ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
FETÖ üyesi infaz koruma memuru yakalandı
FETÖ üyesi infaz koruma memuru yakalandı
Aziziye için DSİ – Belediye iş birliği
Aziziye için DSİ – Belediye iş birliği
Palandöken'de yangına karşı seferberlik
Palandöken'de yangına karşı seferberlik
Son sözü TFF söyleyecek
Son sözü TFF söyleyecek
Kamu İşveren Heyeti son teklifini sundu
Kamu İşveren Heyeti son teklifini sundu
HABERLER>GUNCEL
26 Nisan 2010 Pazartesi - 01:38

Esnafın dediği oldu

ERZURUM gazetesi - Yukarı Mumcu Mahallesinde ki Cami Sokağın ismi, esnafın toplu başvurusu üzerine Atatürk Evi Caddesi olarak değiştirildi.

Esnafın dediği oldu

Dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in adını alan caddenin isminin değiştirilmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, esnaf kendi arasında imza toplayarak belediyeye başvurdu. Büyükşehir Belediye Meclisi esnafın toplu isteğini yerinde buldu. Böylece daha önce Cami Sokak olarak anılan, Cumhuriyet Caddesine paralel, Çaykara ile Mumcu Caddelerinin arasında kalan caddeye Atatürk Evi ismi verildi. Esnaf kararı "Caddemizin adı, Atatürk Evi Caddesi olarak değiştirilmiştir" yazılı pankart asarak duyurdu.
Atatürk Evi Caddesinde esnaflık yapan Birol Sümeroğlu ve Cahit Hancıoğlu, Cami Sokağının cadde olmasını için imza topladıklarını bildirdiler. Birol Sümeroğlu, "Cumhuriyet caddesine alternatif bir konumda olduğu için bu sokağın cadde olmasını istedik. Atatürk Evi de bizim sokağımızın başında olduğu için Atatürk Evi Caddesi olmasını arzu ettik. Esnaf arkadaşlarımızdan imza topladık. Belediyeye müracaatta bulunduk. Büyükşehir belediyesi sokağı cadde konumuna getirdi ve ismini Atatürk Evi Caddesi olarak değiştirildi" diye konuştu.
//ATATÜRK EVİNİN TARİHİ
Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum Kongresi nedeniyle geldiği kentte 9 Temmuz- 29 Ağustos 1919 tarihleri arasında çalışma arkadaşları ile birlikte 19'uncu yüzyılda Erzurumlu bir zengin tarafından yaptırılan konakta kaldı. Alman konsolosluğu, vali evi olarak kullanılan tarihi ev 13 Eylül 1924 günü Erzurum'a gelişlerinde, Belediye Başkanı Nazif Bey tarafından Erzurumlu bir kuyumcuya yaptırılan altın anahtar ve evin tapusu, şehir adına Mustafa Kemal Paşa'ya armağan edildi. Atatürk'ün ölümü üzerine kızkardeşi Makbule Boysan'a intikal eden ev, tapu kayıtlarına göre onun da ölümünden sonra isteği üzerine 1944'de Çocuk Esirgeme Kurumu'na (ÇEK) verildi. 1980 yılına kadar ÇEK'in kullandığı bina, Kültür Bakanlığı'na devredildi ve daha sonra İş Bankası tarafından restore edildi. İki katlı tarihi Erzurum evi, 1984'den bu yana Atatürk Evi ve Müzesi olarak ziyarete açık tutuluyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şenyurt’tan HES tepkisi
Orhan YILDIRIM/Köylerine hidroelektrik santrali(HES) kurulmasına karşı ...
Selzedeler yardım bekliyor
METİN DERE (İHA) - Bingöl'ün Yedisu ilçesine sınır olan Erzurum'un Çat ...
Ermeni yalanlarına belgeli cevap
Sözde soykırım iddiaları, Erzurum’da yapılacak olan yeni kazılarla bir ...
 
Zeve şehitleri rahmetle anıldı
Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kürkçüoğlu, bundan ...
Aziziye’ye sosyal yatırım
Aziziye Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek yatırımların startını ...
Ermeni zulmü lanetlendi
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum'un Aziziye ilçesi Alaca Şehitliği'nde 95 ...
 
Perşembe Pazarı yer değiştirdi
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Her hafta Perşembe günü Yakutiye Bulvarı’nda kurulan ...
23 Nisan'da kar sürprizi
Erzurum'da soğuk hava ile birlikte yüksek kesimlere kar yağarken, Palandöken ...
Çocuklar, bayramın tadını çıkarttı
ORHAN YILDIRIM(CİHAN)- 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum'da ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kâbusun Büyüğü
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Kaybolmakta Olan İncileri: Yanlış Söylenen Atasözleri ve Deyimler
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva