Et ve süt’te organik dönem
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Genel Başkanı Nazmi Ilıcalı, organik tarımdan sonra sözleşmeli organik et ve süt üretimine de başladıklarını belirterek, projenin paydaşları ile birlikte başarıyla yürütüleceğine inandıklarını söyledi.
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Genel Başkanı Nazmi Ilıcalı, organik tarımdan sonra sözleşmeli organik et ve süt üretimine de başladıklarını belirterek, projenin paydaşları ile birlikte başarıyla yürütüleceğine inandıklarını söyledi.
Organik üretimin sadece tarımdan ibaret olmadığın kaydeden Ilıcalı, “ Sözleşmeli organik et ve süt üretim projesinin paydaşları Atatürk Üniversitesi, DAKAP birimi, Atatürk Üniversitesi veterinerlik ve ziraat fakülteleri, Tarım İl Müdürlüğü, Erzurum Veteriner Kontrol araştırma Enstitüsü ve Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü’dür. Proje kapsamında organik süt ve organik et üretimini planlanmaktadır. 5262 sayılı Organik Tarım Kanunu yönetmeliğine uygun üretim yapılacaktır” dedi.
SÜT KONSUNDA ÜRETİCİYE UYARI
Süt üreticilerini organik üretim konusunda uyaran Ilıcalı, “Süt kolay ve çabuk bozulabilen bu nedenle özel koyularda muhafaza edilmesi gereken gıdadır. Bütün bu özelliği sütün bu özelliği sadece üretici için değil, süt sanayi içinde oldukça önemli bir sorundur. Kaliteli süt üretimi işletmelerde başlar ve depolama tayıma işleme ve marketlere dağıtımına kadar olan zincirlemelerde ki tüm koşullardan etkilenir. Süt üretimin hedeflediğimiz şekilde olması için üreticilerin bu noktada duyarlı olması gerekiyor” dedi.