ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ERSANDER’den güncel proje
ERSANDER’den güncel proje
Havalimanı yolunda kaza: 3 yaralı
Havalimanı yolunda kaza: 3 yaralı
Erzurum Toptancılar Sitesinde yangın
Erzurum Toptancılar Sitesinde yangın
Erzurum'da 105 bin fidan toprakla buluşacak
Erzurum'da 105 bin fidan toprakla buluşacak
Müftülükten ‘Aile içi Sağlıklı İletişim’ semineri
Müftülükten ‘Aile içi Sağlıklı İletişim’ semineri
HABERLER>GUNCEL
4 Nisan 2005 Pazartesi - 00:00

İl Halk Kütüphanesi çıta yükseltti

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Ruşen, kütüphanelerinde 9 bölüm bulunduğunu belirterek, yazma ve basma eserlerin korunması için özel düzenlemeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

İl Halk Kütüphanesi çıta yükseltti

İl Halk Kütüphanesi çıta yükseltti İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Ruşen, kütüphanelerinde 9 bölüm bulunduğunu belirterek, yazma ve basma eserlerin korunması için özel düzenlemeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Teknolojik imkanların kütüphanecilikte kullanımı konusunda büyük bir atılım gerçekleştiren İl Halk Kütüphanesi’nde AB normlarında hizmet verebilmek için önemli adımlar atılıyor. Bir yıl içerisinde 135 bin okuyucu ve araştırmacının yararlandığı kütüphanede hemen hemen her alanda kitap yer alıyor. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Ruşen, kütüphanelerinde 9 bölüm bulunduğunu belirtti. KLİMA SİSTEMİ KURULDU Basma ve yazma eserlerin korunması için klima sistemi kurduklarını belirten Ruşen, “ Geçmişi çok eski yıllara dayanan yazma ve basma eserlerin korunması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eserleri dijital fotoğraf makinesiyle görüntüleyerek, bu yönde bir arşiv oluşturduk. Amaç eserlerin gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmaktır. Bunların yanında bu bölümde klima sistemi oluşturduk” dedi. 10 MİLYARLIK YENİ KİTAP ALDIK Kütüphanelerinin repertuarını yenilediklerini belirten Ruşen, “ 9 bölümde hizmet veriyoruz. Bunlar çocuk bölümü, yetişkinler bölümü, iare servisi, etüd salonu, konferans salonu, süreli yayınlar bölümü, süreli yayın arşivi, yazama ve basma eserler bölümü, gezici kütüphane aracı. Bu bölümlerimize 10 milyar liralık kitap takviyesi sağladık. Ayrıca ÖSS ve LGS’ye hazırlanan öğrencilerimiz içinde hazırlık kitaplarımız bulunuyor” diye konuştu. BİR YILDA 135 BİN OKUYUCUYA HİZMET VERDİK Erzurum’da kitap okuma alışkanlığının her geçen gün arttığını belirten Ruşen, “ 2004 yılında 135 bin okuyucu ve araştırmacımız kütüphanemizden yararlandı. Yararlananlar bakımından ülke çapında, iyi bir yerde olduğumuzu gözlemliyoruz. Elimizden gelen imkanlarla, kitap okuma alışkanlığını artırmaya çalışıyoruz. Kitap repertuarımızı genişlettik ve bilgi ağı oluşturduk. Kütüphanemizde artık yeni eserlerde yer alıyor. Herkesi kütüphanemize kitap okumaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DAN KANSER UYARISI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Kanser hastalığı ile mücadelede sağlıklı beslenme, ...
ÇAT'TA DEPREMZEDELERE ÇADIR DAĞITILDI
Erzurum'un Çat İlçesi'nde depremden etkilenen merkez ve köylerdeki vatandaşlara ...
Elit Dershanesinde hedef kitlesel başarı
Elit Dershanesi Müdürü İsmail Hakkı Bozkurt, çalışmaları konusunda değerlendirmelerde ...
 
ÖSS VE LGS (OKS)’YE DOĞRU, ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER
Sevgili Gençler; ÖSS ve OKS sınavlarına iki ay gibi kısa bir süremiz ...
OLTU'DA MUHTARLARA HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
MUHTARLARA GÜNCEL BİLGİLER AKTARILDI Oltu İlçe Kaymakamlığı tarafından ...
ÖSYM BAŞKANI PROF. DR. YARIMAĞAN:
2006’DA DEĞİŞİKLİK YAPILACAK Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ...
 
PALANDÖKEN DOLUP TAŞIYOR
Kayak merkezleri sezonu kapatmaya hazırlanırken, Erzurum'daki Palandöken ...
AYYILDIZ TİYATRO GURUBU’NUN
'ŞEHİRDEN İNDİM KÖYE" BEĞENİ TOPLADI Erzurum'un Oltu İlçesi'nde, Ayyıldız ...
Yaş meyve sebze hariç her türlü
AÇIKTA GIDA SATIŞI YASAKLANDI Erzurum’da özellikle semt pazarlarında ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Klavye çetelerinin imparatorluğu: Erzurum’da “dijital karanlık” operasyonu
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva