ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan motosiklet sürücülerine eğitim
Jandarmadan motosiklet sürücülerine eğitim
İl Toprak Koruma Kurulu toplandı
İl Toprak Koruma Kurulu toplandı
Sabancı Ortaokulundan TÜBİTAK başarısı
Sabancı Ortaokulundan TÜBİTAK başarısı
Atatürk Üniversitesinde 'Sağlık Projeleri' gündemi
Atatürk Üniversitesinde 'Sağlık Projeleri' gündemi
Başsavcılık itiraz etti
Başsavcılık itiraz etti
HABERLER>GUNCEL
18 Mayıs 2009 Pazartesi - 05:24

“Görevimiz Millete hizmettir”

Vali Bulut, kamu çalışanlarının asıl görevinin millete hizmet olduğunu söyledi. Bulut, “Hepimiz kamu görevlisi olarak, kamu hizmeti sunduğumuz insanları memnun etmemiz gerekir. Kendimizi onların yerine koyarak, nasıl yardımcı olacağımızı öğrenmemiz gerekiyor.” dedi.

“Görevimiz Millete hizmettir”

 Erzurum Valisi Sami Bulut, kamu çalışanlarının asıl görevinin millete hizmet olduğunu söyledi. Erzurum Valiliği ile Kamu Araştırmaları Vakfı tarafından organize edilen ‘Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı, İl Özel İdarelerindeki Yansıması ve İl Özel İdaresi Mevzuatındaki Gelişmeler’ konulu eğitim semineri cumartesi günü başladı.
Göğüs Hastalıkları Hastanesine ait çok amaçlı salonda düzenlenen eğitim seminerinin açılış törenine Vali Sami Bulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, ilçe kaymakamları, il genel meclis üyeleri ve özel idare çalışanları katıldı.
BULUT: ÖNCELİK VATANDAŞ MEMNUNİYETİDİR
29 Mart seçimlerinden sonra göreve başlayan yeni il genel meclis üyeleri ile özel idare çalışanlarını bilgilendirmek için Kamu Araştırmaları Vakfı ile birlikte bu semineri organize ettiklerini belirten Vali Sami Bulut, amaçlarının vatandaş memnuniyetini sağlamak olduğunu söyledi.
YENİ KAMU YÖNETİMİ ANLAYIŞI
Eğitim seminerinde öne çıkacak konunun yeni kamu yönetimi anlayışı olduğunu belirten Vali Bulut, “Yeni kamu yönetimi anlayışında müşteri memnuniyeti dediğimiz ilkeler öne çıkıyor. Biz hepimiz kamu görevlisi olarak, kamu hizmeti sunduğumuz insanları memnun etmemiz gerekir. Kendimizi onların yerine koyarak, nasıl yardımcı olacağımızı öğrenmemiz gerekiyor. Biz kamu görevlileri olarak vatandaşın bulunduğu noktada biz de bulunabiliriz. Vatandaşın yerine geçerek, yani empati yaparak hizmet sunmalıyız. Vatandaşın talebi olan iş yapılabilirse yapmak, yapılamayacak bir iş ise sabırla ona ikna etmeliyiz. Bizim burada bulunma nedenimiz hangi unvanda bulunsak bulunalım, sadece insanımıza, vatandaşımıza, milletimize hizmet etmektir.”dedi.
Vali Bulut, eğitim çalışmasında; yönetici yeteneklerinin geliştirilmesi, kamu ihale mevzuatı ve özel idarelerin denetimi konusunda bilgiler verileceğini söyledi.
SAYIŞTAY ÜYESİ TUNCEL SEMİNER VERDİ
Kamu Araştırma Vakfı adına bir konuşma yapan Sayıştay üyesi Ali Hikmet Tuncel, eğitim çalışmasının il genel meclis üyeleri ve çalışanlarına faydalı olacağını belirtti. Özellikle il genel meclisi üyelerinin özel idare çalışmaları hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceklerini kaydeden Tuncel, üyelerin sorumluluklarını da öğrenebileceklerini ifade etti.
Kanunun verdiği görevleri layıkıyla yerine getirmek için bu eğitim seminerinin organize edildiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, programın meclis üyeleri ve çalışanlara fayda sağlayacağını söyledi. Açılış töreni sonrası il genel meclisi üyeleri ve özel idare çalışanlarına yönelik iki gün sürecek eğitim çalışması başladı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25dadaş25 18 Mayıs 2009 Pazartesi 10:41

bu memlekette göç durur işsizlige çözüm olusa vatandaş memmun olur yoksa sorun çok olur vatandaşda memmun olmaz burada sanayi ticaret oda başkanını sorumlulugu çoktur öncü olması lazım tabi selam saygılar

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Biz ölümü seçtik, haberiniz olsun!
GHA/Büyük kurtuluşun 90 yıl önce yakılan meşalesini, dadaşlar diyarı Erzurum ...
Yayla Kültürü yaşatılıyor..
Türklerin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren, konar göçer yaşam tarzlarının ...
168 bin ehliyetlimiz var
İHA/Türkiye'de, 81 ilde 2008 yılı sonu itibarıyla 19 milyon 377 bin 790 ...
 
Köy yolları yenilenecek
GHA/İl Özel İdaresi, yaz sezonu çalışmaları için harekete geçti. Önümüzdeki ...
Yakutiye Müftülüğü’ne yeni vizyon
GHA/ Erzurum’da yeni kurulan Yakutiye İlçe Müftülüğü, Lalapaşa Camii bahçesinde ...
Ağaç bayramı başladı
Vali Yardımcısı Aktaş, sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde, havanın, ...
 
Vali Bulut okul denetledi
Erzurum Valisi Sami Bulut, Maksut Efendi Mahallesinde Maksut Efendi İlköğretim ...
Gözler Erzurum’da…
2011 sürecinde, Dünya Kış Sporları ve turizmi merkezi olma hedefine doğru ...
"Tarihimizi, iyi bilmeliyiz,
TBMM Başkanı Toptan, "19 Mayıs 1919'un şartlarını, milli egemenliğe, kurtuluşa ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Zafer kimin?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva