ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güzel Sanatlar Müzesi ‘Özel Müze’ statüsü kazandı
Güzel Sanatlar Müzesi ‘Özel Müze’ statüsü kazandı
Büyükşehirden toplu ulaşımda düzenleme
Büyükşehirden toplu ulaşımda düzenleme
Sivas'ta 106. Yıldönümü coşkusu
Sivas'ta 106. Yıldönümü coşkusu
Konyaspor kamp için Erzurum'u seçti
Konyaspor kamp için Erzurum'u seçti
 Meteorolojiden yüksek sıcaklık uyarısı
 Meteorolojiden yüksek sıcaklık uyarısı
HABERLER>EKONOMİ
24 Eylül 2009 Perşembe - 00:08

Giyimde “bayram hüsranı”

Erzurum esnafının Ramazan Bayramı hesapları, bu yıl da çarşıya uymadı. Ekonomik kriz nedeniyle birçok sektörde işler durma noktasına gelirken, esnaf bayram dolayısıyla giyim sektöründe de umduğunu bulamadı.

Giyimde “bayram hüsranı”

Erzurum’da bir hazır giyim mağazasında satış müdürlüğü yapan Gökhan Çimen, bayram heveslerinin kursaklarına dizildiğini söyledi. Çimen, “Ramazan ayı boyunca zaten işlerimiz çok iyi durumda değildi. İlk 20 gün satış yapamadan geçti. Ancak son 10 gün içerisinde satışlarımızda canlanma oldu. Ama bu satışlarımızda da kâr edemedik. Okulların açılması az da olsa işlerimizde biraz hareketlilik getirdi. Ekonomik kriz olduğu için işlerimizde yarıdan fazla düşme oldu. Tek beklentimiz bayramdı, maalesef umduğumuzu bu bayramda da bulamadık. Ürünlerimizde indirim yapmamıza rağmen yinede beklediğimiz ilgiyi göremedik. Bayram öncesi kalabalık fazlaydı, fakat bu kalabalık para hareketine bir türlü yansımadı. Gelen vatandaş sadece sorup, daha ucuzunu nasıl alabilirim hesabını yaptı. Bu bayram satışlar bizim yüzümüzü güldürmedi. Umudumuz Kurban Bayramı; bu nedenle beklentilerimizi iki ay sonrasına erteledik.” diye konuştu.
VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ YOK
Can Akpunar isimli bir başka konfeksiyoncu ise, fiyatların neredeyse 2 yıldır aynı olduğunu, bunun yanında bir de çeşitli indirimler yaptıklarına vurgu yaparak, vatandaşın bu faktörleri bile dikkate almadığını dile getirdi. Akpunar, “2 yıl öncesinin fiyatlarından vitrine ürün çıkarmamıza rağmen vatandaş dönüp bakmadı bile. Halbuki bu fiyatlardan 2 yıl önce pazarladığımız ürünler, kapanın elinde kalıyordu. Bu da gösteriyor ki, ekonomik krizin millete teğet falan geçtiği yok. Kriz, milletin cebinin tam da ortasından geçmiş durumda. Öyle olmasa, vatandaş giydiği gömlekte ya da paltoda tasarruf yolunu seçmez. Böyle bir bayram geçireceğimizi bize 2 yıl önce söyleselerdi, kesinlikle inanmazdık. Ama maalesef çok durgun ve alışverişin neredeyse sönük geçtiği bir bayram geçirdik.” ifadelerini kullandı.
“İnsanlarda para yok, esnafta para yok. Bu para nerede, bizim de aklımız almıyor.” diyen Akpunar, piyasaların canlanmaması halinde, esnafı kötü bir sonun beklediğini sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBK, besiciyi güldürdü
EBK büyükbaş hayvan alımlarına hız verdi. EBK Müdürü Atasever, 6 bin tane ...
Marka’da geriliyoruz!
Türk Patent Enstitüsü (TPE) Ağustos 2009 dönemi “tescil edilen marka” ...
Yoksulun geliri kiraya gidiyor
Türkiye genelinde hanehalklarının yaptığı toplam tüketim harcamalarının ...
 
Emekli olun, ikramiyenizi peşin ödeyelim
ERZURUM(CİHAN)- Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, emeklilik yaşı geldiği ...
“Okul yaptıracağım, destek veren yok”
ERZURUM(CİHAN)- Mardin'e iki okul ve bir sağlık ocağı yaptıran Erzurumlu ...
HES yapımı yargıya taşındı
Erzurum'un Tortum ilçesinde köylüler, proje aşamasındaki üç hidroelektrik ...
 
Baharatçılara bayram dopingi
Bayram alışverişi için pazarlarda kurulan tezgahlarda baharat bölümleri ilgi görüyor.
Geleneklerimizi terk ediyoruz
Ramazan dolayısıyla adeta sinek avlayan bayan kuaförlerde, bayrama saatler ...
Terzilerde bayram sükutu
Hazır giyim sektörünün gelişmesi terzilik mesleğini bitme noktasına ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Zafer kimin?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva