

İnşaatçıların 2008 Hüsranı

Erzurum İnşaat Mühendisleri (İMO) Odası Başkanı Ünal Kıraç, “2008 yaz sezonu, inşaat sektörü açısından sönük geçti. Bunun olumsuz etkileri kendini kışın da gösterecek” dedi.

İnşaatçıların 2008 Hüsranı

 Erzurum İnşaat Mühendisleri (İMO) Odası Başkanı Ünal Kıraç, “2008 yaz sezonu, inşaat sektörü açısından sönük geçti. Bunun olumsuz etkileri kendini kışın da gösterecek” dedi.

Erzurum’da öğrenciyle inşaat sektörünün, ekonomide itici güç olduğuna dikkati çeken Ünal Kıraç, bu yıl fiyatlardaki ani yükselme ve belirsizlikler nedeniyle inşaat sektörünün kötü bir dönem geçirdiğini kaydetti.

İNŞAAT SEZONU BİTİYOR, İŞ YOK

Son günlerde demir fiyatlarındaki gerilemenin sektörü canlandırmasa da, kısmen hareketlilik sağladığını anlatan Kıraç, “Erzurum’un önünde artık Ekim ve Kasım ayları kaldı. Bu iki ay içerisinde belki 45 gün daha sektör faaliyetini sürdürebilir. Ama 45 gün içerisindeki hareketliliğin Erzurum ekonomisine ciddi bir katkı sunmasını beklemekte hata olur” diye konuştu.

İnşaat sektöründe sezonlukta olsa çalışan insanların, yaz sezonunda kazandıkları parayı kışın kullandıklarına dikkati çeken İMO Erzurum Şube Başkanı Kıraç, sezonun sönük geçmesi nedeniyle sektör çalışanlarının bu yıl çok zor bir kış mevsimi geçireceklerini dile getirdi.  

İNŞAAT SEKTÖRÜ’NDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Erzurum’daki inşaat sektörünün, kısıtlı da olsa kamu yatırımlarıyla bu sezonu idare ettiğini, ama bunun böyle gitmeyeceğini vurgulayan Ünal Kıraç, “Sektör Erzurum’da bir-iki yıl daha bu sorunu yaşarsa, ciddi sıkıntılar bizi bekliyor demektir. Kamuya ait inşaatlarla sektör kalkınmaz, çünkü inşaat sektörünün çok sayıda iş kolu var. Bu iş kolları da sıkıntı içerisindeler. Fiyat belirsizliği ve siyasi çalkantılar, sektörden geçimini sağlayan herkesi perişan etti” şeklinde konuştu.

2008 HAYAL KIRIKLIĞI

2008 yılı için geçtiğimiz yıldan umutlandıklarını anımsatan Kıraç, “Geçtiğimiz yıl inşaat sektörünün durgunluğundan yola çıkarak bu yıl için umutlu konuşmuştuk. Ama bu yıl bir sürpriz gibi karşımıza çıkan demir fiyatları ve siyasi belirsizlikler yüzünden tüm planlar alt-üst oldu. Bu sıkıntıları çekmemiş olsaydık, 2008 yılı belki de son yılların en hareketli ve kazançlı yılı olacaktı” şeklinde konuştu.

KIRAÇ: ERZURUM’UN 2011 KIŞ OYUNLARI’NDAN HABERİ YOK

Öte yandan 2011 Kış Oyunları ile ilgili olarak gelinen noktayı değerlendiren Erzurum İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ünal Kıraç, tesisleşme adına somut anlamda bir mesafe alınamadığını öne sürerek, halkın da süreç hakkında bilgisiz bırakıldığını ifade etti.

Uluslararası 2011 organizasyonuna Erzurum’un ve Erzurum halkının ev sahipliği yapacağını vurgulayan Kıraç, “Erzurum halkı bu organizasyon hakkında bilinçlendirilmeli, şimdiden hazırlanmalı. Çünkü bu organizasyona Erzurum halkı ev sahipliği yapacak. Fakat ne ilginçtir, Erzurum’un gelinen noktadan, yapılan işten ve hangi adımların atılacağından haberi yoktur” dedi.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müsriflik İlletine Tutulduk
Ailede tüketim alışkanlıklarını istekler değil, ihtiyaçlar belirlemeli. ...
Göç İlletine, Hayvancılık Reçetesi
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Tekkale Köyünde geçim sıkıntısı nedeniyle ...
Milli Emlak gelirleri artıyor
Milli emlak gelirlerinin bir önceki dönemi göre yüzde 40 arttığı bildirilirken, ...
 
Doğu, Tekstil Teşvik’ini Bekliyor
Hükümet tarafından açıklanan Tekstil Teşvik’İ Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ...
Kamu Yatırımları 4 Alanda Yoğunlaşacak
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, 2009-2011 döneminde ...
SGK’DA Fiziki Yapılanma Tamamlandı
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı ...
 
Erzurum’da Pirim Affı Yapılandırması Tamamlandı
SSK ve Bağ-Kur’un prim alacaklarına yönelik olarak yürürlüğe sokulan ‘yeniden ...
Esnafın Sosyal güvenlik primi endişesi
Erzurm Esnaf ve Sanatakarlar Odaları Birliği başkanı Rasim Fırat, dedi., ...
Aktarlarda ramazan durgunluğu
Alternatif tıp olarak adlandırılan aktarlara ilgi ramazan ayında azaldı. ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İlişkilerin Dostluğu - 1
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Bütçedeki rakamdan vatandaşın hayatına
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir şelalenin ötesindeki zenginlik
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sütün kıymeti, emeğin hakkı
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva