Esnafa Kredi Kolaylığı
Kredi faizinin düşürülerek, kredi miktarının artırılmasıyla ilgili çalışmalar Erzurum’daki esnaf tarafından da memnuniyetle karşılandı. Erzurum esnafı özellikle işletme sermayesi noktasında sıkıntı çektiklerini, kredi faizlerinin düşük olması halinde, işlerini çevirebilecek şekilde krediye yönlenebileceklerini belirtiyor.
Kredi faizinin düşürülmesi ve kredi miktarının artırılması gündemde.
Hükümet, esnafın Halkbank'tan daha kolay ve yüksek miktarda kredi kullanabilmesi için yeni bir çalışma yürütüyor.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun Meclis Genel Kurulu'nda gündem dışı konuşmaya verdiği cevapta, esnaf ve sanatkara bir katrilyonun üzerinde kredi kullandırıldığını hatırlattı.
Coşkun, pazarcı esnafının sosyal güvenlikten yoksun olduğuna dikkat çekerek, pazarcılığa yeni başlayanlar için sicile kayıt zorunluluğu getirileceğini bildirdi.
Ali Coşkun şöyle konuştu: "Şu anda Maliye Bakanlığı Hazineden sorumlu bakanlık ve bakanlığımız esnaf kredilerine uygulanan faizin düşürülmesi ve kullanılan kredinin 15 milyarın üzerine çıkarılması için çalışmaktayız."