ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor’dan 1 Mayıs kutlaması
Erzurumspor’dan 1 Mayıs kutlaması
Dal: ‘Teşekkürler Erzurum’
Dal: ‘Teşekkürler Erzurum’
Yakutiye’de Emek ve Dayanışma Günü kutlaması
Yakutiye’de Emek ve Dayanışma Günü kutlaması
Dumlu’da çatı yangını
Dumlu’da çatı yangını
Sekmen: ‘Erzurumspor kırmızıçizgimizdir’
Sekmen: ‘Erzurumspor kırmızıçizgimizdir’
HABERLER>GUNCEL
7 Mart 2008 Cuma - 00:00

HAVALAR ISINDI, SEAMAVER PİYASASI CANLANDI

Havaların yavaş yavaş ısınmasıyla birlikte, Kavaflar Çarşısı’ndaki çekiç sesleri de çoğalmaya başladı.

HAVALAR ISINDI, SEAMAVER PİYASASI CANLANDI

HAVALAR ISINDI, SEAMAVER PİYASASI CANLANDI Havaların yavaş yavaş ısınmasıyla birlikte, Kavaflar Çarşısı’ndaki çekiç sesleri de çoğalmaya başladı. Yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan semaverlerin yapımı için kolları sıvayan ustalar, birbirleriyle adeta yarışa girdiler. Semaver imalatının Nisan ayı sonuna kadar devam edeceği öğrenilirken, çarşıda, bu aydan sonra satışlarda hareketlilik bekleniyor. Erzurumlu semaver ustası Bünyamin Daştan, kış mevsiminin geride kalmasıyla birlikte her alanda hareketlilik yaşanmaya başlandığını belirterek, Kavaflar Çarşısı’ndaki ustaların hummalı bir çalışma içerisinde bulunduğunu söyledi. SEMAVERCİLER MALZEME ALIMI BAŞLATTI Pikniklerin vazgeçilmezi olan semaverlerin imalatına, havaların ısınmasıyla birlikte başladıklarını anlatan Daştan, “Bu çarşıda malzememizi Ocak ayında alırız, Şubat ayında dinlenir, Mart ve Nisan ayında bol bol imalat yaparız. Ondan sonra da yaz boyunca hem dinlenir, hem satış yaparız” diye konuştu. Semaver fiyatlarının geçen yıla oranla pek fazla değişmediğini anlatan semaver ustası Bünyamin Daştan, fiyatların 30-40 YTL arasında değişeceğini dile getirdi. PİKNİKÇİLERİN GÖZDESİ MANGALLI SEMAVER Semaver ustası Daştan, Erzurum’da klasik semaver satışlarının artık azalmaya başladığına dikkati çekerek, “Erzurum’da vatandaşlar artık klasik semaverlerden satın almak yerine, iki parça halindeki mangal semaverleri tercih ediyor. Erzurumlu semaverci ustalarının mucidi olduğu bu yeni ürünler, hem çay, hem de et pişirmek için kullanılabiliyor. Bu yüzden piknikçilerin tercihleri, mangallı semaverden yana oluyor. Mangallı semaverlerin fiyatı ise 40 YTL’den başlıyor” dedi. Öte yandan Bünyamin Daştan, Erzurum’la özdeşleşmiş olan semaverin, artık başka şehirlerde de imal edilmeye başlandığına vurgu yaparak, “Bundan 10 yıl öncesine kadar Erzurum’dan başka hiçbir ilde semaver imalatı yapılmazdı. Bu yüzden şehir dışından bile sipariş alırdık. Ama şimdi o kapıda bize kapandı. Artık Türkiye’nin hemen her yerinde semaver imalatı yapıldığı için iş hacmimiz de küçüldü” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuhuş operasyonu
Erzurum'da düzenlenen operasyonda fuhuş ve fuhşa aracılık yapan 5 kişi yakalandı.
KAPALI KÖY YOLLARI AÇILIYOR
Doğu Anadolu Bölgesi'nde 114 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
Dadaşkent’te hırsızlık zanlısı üç kişi yakalandı
Erzurum'un Dadaşkent semtinde ev, işyeri ve kamu dairesinden hırsızlık ...
 
BİTLİSLİ KAYAKÇILAR ERZURUM YOLUNDA
Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Refik Avşar, Erzurum Palandöken'de ...
Kadın müftü yardımcısı sayısı artıyor
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ''Hiç kimse kimseyi inancı, kıyafeti, ...
AŞKALE ÖZÜR BEKLİYOR
Aşkale’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü etkinliklerinin, ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
Aşkale Çimento kıl payı kaçırdı Aşkale Çimento; 6 hidroelektrik, ...
DOÇ. DR. CEYLAN, HİNDİSTAN’DA TÜRK İZLERİNİ ANLATTI
En karmaşık ülke Hindistan Dini ve kültürel bakımından dünyanın en karmaşık ...
4 OKUL BEYAZ BAYRAK ÖDÜLÜ ALDI
Erzurum'da 4 okula beyaz bayrak ödülü verildi. Erzurum Lisesi konferans ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva