Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor Haftanın takımı
Erzurumspor Haftanın takımı
Bölge ekonomisinde teşvik gündemi
Bölge ekonomisinde teşvik gündemi
Büyükşehir'den 12'inci Halk Pazarı
Büyükşehir'den 12'inci Halk Pazarı
Süper Lig'de 19. hafta görünümü
Süper Lig'de 19. hafta görünümü
Kutlu: Sıkıntıları atlatacağız
Kutlu: Sıkıntıları atlatacağız
HABERLER>EKONOMİ
2 Temmuz 2010 Cuma - 08:13

Fortune, başarılı 500 şirketi açıkladı

AYHAN TÜRKEZ(İHA) - Fortune 500 şirketlerinin net kârları 2009'da yüzde 62 oranında artışla 21 milyar liraya ulaştı.

Fortune, başarılı 500 şirketi açıkladı

Ekonomi Dergisi Fortune'nin Finar D&B'nin katkılarıyla hazırladığı Fortune 500 açıklandı. Listeye geçtiğimiz yıl 245. sırada giren Aşkale Çimento bu yıl 13 basamak ilerleyerek 232. sıraya yükseldi. 2009 yılında bir önceki yıla göre yüzde 33,1 düşerek 20 milyar 389 milyon liraya gerileyen Tüpraş, bu düşüşe rağmen Fortune 500'de ilk sıradaki yerini korudu.
//“BAŞARI ORTAKLIK RUHUNUN ESERİ”
Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Fortune 500 listesinde olmanın ve bir önceki yıla göre 13 basamak yükselmenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Var olmanın, ayakta durmanın, mücadele etmenin, insanımıza bir şeyler katmanın ve başarmanın mutlaka zorlukları vardır. Aşkale Çimento zoru başarıyor. Ama bunu yaparken birliğin ve de dirliğin harcını kullanıyor. Böylesi başarılar bizim ortaklık kültürümüzün yansımasıdır. Hedefimiz Türkiye’nin en büyük 100 firması içinde olmaktır. Bu artık bir hayal değil.” dedi.
//“AŞKALE ÇİMENTOLAR ARTMALI”
Başkan Yücelik; Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Ağrı, Tercan, Erzincan, Giresun, Gümüşhane ve Gürcistan-Batum’da tesisleri olan Aşkale Çimento’nun , özellikle istihdam noktasında ciddi atılımlar içinde olduğunu belirterek, “Bölgenin kalkınması ancak böylesi şirketlerle olur. Ortaklık ruhunun hakim olması halinde başarılmayacak iş olamaz. Aşkale Çimento’yu rakiplerinden ayıran en önemli özelliği; çok ortaklı olmasına rağmen ürün kalitesi, hızlı karar alma, müşteri memnuniyeti ve kolektif ruhun hiç eksik olmaması olarak tarif ediliyoruz. Ortaklarımız ve çalışanlarımızın sabrı, şirket yöneticilerinin gayreti ile bu gün Türkiye’nin devleri arasında girdik. Aşkale Çimento bölge için bir moral ve umut kaynağı.” diye konuştu.
//FORTUNE 500 NEDİR?
ABD'de yayımlanan ve dünyanın en itibarlı iş dergisi olan Fortune, 1955 yılından bu yana "Fortune 500" markasıyla dünyanın en büyük şirketlerini açıklıyor. Şirketleri satış cirolarına göre sıralayan "Fortune 500" çalışması dünyanın her yerinde büyük ilgi görüyor, referans olarak kabul ediliyor. "Fortune 500" içerisinde yer almak, prestij sembolü olarak tanımlanıyor. İş aleminin dünya ligi niteliğindeki bu liste; zaman içinde ülkelerin, sektörlerin, firmaların ne yönde seyir izlediğini de ortaya koyuyor. Benzeri çalışma Türkiye ekonomisine yön veren firmalar içine gerçekleştiriliyor. Türkiye'de imalat, ticaret, hizmet ve inşaat sektörlerini kapsayan ve ilk yılında referans bir çalışma haline gelen "Fortune Türkiye 500" çalışması, yine kendi alanında dünya lideri olan Dun&Bradstreet'in (D&B) Türkiye'deki yetkili ofisi olan Finar A.Ş. ile birlikte hazırlandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA Yönetim Ofisi’ne kavuşuyor
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın yeni binasının inşaatı tamamlandı.
Erzurum esnafı borcuna sadık
Doğu Anadolu Bölgesi'nde esnafın yıllık yüzde 6.5'lik faizle, 6 ayda 41 ...
Halk ekmeğine ilgi arttı
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi/ - Erzurum’da Halk ekmeğine ilgi arttı.
 
Fırat, ekonomik süreci ele aldı
Orhan Yıldırım (CİHAN)- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye ekonomisinin ...
Erzurumlu sigortaya yöneldi
ERZURUM(GHA) – Yaz tatiline çıkmayı planlayanlar, artan hırsızlık olayları ...
Trakya’dan Doğu‘ya kalay köprüsü
Edirne'den Kars'a gelen kalaycılar, mesleklerini ayakta tutmaya çalışıyor.
 
Verilerle İşsizlik Gerçeğimiz…
Türkiye İş Kurumu Mayıs 2010 istatistik bülteni yayımlandı. Bültende yer ...
6 ayda 507 işyeri kapandı
EESOB Başkanı Fırat, 2010 yılının Haziran ayı sonuna kadar Erzurum’da ...
DASİDEF ekonomiyi değerlendirdi
TÜİK'in, Türkiye ekonomisinin bu yılın birinci çeyreğinde yüzde 11,7 büyüdüğünü ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Meselenin Meselesi
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva