Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığının organize ettiği doğa ve deniz kamplarını ziyaret eden Akgül, 'Kampları sırasıyla geziyoruz. Akseki'den sonra Mersin ve Trabzon olarak güzergahımızı belirledik. Şu anda 11 tane kampımız var. Akseki'deki kampı görmek istedim, Buradaki gençlerin nasıl vakit geçirdiğini ve amacımıza ulaşıp ulaşamadığımızı merak ettim. Ben bu kampta gördüklerimden sonra son derece memnunum' dedi.
//'SADECE TESİS YAPIMINA 350 MİLYON TL PARA YATIRIYORUZ'
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün yıllık bütçesinin 500 Milyon TL olduğunu hatırlatan Yunus Akgül, 'Bunun yarısı yani 250 Milyon TL spor tesisleri yatırımlarına gidiyor. Sadece tesis yatırımı için de Spor Toto'dan 100 Milyon TL alıyoruz, yani yaklaşık 350 Milyon TL yi buluyor. Son 2 senede Erzurum'a yaptığımız yatırımın toplamı yaklaşık 500 Milyon TL. Bunların dışında bir bu kadar da diğer yatırımlarımızın maliyeti var. Artık ülkemizde uluslararası standartlarda tesisler yapıyoruz. İstanbul'da 17 bin kişilik spor salonu ve Ankara'da da benzerini yaptık. Ülkemizin birçok ilçesinde spor salonu yok ve biz bir proje geliştirdik. Spor salonu inşaatlarımızı nüfusu 30.000 den düşük yerlerde bile başlattık. Gençlerimiz ve ülkemizin geleceği için bu tür yatırımlar yapıyoruz. Bütün ilçelerimizde spor salonu olsun istiyoruz. Bundan sonraki projelerimizde köylerimize ineceğiz ve oralarda da tesisler yapacağız. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün tesis çalışmaları bu şekilde devam ediyor.' şeklinde konuştu.
//'FEDERASYONLARA VERDİĞİMİZ PARA YILLIK 200 MİLYON TL'
Türkiye'nin olimpiyatlara talip olmadan önceki mali portresine değinen Akgül, 'Devletin bize ayırdığı bütçenin yaklaşık 60 Milyon TL sini federasyonlara ayırıyoruz, yıllık bütçe olarak. 2009 yılında Spor Toto'dan federasyonlarımıza harcadığımız para ise yaklaşık 136 Milyon TL idi. Yaklaşık 200 Milyon TL federasyonlarımıza bütçe veriyoruz. Mali portre bu. Daha önceki yıllarda bu rakam çok daha azdı. Beklentilerimiz çok fazla olduğu için miktarı da arttırdık. Özellikle olimpik federasyonlarla birebir çalışıyoruz. Hemen hemen her gün federasyon başkanlarımız ile çeşitli görüşmeler yapıyoruz. Her yerde söylüyor ve tekrar ediyorum. Artık bizim güreş ve halterin dışında yeni branşlardan madalyalar elde etmemiz gerekiyor. Yeni branşlardan olimpiyatlara katılmamız gerekiyor. Bu amaca yönelik çalışıyor ve yatırımlar yapıyoruz. Kürek ve kano federasyonu toplam 90 civarında madalya veriyor. Biz bunlarda yokuz. Bizim ülkemizin birçok yerinde kürek ve kano sporunu yapmak için tesisler var, doğal göller ve ırmaklarımız mevcut. Ben bunlara yatırım yapmaya başladım.' diye konuştu.
//'2012'DE OLİMPİYATLARDA TÜRKİYE ADINA FARKLI BİR TABLO OLACAK'
Bisiklet branşında birçok madalya olduğunu dile getiren Yunus Akgül, 'Ben zaman zaman incelemeler yapıyorum. İngiltere'nin aldığı madalyaların yarsından çoğunun bisikletten olduğunu farkettim. Farklı branşlarda mesela atıcılıkta rahatlıkla madalya alabileceğimizi düşünüyorum. Bu branşlara daha fazla yatırım yapmaya başladık. Onun için bütçelerimizi arttırdık. Ben olimpiyatlarda Türkiye adına çok farklı bir tablo ile karşılaşacağımızı düşünüyorum. 2012 ve 2016 olimpiyatlarında madalyaların çok farklı branşlardan geleceğini düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.