ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Türkiye genelinde 118 bin 359 konut satıldı
Türkiye genelinde 118 bin 359 konut satıldı
TÜİK Motorlu Kara Taşıtları verilerini paylaştı
TÜİK Motorlu Kara Taşıtları verilerini paylaştı
Gazze'de can kaybı 53 bin 119'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 53 bin 119'a yükseldi
Erdoğan: ‘Türkiye kritik önemdedir’
Erdoğan: ‘Türkiye kritik önemdedir’
Özel sektörün yurt dışı kredi borcu açıklandı
Özel sektörün yurt dışı kredi borcu açıklandı
HABERLER>GUNCEL
28 Şubat 2007 Çarşamba - 00:00

Hava kirliliği azalıyor

Türkiye İstatistik Kurumu, 2006 hava kirliliği istatistiklerini açıkladı. Kütahya, 2006 yılında en yüksek hava kirliliğinin ölçüldüğü il olurken, hava kirliliğinin Erzurum’da yüzde 25 oranında azaldığı belirlendi.

Hava kirliliği azalıyor

Hava kirliliği azalıyor Türkiye İstatistik Kurumu, 2006 hava kirliliği istatistiklerini açıkladı. Kütahya, 2006 yılında en yüksek hava kirliliğinin ölçüldüğü il olurken, hava kirliliğinin Erzurum’da yüzde 25 oranında azaldığı belirlendi. Her yıl hava kirliliği açısından ilk sıralarda yer alan Erzurum, 2006 yılında ilk on arasında bile yer almadı. Türkiye İstatistik Kurumu, 2006 hava kirliliği istatistiklerini açıkladı. Kütahya, 2006 yılında en yüksek hava kirliliğinin ölçüldüğü il olurken, hava kirliliğinin Erzurum’da yüzde 25 oranında azaldığı belirlendi. Her yıl hava kirliliği açısından ilk sıralarda yer alan Erzurum, 2006 yılında ilk on arasında bile yer almadı. İLLER BELİRLENDİ Türkiye İstatistik Kurumu’nun aktardığı, Sağlık Bakanlığı tarafından hava kalitesi ölçümü yapılan il ve ilçe merkezlerinden elde edilen sonuçlara göre, 2006 yılında kükürt dioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri kirlilik sırasına göre Kütahya, Aksaray, Kırıkkale, Amasya ve Bursa İnegöl olarak belirlendi. Aynı dönemde partiküler madde duman ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise kirlilik sırasına göre Kütahya, Bayburt, Elazığ, Isparta ve Gaziantep oldu. Ancak 2006 yılında ölçüm yapılan il ve ilçe merkezlerinde kükürt dioksit ve duman ortalamaları hedef sınır değerinin altında gerçekleşti. ERZURUM’DA YÜZDE 25’LİK AZALMA 2006 yılı kükürtdioksit ortalamaları bir önceki yıla göre Aksaray'da yüzde 33, Amasya'da yüzde 29, Bolu'da yüzde 28, Konya'da yüzde 26 ve Bursa İnegöl'de yüzde 13 oranında arttı. Aynı dönemde Samsun'da yüzde 44, Çorum'da yüzde 43, Bursa Orhangazi'de yüzde 29, Kayseri'de yüzde 28 ve Gaziantep'te yüzde 25 oranında azaldı. 2006 yılı duman ortalamaları ise Elazığ'da yüzde 141, Kırıkkale’de yüzde 64, Kocaeli Körfez'de yüzde 61, Amasya’da yüzde 50 ve Aksaray'da yüzde 28 oranında artarken, aynı dönemde Sivas'ta yüzde 36, Bursa Orhangazi'de yüzde 34, Zonguldak'ta yüzde 29, Erzurum ve Tokat'ta yüzde 25 ve Antalya’da yüzde 20 oranında azaldı. 10Hava kirliliğinin en yüksek olduğu merkezler Kütahya101, Aksaray 69, Kırıkkale65, Amasya63, Bursa İnegöl 63, Manisa59, Kayseri58, Bursa 57, Eskişehir 53, Gaziantep 53, Bursa Orhangazi52olarak sıralandı. İller bazında 2006 yılı hava kirliliği sıralamasında bakıldığında, her yıl ilk sıralarda yer alan Erzurum’un hava kirliliğini yendiği gözlemlendi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KÖPRÜLÜ KAVŞAK ÇALIŞMALARINA VATANDAŞ’TAN DESTEK
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ''Belediyenin hangi hizmetini ...
KÖY YOLLARI ONARILIYOR
Karayolları 12. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, kış mevsiminin bitmesiyle ...
LAÇİN, GÜVEN TAZELEDİ
Erzurum’un Çat ilçesi Ziraat Odası Başkanlığı’na Zülfikar Laçin yeniden seçildi.
 
METEOROLOJİ MÜHENDİSLERİNE ARAZİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Erzurum'da dün başlayan ve 5 gün sürecek olan "Kar Ölçümü ve Kayak Eğitimi" ...
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ AKBULUT:
“HOCALI KATLİAMI, YÜREKLERİMİZİ DAĞLAMIŞTIR” AK Parti Milletvekili ...
Vergi mükelleflerinin 2006 gelirine ilişkin
BEYANNAME VERME SÜRESİ 1 MART’TA BAŞLAYACAK Erzurum Vergi Dairesi ...
 
Horasan’da 2007 yılı hizmet yılı olacak
Erzurum’un Horasan ilçesi Kaymakamı Cem Afşin Akbay, 2007 yılının ...
ERZURUMLU TİRYAKİLER, 5 BİN TON SİGARA TÜKETTİ
Sigaranın son iki aylık tüketim verileri açıklandı. İki aylık süre zarfında ...
DOĞU'DA 194 KÖY YOLU KAPALI
27.02.2007 - Doğu Anadolu Bölgesi'nde hafta sonu yağan karın ardından ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva