ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 2025 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum 2025 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
MSB: 'Unutana Hatırlatırız'
MSB: 'Unutana Hatırlatırız'
'Türkiye'yi küresel bir aktör hâline getireceğiz'
'Türkiye'yi küresel bir aktör hâline getireceğiz'
Erdoğan: 'Mücadeleye devam edeceğiz'
Erdoğan: 'Mücadeleye devam edeceğiz'
Öğrenciler sordu, Tekin cevapladı
Öğrenciler sordu, Tekin cevapladı
HABERLER>GUNCEL
6 Mart 2008 Perşembe - 00:00

HASTA HAKLARI, KORUMA ALTINDA

Erzurum’daki hastanelerde kurulan oluşturulan “Hasta Hakları” kurulları, geçtiğimiz yıl 568 başvuruyu inceledi.

HASTA HAKLARI, KORUMA ALTINDA

HASTA HAKLARI, KORUMA ALTINDA Erzurum’daki hastanelerde kurulan oluşturulan “Hasta Hakları” kurulları, geçtiğimiz yıl 568 başvuruyu inceledi. 2008 yılı Şubat ayı itibariyle de, 87 müracaatı kabul eden kurulların, Erzurum’un Pasinler, Horasan, İspir, Oltu, Hınıs, Çat ve Karaçoban ilçelerinde de oluşturulduğu bildirildi. ŞİKAYETLER ANINDA DEĞERLENDİRİLİYOR Erzurum İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Hasta Hakları İl Koordinatörü Okşan Çalıkoğlu, Numune Hastanesi, Palandöken Devlet Hastanesi, Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesi ve Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi’nde oluşturulan “Hasta Hakları” kurullarının, vatandaşların dilek ve şikayetlerini anında değerlendirdiğini söyledi. 2007’DE 568 BAŞVURU OLDU Hasta hakları kurullarının, geçtiğimiz yıl 568 başvuruyu değerlendirdiğini ve karara bağladığını açıklayan Çalıkoğlu, “2007 yılında yapılan 568 başvurudan 353’ü müracaat yerinde çözülmüş, 20 müracaat kapsam dışı bırakılmış ve 194 müracaat ise hasta hakları kurulunda görüşülmüştür. Yapılan değerlendirmelerde, başvurulurdan 24’ü için hasta hakları ihlalinin bulunduğu yönünde kanaat gösterilirken, 136’sında hasta hakları ihlali bulunmadığına karar verilmiştir. Başvurulardan 33’ü için ‘sistemin işleyişinden kaynaklanan sorun’ değerlendirmesinde bulunulmuş ve 1 başvuru için de ‘teknik konu’ kararı verilmiştir” diye konuştu. BU YIL 87 BAŞVURU DEĞERLENDİRME ALTINDA Hasta Hakları İl Koordinatörü Uz. Dr. Okşan Çalıkoğlu, hastanelerdeki hasta hakları kurullarının, 2008 yılında yürüttükleri çalışmalarla ilgili olarakta açıklamalarda buludu. Çalıkoğlu, Şubat aşının 21’i itibariyle hasta hakları kurullarına 87 başvurunun yapıldığını dile getirerek, bu başvurulurdan 60’ının müracaat yerinde çözüme kavuşturulduğunu, 3 başvuruda hasta hakları ihlalinin görüldüğünü, 12 başvurunun ise, ihlal bulunmadığı için geri çevrildiğini kaydetti. VATANDAŞLARA ÇAĞRI Şu anda henüz işlem görmemiş başvurusu sayısının ise, 5 olduğunu aktaran Çalıkoğlu, bu başvuruların da, gereken değerlendirmelerin ardından sonuca kavuşturulacağını ifade etti. Hastanelerle vatandaş arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi bağlamında hasta hakları kurullarının önemli bir misyon yüklendiğini belirten Hasta Hakları İl Koordinatörü Uz. Dr. Okşan Çalıkoğlu, “Hasta hakları kurullarında görev yapan 45 personel, hasta hakları konusunda çeşitli eğitimlere tabi tutulmuşlardır. Bu nedenle kurullarımız, mevzuat, yönetmelik ve hukuki konularda vatandaşların sorunlarını çözebilecek kabiliyete sahipler. Kendileri hastalarla, sağlık çalışanları arasında bir nevi köprü vazifesi yapıyorlar. Bu yüzden vatandaşlarımız, hastanelerle ilgili olarak görüş, dilek ve şikâyetlerini mutlaka bu kurullarıma iletmeliler” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“LİSANSLI” SPORCU SAYISI, ŞUBAT AYINDA ARTIŞA GEÇTİ
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Lisanslı ve Faal Sporcu Sayısı ...
İŞÇİLER SORUNLARINI ANLATTILAR
Karayazı İlçe Belediyesinde 25 aydır maaşlarını alamadıklarını ileri süren ...
OKS'YE BAŞVURULAR 10 MART'TA BAŞLIYOR
Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, özel okullar, polis kolejinde ...
 
GENÇLER FUTBOL GRUP BİRİNCİLİĞİ MAÇLARI BAŞLADI
Okullararası Gençler Futbol Grup Birinciliği maçları dün Erzurum'da başladı.
ÖSS'NİN "ÖZEL" ADAYLARI BELİRLENDİ
2008-ÖSS'ye başvuracak adaylardan okul birincileri, üstün yetenekliler, ...
BÖLÜCÜ ESKİ İMAMA TUTUKLAMA
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde eski bir imam, terör örgütüne yardım ve ...
 
TSK'YA SÖZLEŞMELİ SUBAY ALINACAK
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, sözleşmeli istihdam edilmek üzere 505 subay alacak.
SÜRÜCÜLERİN YÜZDE 15’İ KADIN
Yurt genelinde sürücü belgesi sahibi olan 3 milyonu aşkın kadından 3 bin ...
TÜRKİYE'DE ATLETİZM, FUTBOL’UN GERİSİNDE
Erzurum'daki Palandöken Kış Turizm Merkezi'nde 7 sporcuyla birlikte A ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva