İL HALK KÜTÜPHANESİ DOĞU’NUN BİLGİ VİZYONU
Erzurum İl Halk Kütüphanesi, son 4 yıl içerisinde adeta teknoloji merkezi haline geldi. Çocuklar ve yetişkinler için ayrı ayrı okuma salonlarının ihdas edildiği İl Halk Kütüphanesi’nde, teknolojinin ise en son imkânları kullanılıyor.
Erzurum İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Ruşen, 4 yıl öncesine kadar sıradan bir kütüphane olan İl Halk Kütüphanesi’nin, gerçekleştirilen fiziki ve teknolojik gelişmelerin ardından adeta bilgi merkezi haline geldiğini söyledi.
45 BİN KİTAP İNTERNET ORTAMINDA
62 bin 500 basma eserin bulunduğu Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nin, bilişim imkanlarından istifade edilmesi hususunda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Ruşen, sadece 45 bin kitabın internet ortamına taşındığını ve dileyen herkesin bu kaynaklara rahatlıkla ulaşabileceğini belirtti.
Kütüphaneden ödünç almak suretiyle kitap alışverişinde bulunan üye sayısının bin 381 kişi olduğuna işaret eden Ahmet Ruşen, uygulama çerçevesinde ödünç verilen kitap adedinin de, 116 bin 617 olduğunu bildirdi.
2008 HEDEFİ 200 BİN OKUYUCU
İl Halk Kütüphanesi’nin geçtiğimiz yıl 146 bin 720 kişiye hizmet verdiğini anımsatan Ahmet Ruşen, bu sayısının her geçen yıl biraz daha arttığını ifade ederek, “Kütüphanemiz neredeyse Erzurum nüfusunu ağırlamaya başladı. İmkanımız çok, ilgi büyük. Bu durumu gördükçe, kütüphanemizin geldiği noktayı çok daha iyi anlayabiliyoruz” diye konuştu.
KÜTÜPHANE STANDLARI AB NORMUNDA
İl Halk Kütüphanesi’nin, sadece kitap değil, güncel dergi ve yayınların da bulunduğu bir mekan haline geldiğini dile getiren Ruşen, “Kütüphanemizde, güncel yayınlarla, yerel ve yaygın gazeteleri de halkımızın hizmetine sunmaktayız. Kütüphanemizde hizmet alanları bölüm bölüm olarak ayrılmıştır. Yazma-basma eserler bölümü, ödünç kitap bölümü ve okuma salonu gibi bölümlerin her birinde günlük en az 200’er kişi hizmet almakta, kütüphanemizin imkânlarından faydalanmaktadır. Her türlü teknolojik donanımı bünyesinde barındıran kütüphanemiz, bilim ve teknolojinin gereklerine yerine getirmeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.
KÜTÜPHANEYE ÜYE OLUN ÇAĞRISI
Ahmet Ruşen, İl Halk Kütüphanesi’ne üye olunması için vatandaşlara çağrıda da bulundu. Vatandaşların, ücretsiz olarak yapılan üyelik sayesinde, kütüphaneden ödünç kitap alma olanağına kavuştuğunu aktaran Ruşen, “Kütüphanemizin her bir üyesi, bu kurumu kendi evlerindeki kütüphaneymiş gibi kabul edebilirler” dedi.